BG | EN

Директор на горско стопанство в Габрово, уволнен заради наем на „Лексус“ за 72 хил. лв., е върнат на поста

Илюстративна снимка: Pixabay/rainhard2

Служебният министър на земеделието и горите Явор Гечев върна на поста му като директор на Северноцентралното държавно горско предприятие Иван Недков. Той беше уволнен преди четири години от Десислава Танева. Със същата заповед на Гечев е освободен досегашният директор Цветелин Миланов.

Недков беше освободен от ръководството на Северноцентралното предприятие през юли 2018 г., а в публичните мотиви за освобождаването му пишеше, че „проверката на Инспектората на Министерство на земеделието и храните по сигнал за ползване на лек автомобил, собственост на горското стопанство в Габрово, е констатирала нарушения“.

Въпросният автомобил беше „Лексус“, който предприятието бе наело за 72 хил. лв. годишно, но от министерството обявиха, че колата, чийто наем се плаща с държавни пари, се ползва от Недков като лична. За уволнението на тогавашният директор на държавното предприятие надделя и мнението на тогавашният премиер Бойко Борисов, който обяви, че е наредил на Десислава Танева да го уволни.

Вдясно – освободеният Цветелин Миланов, вляво – новоназначеният Иван Недков
Колаж: „За истината“

От министерството не коментират причините за рокадите в Северноцентралното предприятие(СЦДП). То стопанисва държавните горски територии в пет административни области – Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. В състава му влизат 16 териториални поделения, от които 12 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства.

Въпросите, изпратени от „За истината“ в последния работен ден на миналата седмица, когато се разбра неофициално за новото назначение, все още не са получили отговор.

От пресцентъра на предприятието нито отрекоха, нито потвърдиха информацията, което вече е без значение, тъй като от вчера – 26 октомври 2022 г., в сайта на Министерството на земеделието и горите Иван Недков е вписан като директор на предприятието.

Както стана ясно от служебното министерство на земеделието към момента не коментират причините Недков да бъде върнат в предприятието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините