Само една секция за заразени и карантинирани ще има в Ямболска област

10:31, 2 апр. 21
За истината

Само една секция за заразени с коронавирус или поставени под карантина избиратели ще бъде сформирана в Ямболска област. В четири от петте общини няма достатъчно подадени заявления за разкриването на секции, съобщи Радио Бургас. Прочетете още »

Общински съвет – Ямбол днес решава ще иска ли референдум за 5G

10:47, 17 февр. 21
За истината

Общинският съвет в Ямбол ще решава на извънредно заседание днес дали да се проведе местен референдум срещу евентуалното изграждане на 5G мрежа на територията на общината. Прочетете още »

Избран е изпълнител за болница в Ямбол, чийто строеж е започнал преди 40 години

11:06, 9 февр. 21
За истината

Строителна фирма от Несебър спечели обществената поръчка за „Доизграждане на Новата болница в Ямбол.“ При прогнозна стойност от 21 999 960 лева без ДДС фирма „Тодоров и син 99“ ООД е предложила да доизгради обекта за 21 973 720,57 лева без ДДС. Другият кандидат – „ГЕОСТРОЙ“ АД е предложила с 22 313.81 лева по-висока цена […] Прочетете още »

Прокурор от Ямбол е обвинен за длъжностно престъпление

11:19, 26 ян. 21
За истината

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба. От държавното обвинение не съобщават името му. Прочетете още »

Жители на Болярово и Елхово настояват за спиране на дейностите по подготовка на добив и преработка на метални полезни изкопаеми

8:13, 8 сеп. 20
За истината

Подписка за спиране на каквито и да било инвестиционни намерения за добив и преработка на метални полезни изкопаеми на територията на община Болярово и община Елхово набира скорост в двете общини. Прочетете още »

Екоинспекцията глоби с 3 500 лева глоба ВиК-Ямбол за замърсяване на р.Тунджа

15:39, 22 юли 20
За истината

Поредна санкция, този път в размер на 3 500 лева, е наложена на ВиК дружеството в Ямбол  за замърсяване на река Тунджа в индустриалната зона на града. Глобата е от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Стара Загора, подадени са сигнали и до Районната прокуратура, съобщи БНР. Прочетете още »

Съдът обяви, че не е имало безспорни данни за чума по овцете в Болярово

20:05, 18 юни 20
За истината

Върховният административен съд се произнесе по случая със заличаването на стопанството на фермерката Ана Петрова от Болярово след отказа да бъдат избити всичките й над 200 животни през лятото на 2018 г., заради положителните проби за чума по дребните преживни животни при две овце. Съдът отмени заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на […] Прочетете още »

Удължаването на карантината в ромския квартал на Ямбол предизвика напрежение сред жителите му

21:54, 18 май 20
За истината

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол беше удължена до сряда. Това предизвика остро недоволство в квартала, който беше поставен под карантина на 5 май, а от 11 май е напълно блокиран заради регистрираните случаи на коронавирус там. Прочетете още »

Властите затегнаха още мерките в ромската махала в Ямбол

8:45, 11 май 20
За истината

Още по-строги мерки се въвеждат в ромския квартал на Ямбол. От заразената зона се забранява излизане, дори за полагане на труд, а за спазването на реда в района денонощно ще следят патрули на полицията и жандармерията. Прочетете още »

КПП-тата в ромската махала на Ямбол остават

10:24, 6 май 20
За истината

Всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) на полицията около областните градове са свалени от полунощ. Заради влошена епидемична обстановка изградените в ямболския квартал „Нов път“ пунктове остават, съобщиха от МВР.  Прочетете още »