BG | EN

Теодосий Спасов и Валя Балканска ще са водещите изпълнители в откриването на Пловдив’2019

Сцената – кула, на която ще се състои откриващия спектакъл на събитието „Пловдив – Европейска столица на културата’2019“
Снимка: „Под тепето“

Джазменът Теодосий Спасов и народната певица Валя Балканска ще са сред водещите артисти в спектакъла „Ние сме всички цветове“ за откриването на проекта „Пловдив – Европейска столица на Културата 2019“. Той ще започне в 19 ч. на 12 януари. Шоуто ще бъде открито с изпълнение на Теодосий Спасов, а краят му ще бъде сложен с изпълнение на Валя Балканска и фойерверк.

Специално за спектакъла на пловдивския бул. „Цар Борис III Обединител” беше издигната 30 метрова многоетажна сцена. Нейният дизайн, както и цялостната концепция за откриващото събитие бяха разработени от немската компания „Phase7” и основателя й Свен Сьорен Байер, който е и артистичен директор на откриващото събитие на „Пловдив- Европейска столица на културата 2019“.

„Phase7” имат огромен опит в осъществяването на подобни мащабни мероприятия, пише пловдивското издание „Под тепето“. Стават изключително разпознаваеми през 2001г. , когато организират откриването на германското канцлерство. Едно от знаковите спектакли на компанията е събитието им за отбелязване на 25 години от падането на Берлинската стена.

Свен Сьорен Байер и екипът му са работили и по откриващото събитие на друга европейска столица на културата- шведският град Умео. Там работят при минус 25 градуса, върху замръзнала река.  Тази година в Тайван компанията е открила Националния център за сценични изкуства. Следващото им голямо планирано събитие е в Хонг Конг.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините