BG | EN

Пловдив празнува Хелоуин по български

Снимка: „Под тепето“

(„Под тепето“)

Стотици пловдивчани празнуваха Хелоуин по български с шествие по главната улица в Пловдив тази вечер. Карнавалът стартира от Римския стадион и завърши на площад Централен, под звуците на десетките гайди на изпълнителите от състав „Родопчани”.

Тикви до родопски чанове, хайдути до магьосници, супергерои и скелети до кукери в козяци и народни носии. Летящи от тикви бонбони и гръмотресни салюти. Толкова колоритно бе зрелището в центъра на града.

„Хелоуин е привнесен, но всъщност не ни е чужд. И ние гоним злите духове. Защо не го правим и в този ден. Така можем да покажем на децата и младите хора, които израстват пред телевизорите и в моловете нашия фолклор и нашите изконни традиции”, обясни млада дама в народна носия. „Аз съм тук, преоблечена като принцеса, а синът ми е скелетон. Дойдохме просто да се забавляваме заедно с хората тук и да послушаме красивата българска гайда. Нищо лошо няма. Светът е едно вече. Няма граници. Нека различните култури бъдат рамо до рамо”, обясни младата майка Дария, широко усмихната от колоритното пъстро тържество.

Целия текст и пълната галерия в КАПАНА.БГ

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините