BG | EN

Под заплаха от протести БНР върна Силвия Великова като водещ в „Хоризонт“

Силвия Великова
Снимка: Личен профил във „Фейсбук“

Силвия Великова е върната като водеща на утринния блок „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на БНР. Тя ще продължи да работи и като съдебен репортер. Това съобщи самата тя в профила си във „Фейсбук“.

„Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми, че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!!. От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок“, написа Великова.

Въпреки това обаче утре сутрин от 6 до 11 ч. „Хоризонт“ няма да излъчва. Официалната причина за това, обявена на сайта на БНР, е „профилактика на предавателите“. Работещи в БНР коментират, че до сега при профилактика не се е случвало да няма излъчване на програмата на „Хоризонт“.

Истинската причина, премълчана от ръкаводството на радиото обаче е, че никой не е поискал да води предаването, от което бе отстранена Великова. Вчера редакторът на „Преди всички“ Спас Крайнин обяви, че отказва да работи с други водещи.

Великова беше свалена от ефир като водещ и и репортер със съдебен ресор, час и половина преди да отиде на планирано събитие – протестът срещу номинирането на Иван Гешев за главен прокурор.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините