Прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление по служба за ученическите тестове за COVID-19

Когато проверката на КПКОНПИ за щадящите тестове започна, бившият министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви, че поръчките са напълно изрядни.

Специализираната прокуратура е започнала разследване за престъпление по служба заради процедурите за закупуване и доставка на щадящи тестове за COVID-19 на ученици. Това съобщиха днес от държавното обвинение. 

Досъдебното производство беше образувано след сезиране от комисията за предотвратяване на конфликта на интереси и отнемане на незаконното придобито имущество (КПКОНПИ).

Ва началото на годината от Антикорупционната комисия съобщиха, че са открили данни за корупционни престъпления, проверявайки сигнал за допуснати сериозни нарушения при избора на изпълнители от страна на екипа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Повече за сигнала и проверката тук и тук.

Обвинения за нередности при поръчките отправи и уволненият в края на мандата на служебното правителство зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров.

 съобщиха, че са открили данни за корупционни престъпления, и изпратиха на прокуратурата резултатите от извършената проверка.Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова инспекция е възложено извършване на финансова инспекция.

След приключване на разследването Специализираната прокуратура ще уведоми обществеността за резултатите.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам