Дружество получи без търг право на ползване върху 1800 кв. м. общински терен в Харманли за 35 години

15:15, 18 окт. 21
Иван Атанасов

Общинският съвет на Харманли даде разрешение „Комерс Инвест" ЕООД да изгради фотоволтаична електроцентрала с мощност до 200 МВт до с. Поляново. Мнозинството се съгласи да даде без търг или конкурс за 35 години възмездно право на строеж и ползване на близо 2 хил. кв.м терен в землището на селото, които са отбелязани като пасища. Прочетете още »

Близо 8 млн. лв. за фиктивни ученически почивки са изтекли през дружество, собственост на МОН

11:38, 18 окт. 21
За истината

Десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени почти 8 млн. лв., е установила проверка на Министерство на образованието (МОН). Това съобщиха днес от ведомството. Прочетете още »

контейнери варна

Добрич обяви обществена поръчка за почистване на града за 1,5 млн. лв.

10:20, 18 окт. 21
За истината

Община Добрич обяви обществена поръчка – открита процедура, за „Почистване на улици, тротоари и места за обществено ползване на територията на Община град Добрич“. Прогнозната стойност на поръчката е 1,5 млн. лв. без ДДС. Прочетете още »

Втори конкурс за началник на образованието се провежда във Врачанска област

9:56, 18 окт. 21
За истината

За втори път тази година Министерство на образованието провежда конкурс за избор на началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Враца. Причината е, че при проведения преди това конкурс не беше избран титуряр на поста. Прочетете още »

Над 7 пъти са превишени нормите на азот-амониев във водата при заседналия кораб край Камен бряг

15:57, 17 окт. 21
За истината

Повече от седем пъти са превишени стойностите на азот амониев и азот нитритен около заседналия край Камен бряг товарен кораб. Това са показали взетите вчера от представители на Министерството на околната среда проби. Прочетете още »

Силна миризма на нефтопродукти се усеща в района на заседналия край Камен бряг кораб

11:10, 16 окт. 21
За истината

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) съобщи, че в района на заседналия край скалите на Камен бряг товарен кораб „Вера Су“ се усеща силна миризма на нефтопродукти.  Прочетете още »

„Джи Пи груп“ спечели и поръчката за реконструкция на хиподрума в Шумен

17:43, 15 окт. 21
Диана Желязкова

Компанията „Джи Пи груп“, която през последните 5 години получи най-голям дял от обществените поръчки за строително - ремонтни дейности в Шумен, бе избрана и за изпълнител на реконструкцията на градския Хиподрум. Проектът е на стойност близо 3,3 млн. лв. без ДДС. Прочетете още »

ВАС отмени жалба срещу заповедта за строителство върху дюните на Каваци

17:05, 15 окт. 21
Петя Михова

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата срещу заповедта на Прочетете още »

Нов началник ще бъде назначен в „Гранична полиция” – Смолян

16:03, 15 окт. 21
Елена Павлова

Началникът на Гранична полиция в Смолян Стоян Мандажиев е освободен от длъжност и преназначен в Главната дирекция „Гранична полиция” в София. Това потвърди за „За истината” говорителят на главната дирекция Лора Любенова. Прочетете още »

Ще има ли правителство „на всяка цена“ след 14 ноември?

15:20, 15 окт. 21
Веселин Стойнев

„За истината“ публикува коментар на Веселин Сойнев за „Дойче веле„. Заглавието е на „За истината“. Днес започва едномесечна предизборна кампания, която много ще прилича на онази от редовните парламентарни избори на 4 април. Пак ще сме на върха на Ковид вълна, което, заедно с лошото време, ще прикове кампанията пред телевизора и компютъра. И пак […] Прочетете още »