BG | EN

Тежка катастрофа на магистрала Тракия, жертвите са поне шест

Снимка: скрийншот НОВАТВ

Между 6 и 10 са загиналите, според различни източници и над 20 души са ранени при тежка катастрофа на магистрала „Тракия“ днес.

Тежкият пътен инцидент, при който пътнически автобус се е преобърнал на магистралата, станал днес преди обяд в района на Вакарел.

Автобусът се е преобърнал и в него все още има хора, които не са извадени. На място са спасителни екипи, Спешна медицинска помощ, пожарна и полиция. Повечето от пострадалите са откарани в болниците в София.

Магистралата е временно затворена в посока София. Движението е отклонено в лентата за Бургас. Двама водачи на леки автомобили са се сблъскали и в нея, след като намалили скоростта около мястото на инцидента.

Автобусът се е движил в посока София от Бургас. Не е ясна причината за тежкия инцидент – грешка на водача, или за ПТП с друг автомобил.

В участъка на катастрофата е организиран обход от Ихтиман до Вакарел, посока София по стария път. Пътна полиция насочва трафика. Полицаите подпомагат изтеглянето на превозните средства чрез обратен завой – посока Пловдив и ги насочват по стария път.

Към мястото на произшествието е насочена специализирана техника за изправяне на катастрофиралия автобус. Предстои оглед и предприемане на процесуално-следствени действия, съобщават от МВР.

Един от управителите на фирмата „Юнион Ивкони“ Иван Добрев казва пред БНР, че автобусът на фирмата е нов, произведен през 2017 година.

По данни на ИА „Автомобилна администрация, автобусът е изпълнявал редовна линия и превозното средство е преминал годишен технически преглед. Изчакват се резултатите от проверките на водача.

12 от пострадалите са приети в болница „Света Анна“, съобщиха от там.  Четирима от тях са с оперирани по спешност. Те са в Шокова зала с опасност за живота. Останалите пострадали са с наранявания от фрактури или открити порезни рани. Все още няма изписани след преглед пациенти. От болницата съобщават, че към момента имат има достатъчно запаси от кръв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините