Антимонополната комисия уличи в конфликт на интереси шефа на общинската болница във Велинград

11:37, 30 окт. 20
За истината

Управителят на общинската болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е уличен в конфликт на интереси. Това се разбира от съобщение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Прочетете още »

Първо беше „Турски“, после стана „Балкански“. Накрая се оказа руски поток

11:07, 30 окт. 20
За истината

„За истината“ публикува материал на Иван Бедров и Николай Лавчиев за „Свободна Европа“. Малко преди Коледа в България трябва да завърши строителството на един газопровод. Той свързва две части на „Турски поток“ – тази на територията на Турция и тази на територията на Сърбия. По него Русия ще може да изнася природен газ по дъното на […] Прочетете още »

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Еврохолд“ да купи ЧЕЗ

7:55, 30 окт. 20
За истината

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на застрахователния холдинг „Еврохолд“ да придобие дружествата на чешката енергийна група ЧЕЗ в България, съобщиха от купувача пред Българската фондова борса в четвъртък. Прочетете още »

Борисов и завоят към политическото средновековие

18:31, 29 окт. 20
Даниел Смилов

„За истината“ публикува коментар на Даниел Смилов за „Дойче веле“. Кризата с коронавируса направи съвсем отчетлива следната дългосрочна тенденция в десния политически спектър. В икономически план всички развити държави предприеха масивна държавна подкрепа за икономиката. И САЩ, и ЕС вече изразходиха и планират да изхарчат трилиони публични средства, за да стимулират своите стопанства. Както и да […] Прочетете още »

РИОСВ: Биоцентралата в с. Труд е в процес на безопасно извеждане от режим на работа

11:29, 29 окт. 20
За истината

Биоцентралата в пловдивското село Труд е в процес на постепенно безопасно извеждане от експлоатация, съобщиха от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив няколко дни след като протестиращите срещу замърсяването на въздуха в с. Труд, подкрепени от Демократична България обявиха, че централата продължава да работи, въпреки наложената принудителна административна мярка.  Прочетете още »

Приоритети: Къде трябва да води една улица, за да бъде асфалтирана

11:26, 29 окт. 20
Емилия Димитрова

За ремонт на четири улици в севлиевското село Млечево това лято Община Севлиево пренасочи 30 хил. лв. от парите за капиталови разходи. Ремонтите приключиха „в планираната финансова рамка“ (според изпълнителя), но кърпежът по някои от дупките отсега се рони и най-вероятно няма да личи напролет. Затова пък малката уличка, която води към три имота, единият, […] Прочетете още »

В Русе се подготвя протест заради планове за нови замърсяващи производства

18:41, 28 окт. 20
За истината

Структурата на коалиция Демократична България в Русе настоява за преразглеждане на намеренията за промяна на общия устройствен план на Община Русе, така че с нея да не се допуснат нови замърсяващи производства в индустриалната зона “Тегра” (територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене /КТМ). Прочетете още »

Стара Загора оглави еврокласацията по смъртни случаи заради замърсен въздух

15:56, 28 окт. 20
Венелина Попова

Стара Загора оглавява класацията за смъртност в Европа, причинена от мръсен въздух, посочва Доклада CE-Delft на Европейския алианс за обществено здраве Прочетете още »

Шефът на онкоболницата в Шумен е против разкриването на COVID сектор (допълнена)

12:58, 28 окт. 20
Диана Желязкова

Междувременно се оказа, че пациентите с коронавирус, настанени за лечение в преславската болница, ще бъдат местени в новоразкрития COVID сектор в Онкоцентъра в Шумен. В изпълнение на разпоредбите на здравните власти, в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен от вчера е разкрит COVID сектор с 20 легла. Заповедта за отварянето на сектора е издадена от […] Прочетете още »

Строителството на обходен път в Севлиево се оказа фалшива новина

5:38, 28 окт. 20
Емилия Димитрова

Една година, след като Община Севлиево започна процедура за изграждане на обходен път (според публикувано съобщение от 8 октомври м.г.) извеждането на трафика от града все още е на ниво размяна на писма между Общината и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Прочетете още »