BG | EN

Съветници и зам.-кметове от Севлиево ще обменят „добри практики“ в Ница

Снимка: sevlievo-oline.com

„В дните от 27 до 30 април 2018 г. представители на Общинския съвет и Община Севлиево ще обменят добри практики с представители на изпълнителната и на законодателната власт в Ница, Франция“, се казва в прессъобщение на общинската администрация в Севлиево, цитирано от регионалното издание „Севлиево онлайн“.

В съобщението се уточнява, че „в делегацията са включени двадесет и трима общински съветници – председатели и членове на постоянните комисии“, а общинската администрация ще се представлява от четиримата заместник-кметове и от секретаря на Общината.

Общият брой на общинските съветници в Севлиево е 29, което означава, че в делегацията участват 80% от членовете на ОбС – Севлиево.

Според разпространената от пресцентъра информация, „По време на планираните работни срещи домакините ще запознаят своите гости с организацията на дейностите и предоставянето на услуги на гражданите в Община Ница, правомощията на местния парламент и взаимодействието му с гражданите, бизнеса и администрацията“.

Пътуването до Ница се подготвя от около месец и неофициално за него се е говорило като за екскурзия. Първоначално са били обсъждани два варианта – Барселона и Ница, като е надделяло желанието за Лазурния бряг, припомня регионалното издание.

Справка в сайта на Общината показва, че Ница не е сред побратимените градове на Община Севлиево.

От прессъобщението не става ясно колко срещи и с какви свои колеги ще имат севлиевските съветници и заместник-кметове от петък до понеделник, дали първият и последният от цитираните дни са включени в работната схема или са дните, в които съветниците ще пътуват и за работните им посещения са оставени двата почивни дни – събота и неделя, нито с какви средства се плаща визитата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините