BG | EN

Започват проверки за незаконен добив на инертни материали край Пловдивив

Снимка: @outlandos, pixels.com

Прокуратурата, полицията и областният управител на Пловдив започнаха проверки за незаконен добив на инертни материали на територията на областта. Това съобщават от пресслужбата на Окръжна прокуратура в града.

Само на 4 ноември са били извършени внезапни проверки на тринадесет обекта на територията на областта, за които има информация, че вероятно добиват незаконно инертни материали.

В резултат на проверките са образувани 6 досъдебни производства за кражба, както и допълнителни проверки за данъчни престъпления и престъпления против собствеността.

За един от камионите, намиращи се на територията на обектите, е било установено, че е с поставен регистрационен номер на лек автомобил, като по този случай е започнало отделно досъдебно производство за използване на регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство.

На тринайсетте обекта, подложени на проверка, са били намерени 79 специализирани машини и превозни средства. Голяма част от техниката е била заварена по време на проверката в работен режим. .

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините