BG | EN

Работата на общинската администрация в Чупрене е блокирана

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Работата на общинската администрацията във видинската община Чупрене е блокирана заради липсата на кмет, предаде БНР.

Кметът на общината – Ваньо Костин, беше задържан по искане на прокуратурата преди 2 седмици по обвинения за длъжностни престъпления.

В общината няма назначен заместник-кмет и документи остават без подпис, спрени са всички разплащания, сигнализират от местната администрация.

Всеки разход в общината е с подпис на кмета затова са спрени плащанията към доставчици, казва пред БНР председателят на общинския съвет Богомил Станков: “Всички неща, свързани с разплащане на суми, подписване на договори – имаме застраховки към фонд „Земеделие“, където държим неустойки, училищните автобуси не могат да пътуват, защото нямат винетки“, посочва той.

По думите на Станков няма как да бъде определен временно изпълняващ кмет, тъй като настоящият не е отстранен от длъжност. Предсидателят на Общинския съвет е поискал от наблюдаващия прокурор да разреши кметът да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества. Отговор все още не е пристигнал, а в Чупрене, а сами не могат да намерят изход от ситуацията, обяснава ситуацията БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините