Съдът определи такса-смет във Видин за незаконна

16:39, 6 юли 22
За истината

Административният съд във Видин отмени като незаконосъобразно Решението на Общински съвет Видин, с което бе одобрена План-сметката за 2022 г. и определен нов увеличен размер на такса битови отпадъци. Прочетете още »

Официално е връчен актът за незаконното удължаване на т.нар. „кей в летните сараи“ на Доган

14:06, 6 юли 22
За истината

Констативният акт за незаконно удължаване на кейовата стена до така наречените летни сараи на Ахмед Доган в парк „Росенец“ е бил връчен днес на представител на фирмата-собственик на съоръжението. За него липсват строителни книжа и подлежи на събаряне, след издаване на заповед за премахване.  Прочетете още »

„Наш човек“, от ГЕРБ – Кой представлява Възраждане в Силистра?

9:11, 6 юли 22
Димитър Пецов

На последното редовно заседание на общинския съвет в Силистра бе разгледана и гласувана докладна записка, внесена от името на кмета на общината, с което се искаше предоставянето на помещение – общинска собственост за нуждите на ръководството на ПП“Възраждане“.  Прочетете още »

Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен, реши окончателно ВАС

20:21, 5 юли 22
За истината

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Административен съд – Варна от януари тази година, с което е отменен отказа на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич, съобщиха от ВАС. Прочетете още »

Три години след катастрофата с участие на Лютви Местан делото продължава с допълнителни изчисления

14:53, 5 юли 22
За истината

Допълнителни изчисления на експертите, извършили автотехническата експертиза ще трябва да определят изходното местоположение на автомобила на Лютви Местан при катастрофата край момчилградското село Загорско през април 2019г. Прочетете още »

Над 18 хил. подписа срещу завод за боклуци край с. Върбовка са внесени в РИОСВ – В. Търново

11:26, 5 юли 22
Емилия Димитрова

Повече от осемнадесет хиляди (18 136) са подписите срещу изграждането на инсинератори за изгаряне на отпадъци край павликенското село Върбовка, съобщиха от неправителствената организация „Ти решаваш“. В последния ден на юни подписите вяха внесени в Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново. Прочетете още »

Историята на Маршъл Лий Милър – От Оксфорд до аулата на Софийския университет

10:04, 5 юли 22
За истината

На официална церемония в Аулата на Софийския университет на 16 юни 2022 г. Маршъл Лий Милър – най-дългогодишният член на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“, бе удостоен с Почетния знак „Св. Климент Охридски“ с огърлица. Прочетете още »

Общинска фирма ще се занимава вече с чистотата в Ямбол

8:22, 5 юли 22
За истината

В Ямбол ще бъде създадено общинско предприятие „Чистота“. Целта е да се осъществява ефективен контрол върху комуналните дейности, които в момента се извършват от външни фирми и резултатите са незадоволителни. Прочетете още »