BG | EN

Поредна ефективна присъда за бивш кмет на Видин

Снимка: @outlandos, pixels.com

Ефективна присъда от 6 години лишаване от свобода за длъжностно присвояване постанови Окръжен съд – Монтана за бившия кмет на Видин Румен Видов. Присъдата може да бъде обжалвана.

Третото поредно дело срещу бившия кмет на община Видин Румен Видов е гледано на 30 март в Монтана, след отвод на Видинския съд.

Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери, като за улесняване на това присвояване, според съда, Видов е извършил и длъжностно престъпление в периода от юли до октомври 2011 година. Румен Видов е обвинен в това, че е нарушил служебните си задължения по тогава действащия закон за общинските бюджети и закона за финансов контрол. Той не е извършил правилно годишна инвентаризация на задълженията на община Видин и не е водил изпълнението на бюджета. Сключени са договори с три охранителни фирми, собственост на един и същ човек, който почива в хода на делото. Парите са на стойност около 4,8 млн. лв. Средствата са извадени от хазната на база действащи изпълнителни листове, пояснява регионалното издание „Зов нюз“, като се позовава на председателя на Окръжен съд-Монтана Милена Бранкова.

Окръжен съд-Монтана е постановил присъди по още две дела срещу Румен Видов като кмет на Видин, които се обжалват пред по-горни инстанции. Нито една от присъдите още не е влязла в сила.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините