Три детски градини в Бургас отварят извънредно, за да поемат грижата за децата на бургаските медици

Снимка: burgas.bg

Три детски градини в община Бургас отварят извънредно, за да поемат от понеделник грижата за децата в яслена и градинска група, и за тези в 1, 2 и 3 клас на бургаските лекари и медицински лица. Това съобщи в официалната си страница днес Община Бургас. 

Детска градина “Звездица-Зорница”, която се намира в комплекс „Зорница“, има готовност да осигури денонощен режим на работа за случаи, в които родителите са нощни смени. За децата в начален курс ще бъдат създадени условия в градината да се обучават в дистанционна среда, за да не пропускат учебния материал, поясняват от Общината.

Детската градина „Звездица-Зорница“ се намира в непосредствена близост до УМБАЛ Бургас и други лечебни заведения. Едновременно с това, капацитетът й позволява в нея да се полагат грижи за над 300 деца. Градината в квартал Ветрен ще се включи в грижите за децата на бургаските лекари, които работят в УМБАЛ „Дева Мария“, а заетите в „Бургасмед“ ще водят децата си ДГ „Морска звезда“. И трите детски заведения ще поемат и обучението на децата от 1, 2 и 3 клас. 

По повод ощинската инициатива кметът на Бургас Димитър Николов, заяви, цитиран от Радио Бургас: „Вече има записани 35 деца. Взехме решение да разширим услугата, защото се оказа, че буквално от всички болници на Община Бургас има интерес от родителите, включително има родители – и съпругът, и съпругата работят в болничното заведение. За тях е фатално и някой трябва да остане в дома заедно с детето. Децата ще бъдат в добри ръце и обгрижени.“

Медицинските лица, които искат да се възползват от услугата, трябва да попълнят и да изпратят по ел. поща заявление до кмета, в което да посочат дали децата им да се получават полудневна, целодневна, нощуваща услуга или услуга за деца до 9 години. Заявлението е качено на сайта на Община Бургас тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1535, като попълненото заявление трябва да се изпрати на e-mail: y.ananieva@burgas.bg

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам