BG | EN

Стотици протестиращи започват издигането на нова грамада във Варна

Снимка: скрийншот БТВ

Стотици хора членове на колоездачни клубове и колеги на балетиста от държавната опера Мартин Чикалов се събраха снощи на протестно шествие под надслова „Поход за живот” във Варна. Те настояват за предприемане на спешни мерки за обезопасяване движението с велосипеди в града.

Мартин Чикалов загина след като беше блъснат от неправоспособен водач на пешеходна пътека, докато пресичал булевард „Приморски“ във Варна, бутайки колелото си.

Шофьорът, блъснал Мартин, избягал от мястото на катастрофата, която става на 10 септември и ден по-късно се предал в полицията. Оказало се, че никога не е имал книжка, но пък е с два акта за установяване на административно нарушение, свързани с управление на МПС – без съответна правоспособност.

Участниците в снощния протест, който започна от сградата на Общината и завърши пред Областна администрация, заявиха пред камерите на националните телевизии, че да се движиш с велосипед във Варна не е безопасно. Те са набелязали над 100 спешни мерки, за които ще настояват пред местната власт да бъдат изпълнени. Някои се заканиха да поставят пред общината онзи куп от камъни, който бяха поставили след самозапалването на Пламен Горанов. По информация на радио Варна новата грамада вече расте пред варненската община.

От началото на годината във Варна при пътни инциденти са загинали трима велосипедисти, съобщи НОВА ТВ.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините