Иван Костов смята, че Борисов продължава да управлява България с „мафиотска пирамида“

19:30, 5 фев. 23
За истината

Бившия премиер Иван Костов смята, че България е запълнила един от двата големи разлома, пред които е изправена, като е осигурила силна парламентарна подкрепа за изпращането на военна помощ в Украйна. Прочетете още »

Инвестиция в химическо производство за близо 60 млн. лв. вдигна на крак граждани в Долината на розите

16:30, 4 фев. 23
Венелина Попова

Общественото мнение в Долината на розите беше разбунено от новината, че дружеството „Кастамону България“ АД (бившето дървопреработвателно предприятие „Габровница“ АД) има намерение да открие нови инсталации за производство на химически вещества - формалин и производните му смоли. Прочетете още »

Прокурорско задържане за дрогирания шофьор, превозвал мигранти с камион без да има книжка

17:58, 3 фев. 23
За истината

Прокуратурата задържа 35-годишния столичанин, който вчера беше хванат да превозва в камион 40 мигранти, като е установено, че е шофирал товарен автомобил без да има книжка за това. Прочетете още »

Почти една четвърт от разрешенията за строеж в Община Тервел са за фотоволтаични системи

13:29, 3 фев. 23
За истината

През изминалата година Главният архитект на Община Тервел е издал 50 бр. разрешения за строеж, от които 11 са за фотоволтаици. Това се разбира от съобщение на общинската администрация. Прочетете още »

Съпругата на пловдивския кмет Здравко Димитров строи хотел върху „терен с привилегии“

9:00, 3 фев. 23
Ивайло Дернев

Съпругата на пловдивския кмет Здравко Димитров - Меглена строи пет етажен хотел върху терен, чийто Подробен устройствен план е изработен по подозрително бърза процедура, докато десетина други подобни парцели от години са блокирани за инвестиции. Прочетете още »

Русе, Добрич и още 4 области ще имат с по един депутат по-малко

17:07, 2 фев. 23
За истината

Шест области ще имат с по-един депутат по-малко от досега, показва решението Централната избирателна комисия, с което беше определен броят на мандатите в отделните изборни райони за предсрочния парламентарен вот на 2 април. Прочетете още »

Община Нови пазар търси частен доставчик за предоставяне на социална услуга „Център за обществена подкрепа“

15:32, 2 фев. 23
За истината

Община Нови пазар обявява конкурс за избор на частен доставчик, притежаващ управленски капацитет за предоставяне на социалната услуга „Център за обществена подкрепа“ с основни дейности: „Информиране и консултиране“; „Общностна работа“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“; „Обучение за придобиване на умения“ на територията на Община Нови пазар. Прочетете още »

Историята на Музейко – малкият музей с големи мечти (и постижения!)

15:12, 2 фев. 23
За истината

Името му може да произхожда от умалително, но „Музейко“ е гигант в STEM образованието в България. Вече седем години най-големият детски научен център в Източна Европа открехва необятния свят на науката за десетки хиляди деца и техните семейства. Прочетете още »