BG | EN

Летището в Бургас затваря за ремонт, а Wizz Air отменя полети за проверки на двигателите

фасада - летище Бургас
Илюстративна снимка: Фейсбук/Летище Бургас

Полетите на нискотарифната авиокомпания Wizz Air са отменени до няколко дестинации в следващите месеци. Това се случва не само на летище Бургас, а и на много други летища в България и по света, се разбра от бурните реакции на хора в социалните мрежи. Те посочват, че са получили съобщения за анулиране на полетите им, за които вече са закупили билети.

Oт Wizz Air потвърдиха, че временно ще бъдат преустановени някои от маршрутите. Причината, която посочват са „обстоятелства извън контрола на авиокомпанията – а именно планирани проверки на двигателите Pratt & Whitney през следващите месеци“. От Wizz Airавиокомпанията допълват, че полагат усилия, за да сведе до минимум причиненото неудобство на пътниците, чрез въвеждане на промени в разписанието няколко седмици преди датите на излитане.

„Всички засегнати пътници, които са направили своите резервации директно през Wizz Air, ще бъдат информирани за промените чрез e-mail и SMS. Ще им бъде предложено да изберат най-подходящия за тях вариант за компенсация: избор на безплатен алтернативен полет, възстановяване на 120% от заплатената сума под формата на кредит в техния WIZZ акаунт или възстановяване на 100% от сумата по избрания по време на резервация начин на плащане“, допълват от компанията.

„Да речем ангажира се нов полет с ваучера и полетът отново е отменен. Този ваучер е за една година, но не от датата на полета, а от датата на купуване на билета. Ако непрекъснато има отменени полети, така си губиш и ваучера. По-добре е да ти върнат парите“, коментират пътници, чиито права са засегнати и напомнят, че често около едно пътуване има и съпътстващи разходи като резервацията за хотел.

Дни след анулациите на полети на една от най-широко ползваните в България нискотарифни авиокомпании, операторът на Летище Бургас съобщи, че летището ще бъде временно затворено за близо месец заради ремонтни дейности.

От съобщението на дружеството-концесионер „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД се разбира, че всички полети ще бъдат преустановени от 06:00 часа на 7 март до 30 март 2024 година.

„Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и осветителната система преди началото на активния летен сезон през тази година“, посочва концесионерът. 

От 31 март авиокомпания Ryanair подновява полетите си от и до Бургас. Авиокомпания Wizz Air планира да изпълнява 7 маршрута от Бургас, като първите полети трябва да бъдат осъществени през втората половина на месец юни 2024 година. Те ще са до Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините