BG | EN

Кметът на Чупрене е в ареста с обвинение за престъпление по служба

Полицаи арестуват кмета на с. Чупрене
Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин е обвинен за престъпление по служба и деклариране на неверни данни в декларацията му за конфликт на интереси, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа в ареста.  Разследването е започнало преди година по сигнал на жител на Чупрене.

По повод обвиненията, наблюдаващият прокурор е заявил днес пред журналисти, че се касае за 10 публични търга, при които е била продадена общо около 236 декара земя. Купувачи са били винаги четири търговски дружества, които са регистрирани и са собственост на бащата на кмета, неговата бивша, настояща съпруга и се представлявали обичайно от брат му и други негови родственици.

Освен това Костин бил посочил неверни обстоятелства в декларацията си за конфликт на интереси, като не декларирал, че едното дружество купило земя, е реално негова собственост и се управлява от него.

Според вчерашната информация на прокуратурата, въпросните земи попадат в териториятана на ски комплекс „Миджур“, чието изграждане предстои. Кметът Костин отказа да коментира обвиненията пред медиите.

Вчера, при акцията на полицията и прокуратурата в село Чупрене беше задържана и съпругата на кмета, но по отношение на нея не е било повдигнато обвинение и тя е била освободена от ареста.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините