BG | EN

Няма избран в конкурса за нов главен архитект

Снимка: „Под тепето“

Пловдив остава без главен архитект. Комисията не е одобрила нито един от тримата кандидати за поста- архитектите Илко Николов, Хубена Салджиева и фаворизирания Цветелин Цоневски, съобщава сайтът „Под тепето“.

Решението все още не е обявено официално, като се очаква това да се случи до края на годината. То обаче е категорично- нито един от кандидатите за Главен архитект, участвали в конкурса за заемане на длъжността не отговаря на изискванията.

Соченият за фаворит на поста арх. Цветелин Цоневски не се представи убедително на публичното обсъждане на концепцията му. Същата е била и оценката на изпитната комисия за оценка на кандидатурите. Така, въпреки политическите маневри на зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков и хората от коалицията му „Кауза Пловдив“, в кабинета на главния архитект на Пловдив ще остане да работи временно изпълняващата длъжността Юлияна Петрова , която преди време кметът на града Иван Тотев определи като „много готина”.

След провала на опитите за избор на нов главен архитект на града под тепетата процедурата ще бъде прекратена, става ясно от изказванията на общински служители, пожелали да не бъдат назоввани. Не е ясно и дали изобщо ще бъде обявяван нов конкурс, тъй като очевидно интерес към овакантения пост на този етап няма.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините