BG | EN

Тече проверка във врачанската фирма, която съхранява 110 тона опасен химикал

Снимка: „Зов нюз“

Представители на ДАНС, прокуратурата, Криминална лаборатория, областния управител и експерти на Регионалната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ) – Враца влязоха на проверка във фирма “Камибо”, където се съхраняват 110 тона опасен химикал, съобщи регионалното издание „Зов нюз“.

Според изданието, при проверка във фирмата са били установени нарушения в предоставения от дружеството план за подготовка за изнасяне на сяровъглерода, съхраняващ се на територията на бившия торов гигант “Химко” Враца.

В свое разследване, излъчено на 17 май т.г., телевизия bTV разкри, че химичното вещество се съхранява в резервоари, потопени във водни басейни и въпреки, че всяка година трябва да се прави профилактика на резервоарите, това не се случвало вече повече от 15 години. Според изнесените в разследването данни, фирмата „Камибо“ ООД в Търговския регистър била свързана с името на депутата Станислав Попов (ГЕРБ).

Съхраняването на опасния химикал при установените условия крие опасност за населението, се разбра още от разследването. Само няколко дни след излъчването беше съобщено, че собственикът на фирмата започнал спешни преговори за изнасянето на веществото от Враца.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините