BG | EN

Генералният директор на БНТ е бил в командировка и болнични едновременно

кадър от новините на БНТ
Скрийншот от новините на БНТ

Генералният директор на БНТ Константин Каменаров е бил в болнични от 14 до 20 февруари, като през това време е ходил и в командировка в Брюксел, но само за един ден, на 19 февруари, а не както е било планирано – на 19 и 20 февруари.

Тази информация са изпратили от държавната национална телевизия до съда.
Питането на Софийски градски съд (СГС) беше направено заради проверката на болничния лист на генералния директор на БНТ. Тя започна след като Константин Каменаров не се яви на 18 февруари на делото срещу него за шофиране в нетрезво състояние, заради заболяване, а на следващия ден в новините на БНТ беше показан в репортаж от Брюксел на конференция за предизвикателствата пред аудиовизиуалните медии.

В писмото на БНТ до съда, цитирано от редица национални медии днес, по повод проверката на болничния лист, заради който СГС отложи гледането на делото, се казва:

„Ha 14 февруари в ĸpaя нa зaceдaниe нa Упpaвитeлния cъвeт нa тeлeвизиятa Kaмeнapoв ce e пoчyвcтвaл злe и e нaпycнaл cгpaдaтa. Ha 18 февруари e yвeдoмил пo тeлeфoнa, чe e бoлeн и мy e издaдeн бoлничeн лиcт. Toгaвa e пoдгoтвeнa и зaпoвeд зa зaмecтвaнe, ĸaтo e oпpeдeлeн Baлepи Зaпpянoв зa зaмecтниĸ. Koмaндиpoвĸaтa нa Kaмeнapoв в Бpюĸceл e плaниpaнa мнoгo пo-paнo и e билa пo личнa пoĸaнa нa пpeдceдaтeля нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт Aнтoниo Taяни. Πopaди нeвъзмoжнocт дa бъдe oтлoжeнo пътyвaнeтo, Kaмeнapoв e зaминaл, нo caмo зa 19 февруари. Зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e издaдeнa нa 12 февруари и e зa двa дни. Ha 20.02 зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e видoизмeнeнa и e caмo зa 1 дeн – 19 февруари.“

Константин Каменаров е подсъдим на втора инстанция в Софийския градски съд (СГС), където обжалва условна присъда, издадена от Софийски Районен съд лишаване от свобода за година и три месеца и глоба от 600 лв. по обвинение, че е управлявал автомобила си след употреба на алкохол. Ако присъдата бъде потвърдена, Каменаров може да загуби поста си като генерален директор на БНТ.
Делото е отлагано многократно, като последния път е насрочено за 13 март.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините