BG | EN

Видеонаблюдението в Харманли намалило престъпленията, отчете полицията

Старши комисар Неделчо Кирилов
Снимка: Иван Атанасов, „Сакар нюз“

Общо 29 престъпления са били разкрити с помощта на видеокамерите, които община Харманли постави на възлови места в града. Това съобщи директорът на Районното управление на полицията в Харманли старши инспектор Неделчо Кирилов. То обслужва територията на три общини – Харманли, Симеоновград и Маджарово.

Пред съветниците Кирилов каза още, че за 2017 г. са регистрирани общо 491 престъпления срещу 465 пез 2016 г. Общата разкриваемост се запазва като сравнително постоянна величина в рамките на 57-58%.

Наблюдава се и ръст на телефонните измами. За 2017 г. са регистрирани 12 случая, като в 10 от тях извършителите са останали неизвестни.

За същия период на 2016г. по тази линия са образувани 7 досъдебни производства.

За 2017 г. има 21 случая на установени лица, чужди граждани незаконно преминали държавната граница на България. От тях 110 са от Сирия, 1 от Пакистан и 13 от Ирак и 22 от Афганистан.

Общия брой установени лица по полицейски преписки са 146 лица., като всичките са предадени на Териториалното звено „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Хасково.

„Характерно е и частично намаляване на групите от чужди граждани незаконно преминали държавната граница на Р. България, които са се придвижили до вътрешността на страната“, каза още Неделчо Кирилов.

От МВР са наясно със схемата, по която се прекарват мигрантите и според динамиката на оперативната обстановка, ще бъде изготвено предложения за промяна на разстановката на силите и средствата при наблюдението на пътните артерии с цел по-добра ефективност при борбата срещу незаконната миграция, сочи доклада на Районното управление на полицията в Харманли.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините