BG | EN

Спортни журналисти напуснаха сайт заради „редакционна намеса“

Спортното шоу на Дарик радио, Фейсбук, 27.05.2019
Спортното шоу на Дарик радио, Фейсбук, 27.05.2019

Спортните журналисти на „Дарик радио“ повече няма да работят за сайта Gong.bg, който самите те създадоха преди 12 години, обяви редакторът Томислав Русев в ефира на „Дарик“. Като причина той посочи, че са забелязани „първите признаци на редакционна намеса“. Наскоро спортният сайт стана собственост на Кирил Домусчиев, като част от придобиването на Нова телевизия и пакета медии на „Нетинфо“. 

В ефира на „Дарик“ спортните редактори, които са работели за Gong.bg на граждански договори, обявиха решението си в знак на солидарност
с колегата си Николай Александров, който вчера официално напусна поста главен редактор на Gong.bg.

Александров е популярен сред спортните запалянковци в България като привърженик на ЦСКА и подкрепи ръководения от Гриша Ганчев „ЦСКА – София“. Ганчев от своя страна е в конфликт с Домусчиев по футболна линия, пише „Медиапул“. Кирил Домусчиев е собственик и на футболния клуб „Лудогорец“.

След повече от 25 години в ефира на „Дарик“ се променя и името на знаковото предаване на Томислав Русев. То вече няма да се казва Спортно шоу „Гонг“ – за да не се споменава името на марката и от това да произтекат юридически казуси, а ще носи името „Спортното шоу на Дарик радио“. Спира и влогът „Без бутонки“, който бе правен от Русев и Александров по Gong.bg и продуциран от „Нетинфо“.

Ето и част от думите на Томислав Русев:

„Редакционният екип на „Дарик радио“ спира всякакво редакционно участие в спортния сайт Gong.bg. Правим го по няколко причини. Първата е абсолютна солидарност с Ники Александров, който днес (вчера, ред.бел.) напусна спортния сайт Gong.bg. Няма да го карам да каже съответните мотиви, защото има договор за конфиденциалност. Много юристи ще слушат това наше издание, няма да наливаме вода в тяхната мелница“, каза в ефира на „Дарик“ Томислав Русев. 

Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме досега, е че забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Можем да влизаме в много подробности, но няма да го направим сега. Ако се наложи впоследствие ще имаме много поводи да говорим за това си решение. Много наши приятели остават в Gong.bg и ние ще запазим приятелските си колегиални отношения с тях. Пожелаваме им лека работа и успех, ние винаги ще си обичаме този сайт, защото ние си го създадохме, ние си го обгрижвахме и ще си го приемаме като наш. 
Но спортният екип на „Дарик радио“ никога не е търпял и най-малка намеса във вижданията как да изглежда нашият продукт. Благодарности на Радосвет Радев (собственик на „Дарик радио“, ред.бел.), който ни търпи 26 години и половина да говорим това, което искаме.“ , посочи още журналистът.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

Още от автора

Платеното паркиране в Балчик става 2 лв. на час

Цената за платено паркиране в Балчик се променя от 1 на 2 лева на час и ще важи от 9 до 20 часа в периода април - септември.

Условна присъда за фиктивно назначени работници по европрограма в Шуменско

Апелативният съд във Варна потвърди присъда за деклариране на неверни данни за фиктивно наети работници с цел финансиране от еврофондове в Шуменско.

Изнизали се през друг вход – как реагираха общинарите в Асеновград на протеста на местни жители

Близо 100 души протестираха повече от два часа вчера в дъжда, пред сградата на общината в Асеновград срещу откриването на кариера за добив на мрамор в землището на село Горнослав.

Още за новините

От Айнщайн до Желю Желев – едно предизборно шоу на Слави Трифонов в Стара Загора

лави Трифонов дойде в Стара Загора в петък вечер, когато е време за забавления, а в заведенията може да се намери място само след предварителна резервация.

За три дни АЕЖ – България събра парите за правна защита на Mediapool

Само за три дни Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) е успяла да събере сумата, необходима за правна помощ на електронното издание Mediapool.bg, след като то попадна под ударите на иск за 1 млн. лв., заведен от застрахователната компания “Лев Инс”.

Договорът за безвъзмездно отдаване на русенското летище не гарантира възстановяване на гражданските полети

Частният инвеститор “Еърпорт Русе”, който наскоро получи общинското Летище Русе за безвъзмездно ползване през следващите 10 години, не е длъжен да възстанови редовните граждански полети.