BG | EN

В Пловдив протестират в защита на лекаря, убил крадец

снимка: podtepeto.com

След като от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на задържания за убийство 48-годишен рентгенолог Иван Димитров, много хора призоваха приятелите си в социалните мрежи да подкрепят лекаря. Приятели, граждани и колеги на обвинения доктор се събраха на протест пред сградата на полицията в Пловдив тази сутрин в защита на д-р Иван Димитров.

Те заявиха, че лекарят е защитавал дома и семейството си и са необходими законодателни промени при такива случаи, предава регионалното издание „Под тепето“.

Сутринта на 2 март върху капака на автомобил, паркиран в района на Областна администрация, бе намерен трупът на познатия на полицията Жоро Джевизов – Плъха.

За деянието бе задържан Иван Димитров, който е неосъждан и не притежава разрешително за оръжие. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването е още в активна фаза, посочиха от Окръжна прокуратура – Пловдив. Предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение постоянно „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Димитров, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините