Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на задържаните за купуване на гласове в Несебър

Снимка: принтскрийн НОВА ТВ

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петимата задържани кандидати за кметове и общински съветници в Несебър, предаде БНР.

Настоящият кмет и кандидат за нов кметски мандат в община Несебър Николай Димитров е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове или „престъпление срещу политическите права на гражданите“. На останалите – кандидатите за общински съветници в Несебър – Петър Тодоров („БСП за България“), Георги Георгиев („БСП за България“) и Константин Лефтеров („Движение 21“), както и Атанас Япаджиев („Движение 21“), кандидат за кмет на кметство в Свети Влас, се търси отговорност като членове на групата.

В момента петимата пътуват с конвой към София, където ще изтърпят 72-часовото задържане под стража, съобщава още радиото.

Тази сутрин министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че има задържани няколко души в Несебър, които са обвинени в изборни нарушения. Пред „Нова телевизия“ той не уточни кои са арестуваните, но подчерта, че всички те ще бъдат конвоирани до столичното следствие.

Младен Маринов отхвърли обвинението на БСП, че не се разследват кандидати на ГЕРБ. Той обясни, че постъпват сигнали по отношение на всички участващи в изборите и всички сигнали са проверени. Вчера левицата разпространи позиция, според която „институциите мълчат оглушително по над 10 сигнала на БСП, свързани с нарушаване на българското законодателство в предизборната кампания“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам