Сватба със 70 гости установи полицията в сливенско заведение въпреки наложените противоепидемични забрани

Илюстративна снимка на Nenad Maric от Pixabay

Сватбено тържество със 70 гости установили полицията и контролните органи в заведение в Сливен при проверка за спазване на противоепидемичните мерки в неделя. Всички пълнолетни гости и собственикът на заведението са били глобени за нарушаване на заповедта на здравния министър, с която се забраняват масови събития и тържества по време на въведените мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. 

От всички посетители на сватбата на 55 пълнолетни са издадени актове по Закона за здравето, информира националното радио.  

Днес в затвореното заведение тече проверка за установяване произхода на храната на тържеството, съобщи д-р Васил Върбанов, началник отдел „Контрол на храните“ към ОДБХ, цитиран от БНР.

По време на празниците екипи на полицията, представители на РЗИ и Агенцията по безопасност на храните ще извършват масови проверки за спазване на мерките срещу COVID-19.

По-рано днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова поиска да отпадне забраната, която в момента ограничава до 22 часа събиранията за посрещането на Нова година в ресторантите на хотелите, като времето бъде удължено до 00:30 часа.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам