Лекар е обвинен, че е поставял фиктивно ваксини против Covid-19

16:39, 25 окт. 21
Елена Павлова

Районна прокуратура – Смолян, образува досъдебно производство за поставени фиктивно ваксини против Covid-19, съобщи говорителят на Апелативна прокуратура – Пловдив, Боряна Димитрова. Медикът – д-р Георги Ангелов, все още не е привлечен като обвиняем. Досъдебното производство е за компютърна измама, след като било установено, че са вписани в регистъра за ваксинирани лица четирима души, без […] Прочетете още »

Ще помогне ли варненският кмет на Георги Гергов да минимизира влиянието на Общините в “Международен панаир Пловдив” АД?

13:10, 25 окт. 21
За истината

Бизнесменът и бивш областен лидер на БСП Георги Гергов е на път да овладее контрола върху акционерното дружество „Международен панаир Пловдив“ АД. Това ще стане ако Общинският съвет във Варна гласува на предстояща сесия в сряда (27.10.21г.) предложението му за апортиране акциите на община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД в „Пълдин Туринвест“ АД. Така […] Прочетете още »

Управителят на ВиК-Смолян беше сменен след протести на граждани срещу водния проект и неодобрен бизнес-план

13:07, 25 окт. 21
Елена Павлова

Управителят на „Водоснабдяване и канализация” – Смолян, Мариян Николов е уволнен. От сряда миналата седмица дружеството се управлява от бившия зам.-кмет на Смолян инж. Румяна Янчевска, научи "За истината". Прочетете още »

След светкавично споразумение с прокуратурата, обвиненият в трафик на мигранти кмет на с. Тича получи условна присъда

9:01, 25 окт. 21
Диана Желязкова

Кметът на котелското село Тича Якуб Шабанов, който беше арестуван и обвинен в трафик на нелегални мигранти, е сключил светкавично споразумение с прокуратурата. Благодарение на това, 37-годишният Шабанов  получава условна присъда от 1 години и 6 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок и 5 хил. лв. глоба. Споразумението е одобрено от районния съд в Царево и е публикувано на сайта на съда. Прочетете още »

Всички ученици във Варна и Белослав минават на дистанционно обучение от днес

8:36, 25 окт. 21
За истината

Всички ученици от 1-ви до 12-ви клас в училищата от община Варна и община Белослав преминават към дистанционно обучение от днес - 25 октомври. Прочетете още »

Повече от 15 часа тече разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб

10:20, 23 окт. 21
За истината

Операцията по разтоварването на заседналия кораб край скалите на каварненското село Камен бряг започна снощи и продължава вече 15 часа без прекъсване. Прочетете още »

Двама германци са задърани за отвличане и убийство на сънародник в добричко село

15:43, 22 окт. 21
За истината

Двама немски граждани - баща (59г.) и син (23 г.) са обвинени за отвличането и убийството на техен сънародник (59 г.), съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Пандемия и ваксини: как политическото лидерство в България се провали оглушително

12:11, 22 окт. 21
Даниел Смилов

Не е време за анализи, а за мобилизация: обществото трябва да намери начин да се организира и да започне да прилага зеления сертификат. Друг път за излизане от кризата няма. Без масова ваксинация и зелени сертификати ще преминаваме през Ковид вълни на всеки четири-пет месеца. Ще загиват хиляди хора и ще трябва да затваряме всичко, за […] Прочетете още »

Личните лекари ще могат да изписват от безплатните лекарства за COVID-19

11:44, 22 окт. 21
За истината

Общопрактикуващите лекари ще могат да изписват от безплатните лекарства за пациенти с коронавирус. Това ще е възможно най-рано от понеделник, съобщи заместник здравния министър Александър Златанов след извънредно заседание на Надзорния съвет на Здравната каса. До този момент безплатните лекарства се изписваха само в разкритите Covid зони. Прочетете още »

Община Кюстендил свиква референдум за увеличение на данък сгради и такса смет

9:48, 22 окт. 21
За истината

Средно с 11 лева годишно увеличение на данък сгради и с 18 лева на такса смет, предлага Общината в Кюстендил на местните жители. Предложението ще бъде гласувано на обществено допитване на 31 октомври. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов и заместник-кметът Надя Каратова. Двамата посочиха, четаксата смет за Кюстендил и общината […] Прочетете още »