BG | EN

Условна присъда от шест месеца за купуване на гласове в Айтос

Снимка: pixabay.com

Районният съд в Айтос наложи условно наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, спрямо Митко М., обвинен в „купуване“ на гласове, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е признал вината си за това, че на 25 май тази година предложил на шестима души – всички живущи в гр. Айтос и притежаващи право на глас на изборите за членове на Европейски парламент от Република България, по 20 лева и им дал посочената сума, с цел да ги убеди да гласуват за определена политическа партия по време на изборите на 26 май. Уговорката била по време на гласуването всеки от тях да отбележи номера на тази партия на бюлетината.

С присъдата на Районния съд, Митко М. е лишен от право да заема държавни и обществени длъжности в системата на държавния апарат и общинската администрация за срок от две години, допълват от прокуратурата.

Престъпното деяние е било разкрито благодарение на процесуалните действия на служителите на Областната дирекция на МВР – Бургас.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Айтос, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините