BG | EN

Председателят на ОбС в Казанлък се скара на журналисти, че са отразили ромско сбиване

Скрийншот от видеото с председателя на ОбС в Казанлък, публикувано от Times.bg

Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов обвини журналисти, че са се продали „за няколко сребърника“, като са дали гласност на масовия побой на централния площад в града в първия учебен ден – 17 септември. По този начин журналистите разваляли имиджа на Казанлък. За това съобщава онлайн изданието Times.bg. Златанов е отправил обвиненията си към журналистите на специална пресконференция.
По повод инцидента бяха задържани четирима души, инициирали сбиването заради спор за 15-годишно момиче. Сбиването, което се превърна в масова ромска свада, предизвика огромно обществено недоволство, но завърши без пострадали.

„Не се опитвайте на гърба на доброто име на Казанлък да заработвате няколко сребърника“, каза председателят на Общинския съвет в Казанлък, обръщайки се към журналистите по време на пресконференцията, свикана заради случая.

Обвинението му се отнася както за местните, така и за националните медии, които вече трети ден отразяват масовия бой и липсата на реакция от страна на институциите.

Според кмета на града Галина Стоянова „мерките, които община Казанлък предприема във връзка с опазване на обществения ред, не са инцидентни. „Категорична съм, че община Казанлък не бяга от отговорност, напротив, съгласно законовите си правомощия ние съдействаме на органите на реда по всякакъв начин за упражняване на техните правомощия при криминални и битови инциденти, какъвто е случаят на 17 септември“, е казала тя, цитирана от „Фокус“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините