BG | EN

Стрелецът от Свети Влас на свобода заради съдебно недоразумение

Снимка: пресцентър прокуратура

Мярката за неотклонение на Кирил Атанасов трябваше да се гледа вчера в Бургаския окръжен съд, но заседанието не бе насрочено, заради влошаване на здравословното му състояние. 54 -годишният мъж бе задържан, след като простреля с газов пистолет бившата си приятелка в магазин за хранителни стоки в Свети Влас в началото на месеца. Прокуратурата в повдигнала обвинение за предумишлено убийство спрямо Атанасова. Той е прострелял в близост до ухото 46-годишната жена, след което се е опитал да се самоубие.

Окръжната прокуратура в Бургас е поискала още вчера по обяд Атанасов да бъде задържан за постоянно, тъй като в същия ден изтичат 72 часа от първоначалния му арест. Въпреки това, съдът не е насрочил заседание. От там обясниха, че причината е влошилото се здравословно състояние на Атанасов и приемането му в болница. Състав на Бургаския окръжен съд в закрито заседание е преценил, че поради тези обстоятелства делото не може да се гледа.

Прокуратурата протестира това определение на магистратите, тъй като законът позволява подобен процес да се води и в болнично заведение и е поискала изготвяне на съдебно – медицинска експертиза за Атанасов.

Простреляната Лиляна Балабанова е в същото лечебно заведение, където се намира и нейният стрелец. Към момента прокуратурата е назначила полицейска охрана за пострадалата жена, а на Атанасов е наложена забрана да напуска страната. От болницата обясниха, че Балабанова е в добро състояние и няма опасност за живота. Ако Атанасов бъде освободен от болницата, прокуратурата няма право да го задържи.

Протестът на Прокуратурата ще бъде разгледан от Апелативния съд в града.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините