“Витиня”: Вечният ремонт, който премиерската джипка не инспектира

20:53, 27 ян. 21
За истината

Ако не сте висели с часове пред тунела "Витиня", докато се чудите дали има тежко ПТП със загинали пред вас, вие сте огромни късметлии. Но така или иначе сте платили 72 млн. лв за ремонтите му – толкова, колкото би струвало изграждането "от нула" на изначално компрометираното съоръжение. Прочетете още »

Габрово купува дигитална система за градския Планетариум

20:19, 27 ян. 21
За истината

Астрономическата обсерватория и Планетариумът в Габрово ще имат с модерна дигитална система в звездната си зала. Това съобщава местното издание „Габрово нюз“. Доставката и монтажът на системата ще бъдат извършени от специализираната италианска компания „Skypoint“. Прочетете още »

В музей „Етъра“ ще бъде създадена една от най-модерните реставрационни лаборатории у нас

19:53, 27 ян. 21
За истината

Една от най-модерните лаборатории за консервация и реставрация на културни паметници ще бъде създадена в габровския музей „Етър“ до края на 2022 година. Предвижда се в нея да работи екип от четирима души. Това съобщава регионалното издание "100 вести". Прочетете още »

Държавата обеща спешен ремонт на проблемен път дни преди насрочения граждански протест

18:56, 27 ян. 21
За истината

Дни преди обявените протести на гражданските сдружения „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“ заради дългогодишен проблем със състоянието на пътя до пловдивското село Лилково, областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че са осигурени средства за реконструкция на пътя и в момента, в който метеорологичните условия позволят ремонтът ще започне. Прочетете още »

Липсващият регистър, или кратка история на електронното правосъдие

18:08, 27 ян. 21
За истината

Встрани от всички беди, които донесе коронавирусната пандемия, ударното преминаване в дистанционен режим на работа показа реалната готовност на администрацията, образователната система и съдебната власт да предоставят електронни услуги на гражданите и бизнеса. Съдилищата бяха едни от първите институции, които прекратиха изцяло (освен някои категории спешни дела) своята работа още през март. Решението беше на практика лишаване почти напълно гражданите от достъп до правосъдие. Прочетете още »

Ресторантьори протестираха в цялата страна заради здравните мерки

17:00, 27 ян. 21
За истината

Ресторантьори от цялата страна се събраха днес на протест в „триъгълника на властта“ в София заради решението на здравния министър Костадин Ангелов заведенията за хранене да отворят на 1 март, а не още в началото на следващия месец, както иска част от бизнеса. Протестът бе под надслов „Марш към свободата“. Прочетете още »

околовръстен път Пловдив

Прекратяването на поръчката за обходен път в Пловдив е обжалвано пред КЗК

14:34, 27 ян. 21
За истината

Решението за прекратяване на обществената поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията. Това се разбира от информацията, публикувана в сайта на комисията. Прочетете още »

Инвеститорът в завод за боклук за 30 млн. евро в Шумен се отказа „поради финансови затруднения“

10:34, 27 ян. 21
Диана Желязкова

Регистрирана преди година фирма, която трябваше да инвестира 30 млн. евро в изграждането на завод за преработка на отпадъци край Шумен и зад която стоеше с подкрепата си шуменският кмет Любомир Христов, се отказа от намеренията си. Прочетете още »

Няколко фабрики и кораб са обявени за продан Русенско

19:59, 26 ян. 21
За истината

Няколко фабрики и дори кораб са обявени за продан в района на Русе от съдия-изпълнители. От днес започва да тече срокът за участие в търг за придобиване на самоходния товарен кораб „Перелик“, съобщава „Русе медиа“. Прочетете още »

Цветни води отново замърсиха р. Русенски Лом (видео)

19:43, 26 ян. 21
За истината

Вода с тъмносин до ръждивокафяв цвят отново е замърсила р. Русенски Лом. Това показват снимки, публикувани в местни издания и социалните мрежи. Прочетете още »