„Две папки без финансиране“ – тунелът под Шипка се оказа поредният кух проект на ГЕРБ

18:47, 27 ян. 22
Емилия Димитрова

Проектът за тунел под връх Шипка никога не е бил спиран, нито променян. В момента той представлява две папки идеен проект, без проектна готовност за започване на строителство. Прочетете още »

Общински съветници в Бургас сигнализираха за опорочено гласуване на последната сесия

18:09, 27 ян. 22
За истината

Общински съветници от различни партии в Бургас поискаха да се направи проверка на системата и на резултатите от гласуването на последната сесия на местния парламент в Бургас. Последното заседание на местния парламент се проведе онлайн, но премина при непрекъснати технически проблеми, разминаване в звука и прекъсване на сигнала. Прочетете още »

Кметове и кметски наместници в Симеоновград с допълнителни възнаграждения за постигнати резултати

16:36, 27 ян. 22
Иван Атанасов

Общинските съветници в Симеоновград гласуваха допълнителни възнаграждения за кмета на Община Симеоновград, кметовете на кметства и кметските наместници като за постигнати от тях резултати презпоследните три месеца на 2021 година. Прочетете още »

„Не ме настъпвай по опашката“- как кметът на Шумен оттегли спорна идея за платени комисии

13:11, 27 ян. 22
Диана Желязкова

След атака от ляво и от дясно, кметът на Шумен Любомир Христов /ГЕРБ/ беше принуден да оттегли спорното си предложение за сформиране на платени комисии от чиновници и съветници, които да контролират харченето на 20-милионен общински заем, предназначен за асфалтиране на улици в областния град и в селата. Прочетете още »

Купувач на гласове за ГЕРБ-СДС се споразумя с прокуратурата за условно наказание

12:28, 27 ян. 22
За истината

Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на 56-годишен мъж от монтанското село Сливовик и прокуратурата в Лом за условно наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“ за купуване на гласове. Прочетете още »

Жители на Козлодуй излязоха на протест срещу новия график за изключване на уличното осветление

9:34, 27 ян. 22
За истината

Мълчалив протест срещу определения от общинската управа часови диапазон за сиране на уличното осветление организираха жители на Козлодуй снощи. Прочетете още »

Пловдив също ще пести от улично осветление

18:23, 26 ян. 22
За истината

Община Пловдив променя времевия период на работа на уличното осветление, като го намалява с 30 минути на ден. Това съобщиха от местната администрация, а мотивът, както в много други обищини, са високите сметки за ток. Обсъжда се и спиране на художественото осветление на някои от обществените сгради в града. Прочетете още »

Община Балчик предоставя безвъзмездно имот за временен дом на бездомни котки

16:32, 26 ян. 22
За истината

Временен дом за котки ще направи в Балчик Сдружение „Малките големи” на общински терен в промишлената зона на Балчик. Прочетете още »

Фалстарт в кадровата политика на държавата в „Мини Марица изток“

16:15, 26 ян. 22
Венелина Попова

Продължилата няколко месеца сега за избор на изпълнителен директор на най-голямото въгледобивно предприятие в България Мини „Марица изток“ приключи. Прочетете още »

сградата на Община Добричка

Община Добричка търси фирма за почистване на дерета

12:03, 26 ян. 22
За истината

Община Добричка обяви обществена поръчка за почистването на дерета, канали и речни корита. Прогнозната стойност е 60 хил. лв. с ДДС. Начинът на възлагане е събиране на оферти чрез обява. Прочетете още »