BG | EN

Мъж, обвинен за лихварство и пране на пари в Пловдив остава в ареста

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 48-годишния Валентин Петров, обвинен в нерегламентираното отпускане на кредити, като е предоставял парични заеми на обща стойност 6 млн. лв. на 240 души, срещу уговорена лихва.

По информация на прокуратурата, от тази дейност на Петров са били причинени на кредитополучателите значителни вреди, а тобвиняемият е получил значителни неправомерни доходи в размер на 1 млн. лева. Освен това Валентин Петров е обвинен в пране на пари, придобити от неказонна дейност.

Днес окръжният съд в Пловдив остави Петров в ареста, като му определи най-тежката мярка задържане под стража.

„Въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Валентин Петров е съпричастен и с двете престъпления, за които са му повдигнати обвинения. Съдът намира, че не може да се направи извод за опасност той да се укрие, но съществува реална опасност при мярка по-лека от задържане под стража обвиняемият да извърши друго престъпление, включително и да въздейства върху свидетели с оглед на това, че повечето от тях са негови длъжници. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив”, гласи съдебното решение, цитирано от регионалното издание „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините