BG | EN

Пътят през Пампорово бил „изпуснат“, но глоби за пътноподдържащото дружество няма да има

На брифинг днес смолянският областен управител Недялко Славов съобщи, цитиран от регионалното издание „Отзвук“, че причината за проблемите със зимната поддръжка на пътя в Пампорово от последните дни са били породени от трафика на товарни автомобили в района.

„Не бих хвърлил вината само върху пътноподдържащата фирма. Тяхната дейност бе много затруднена от трафика и от товарните автомобили. Лично аз бих настоявал за крути санкции срещу фирмата, която реши да придвижва в най-натовареното време в Пампорово цистерни за газ. Анализът ни показва, че точно тогава пътноподдържащата фирма, поради невъзможност да се придвижва, си изпусна пътя“, е заявил пред журналистите областният управител.

На заседанието на Областния кризисен щаб е станало ясно, че „ситуацията върви към нормализиране. Остава бедственото положение до момента, до който ще се отворят всички републикански пътища и ще бъдат електроснабдени всички населени места от областта“. Поетапно се включва електрзахранването на населените места от общините Борино и Доспат, осигурени са агрегати на помпените станции и водоснабдяването е възстановено.


Областният управител Недялко Славов и кмета на Смолян Николай Мелемов (вляво).

Заради очакваното днес следобяд натоварено движение към Чепеларе пътят от Проглед до Пампорово е затворен в едната посока. Усилията са насочени към изтегляне на трафика от Пампорово към Пловдив. Ограничението бе въведено в 14,00 часа и е забранено влизането на коли към курорта. Пуснат за движение е пътят Стойките – Пампорово. Остава затворен прохода Превала.

Няма да се удължава и грипната ваканция за учениците. Ще бъде обаче оставено право на кметовете да преценят по места според ситуацията в съответната община.

Две семейства са евакуирани заради свлачище в община Баните, много поражения има нанесени по пътната настилка, подкопани са пътища, допълва още „Отзвук“.

Изданието съобщава, че е затворен и достъпът до Регионалното депо „Теклен дол“.

В община Смолян е пропаднал път между селата Ряка и Катраница. Според кмета Николай Мелемов положението е било овладяно и няма бедстващи хора. Без електрозахранване са селата Арда, Могилица, Горово и Сивино. Ако екипите на ЕВН не успеят до довечера да възстановят електричеството, там ще бъдат доставени генератори, се разбира още от информацията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините