BG | EN

Лютви Местан е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Лютви Местан - лидер на ДОСТ
Снимка: скрийншот bTV

На лидера на партия ДОСТ Лютви Местан е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщи днес прокуратурата.

Вчера, автомобил, управляван от Местан, се е сблъскал с друга кола, в която е пътувало четиричленно семейство. При катастрофата загива 6-годишно бебе, а 9-годишният му брат, майката и бащата, са били ранени. Семейството от кирковското село Първица е настанено в болницата в Кърджали. Няма опасност за живота на тримата, съобщава БНР.

След катастрофата Лютви Местан е арестуван за 24 часа, а днес е пуснат от ареста в Кърджали под гаранция от 10 хил. лева. Наложена му е и забрана да напуска страната, се разбира още от съобщението на прокуратурата.

Според информацията на местните медии, автомобилът на политика се е опитал да се включи към основния път, когато последвал сблъсък с друга кола. В резултат на удара колата на семейството се преобърнала няколко пъти и паднала странично в близка нива. На място е загинало бебето, а останалите трима са били ранени. Събраните до момента доказателства са дали основание на разследващите да приемат, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетното дете.

До момента са извършени оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат. Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на  съдебна автотехническа експертиза, съобщиха днес от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините