BG | EN

Кметът на Неделино се спаси от глоба за неизпълнение на съдебно решение

Кметът на Неделино Боян Кехайов
Снимка: „Отзвук“

Административният съд в Смолян отмени свое разпореждане, с което глоби кмета на Неделино за неизпълнение на съдебно решение. Преди месец Боян Кехайов бе наказан заради свой съгражданин, който от 2015 година е внесъл искане до общината за издаване на удостоверение и скица за имот, който иска да си възстанови. До днес Цвятко Атанасов не е получил нужния документ, въпреки че е спечелил дело срещу администрацията за мълчалив отказ.

През 2015 г. Административният съд отменя мълчаливия отказ за издаване на удостоверението и скицата. Две години по-късно Атанасов поиска и налагане на санкция на кмета и през октомври съдът глоби Кехайов с 200 лева. Недоволен от разпореждането, кметът заведе дело, като представя доказателства, че е изпълнил указанията на съда.

През май м.г. е издал заповед за назначаване на комисия, която да проведе заседание за разглеждане на помощни планове, включително и по молбата на Цвятко Атанасов. Представена е и втора заповед от февруари т. г. за назначаване на нова комисия, която е взела решение да не разглежда внесения от неделинеца помощен план с мотив, че той не е подписан и подпечатан с мокър печат, не са нанесени границите и номерата на бившите имоти и границите и номерата на съществуващите имоти, както и други пропуски.

Въпреки, че до момента общината все още не е издала удостоверение и скица на Цвятко Атанасов, съдебният състав преценя, че Боян Кехайов е изпълнил част от указанията. Кметът не може да носи отговорност за неприемане на решение от комисията, посочват магистратите.

Още за казуса четете в „Отзвук“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините