BG | EN

Митничари засякоха контрабанда на 2,5 кг. златни накити в Новогодишната нощ

Снимка: Агенция „Митници“, архив

Контрабандни златни изделия за над 170 хил. лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево навръх Нова година при проверка на лек автомобил, съобщи Агенция „Митници“.

Колата с чуждестранна регистрация пристигнала на митническия пункт в посока от Турция за България в новогодишната нощ на 31.12.2018 г в 23.40 часа, управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митнически служители той заявил, че не внася нищо за деклариране.  По метода за анализ на риска и професионална преценка, митническите служители селектирали автомобила за извършване на щателна митническа проверка. При проверката бил открити, в джобове в дрехите на шофьора и поставени в кутии в различни чанти с лични вещи, над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал. Според извършената експертиза от вещо лице, откритите изделия и бижутерски накити са от висока проба злато с общо тегло 2563.10 грама на обща стойност 177 033 лева.
Златото е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата, допълват от митническата агенция. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините