Кое е вярното: Въоръжени мъже са нахлули в президентството или цивилни мъже са „пристъпили“?

16:59, 27 юли 21
Татяна Ваксберг

„За истината“ публикува анализ на Татяна Ваксберг от „Свободна Европа“. Повтаря се като реклама на кръгъл час, но всъщност е експертно мнение: прокуратурата твърди, че никога не е „нахлувала“ в президентството с оръжие. Прочетете още »

„Коалиция“ не е мръсна дума

14:45, 27 юли 21
Ясен Бояджиев

Сред партиите явно цари единодушие, че България има нужда от редовно правителство. Но ИТН всячески се опитва да избягва думата “коалиция”, която всъщност е единственият възможен вариант за управление. Прочетете още »

Съдът задължи собственици на тютюнев склад – паметник на културата в Пловдив, да го укрепят

13:59, 27 юли 21
За истината

Бизнесмените Георги Бранеков и Александър Николич трябва да укрепят съборения от тях тютюнев склад на ул.„Одрин” 8 в Пловдив, представляващ паметник на културата. Това е окончателното решение на Върховния административен съд, който отхвърля жалбата на собствениците на културната ценност за отмяна заповедта на кмета на Пловдив да укрепят останките на сградата, съобщи регионалното издание „Под […] Прочетете още »

път в ремонт

РДНСК глоби АПИ, строителя и надзора на пътя между Ребърково и Ботевград

10:21, 27 юли 21
За истината

Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Софийска област глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Прочетете още »

Прокуратурата е прекратила разследването срещу шефове на АПИ за катастрофата край Своге

18:51, 26 юли 21
За истината

Софийска градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов и Дончо Атанасов за катастрофата край Своге, в резултат на която през лятото на 2018 година загинаха 20 души, съобщи Mediapool. Двамата бяха обвинени, че неизпълнението на своите задължения са целели облага за изпълнителите на ремонта на пътя – „Трейс“. Прочетете още »

Възобновеното дело на лекаря, застрелял крадец в гаража си беше отложено за септември

15:51, 26 юли 21
За истината

Възобновеният процес в срещу д-р Иван Димитров, който се гледа в Пловдивския окръжен съд за убийството на Жоро Джевизов-Плъха беше отложен за 27 септември заради непълното представяне на веществените доказателства в съда. Причината е, че домакинът на II Районно управление, където се съхраняват е в отпуск и така не са били открити някои веществени доказателства като […] Прочетете още »

Министерство на здравеопазването спира спорната реконструкция на недовършената детска болница (допълнена)

12:31, 26 юли 21
За истината

Строителят заяви, че не е уведомен за прекратяване на договора. Министерството на здравеопазването окончателно се отказа от реконструкцията на недовършения строеж, който беше предвиден да стане нова детска болница, като разпореди спиране на договора с „Главболгарстрой“ за довършване на съществуващия строеж в София. Това съобщиха от инициативата „ЗА истинска детска болница“ в социалната мрежа „Фейсбук“. […] Прочетете още »

Проблемът с водата в село Брестовица остава

12:12, 26 юли 21
За истината

Трайно решение се очаква до 3 години. Анализ и доклад за качеството на водата, изготвени от екип от научни специалисти от БАН, Минно-геоложки университет и ВиК експерти доказват недвусмислено, че причина за наличието на манган във водата е МВЕЦ „Кадиево“. Това съобщи днес прокуратурата, която обяви, че е приключила с проверката за качеството на водата […] Прочетете още »

Гражданите на Севлиево ще плащат за това, че Общината не изпълнява задълженията си

7:37, 26 юли 21
Емилия Димитрова

С решение на Районен съд Севлиево Община Севлиево е осъдена да заплати 3 хил. лв. неимуществени вреди за причинени страдания на съпруга, сина и дъщерята на починала жена, погребана по унизителен, според семейството, начин в общинския гробищен парк Прочетете още »

Няколко души се събраха пред бежанския център в Харманли с искане за вечерен час за мигрантите

18:54, 25 юли 21
Иван Атанасов

Да се ограничи движението из града на мигрантите и да им се наложи вечерен час. С това искане малцина протестиращи излязоха пред бежанския център в Харманли. Прочетете още »