Жители на Болярово и Елхово настояват за спиране на дейностите по подготовка на добив и преработка на метални полезни изкопаеми

8:13, 8 сеп. 20
За истината

Подписка за спиране на каквито и да било инвестиционни намерения за добив и преработка на метални полезни изкопаеми на територията на община Болярово и община Елхово набира скорост в двете общини. Прочетете още »

Екоинспекцията глоби с 3 500 лева глоба ВиК-Ямбол за замърсяване на р.Тунджа

15:39, 22 юли 20
За истината

Поредна санкция, този път в размер на 3 500 лева, е наложена на ВиК дружеството в Ямбол  за замърсяване на река Тунджа в индустриалната зона на града. Глобата е от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Стара Загора, подадени са сигнали и до Районната прокуратура, съобщи БНР. Прочетете още »

Съдът обяви, че не е имало безспорни данни за чума по овцете в Болярово

20:05, 18 юни 20
За истината

Върховният административен съд се произнесе по случая със заличаването на стопанството на фермерката Ана Петрова от Болярово след отказа да бъдат избити всичките й над 200 животни през лятото на 2018 г., заради положителните проби за чума по дребните преживни животни при две овце. Съдът отмени заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на […] Прочетете още »

Удължаването на карантината в ромския квартал на Ямбол предизвика напрежение сред жителите му

21:54, 18 май 20
За истината

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол беше удължена до сряда. Това предизвика остро недоволство в квартала, който беше поставен под карантина на 5 май, а от 11 май е напълно блокиран заради регистрираните случаи на коронавирус там. Прочетете още »

Властите затегнаха още мерките в ромската махала в Ямбол

8:45, 11 май 20
За истината

Още по-строги мерки се въвеждат в ромския квартал на Ямбол. От заразената зона се забранява излизане, дори за полагане на труд, а за спазването на реда в района денонощно ще следят патрули на полицията и жандармерията. Прочетете още »

КПП-тата в ромската махала на Ямбол остават

10:24, 6 май 20
За истината

Всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) на полицията около областните градове са свалени от полунощ. Заради влошена епидемична обстановка изградените в ямболския квартал „Нов път“ пунктове остават, съобщиха от МВР.  Прочетете още »

Блокада на ромската махала в Ямбол заради огнище на коронавирус

10:45, 5 май 20
За истината

Строги ограничителни мерки за влизане и излизане от ромската махала в Ямбол бяха въведени снощи. Това стана с решение на областния медицински съвет заради рязко увеличения брой хора с положителни проби за COVID-19 и образуването на огнище на заразени с коронавирус инфекция в този район на Ямбол. Прочетете още »

Условна присъда от 8 месеца за купуване на гласове в Ямбол

14:39, 19 ное. 19
За истината

Съдът в Ямбол постанови условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ на подсъдим за купуване на гласове по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съобщи днес прокуратурата. Прочетете още »

Инспектор от Дирекцията за безопасност на храните в Ямбол отива на съд за подкуп

13:15, 10 ян. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Ямбол, поискал и приел дар, който не му се следва, за да извърши проверка в търговски обект, след която да даде положително становище по регистрацията на обекта, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Съдът не разреши на Общинския съвет в Ямбол да плаща за командировки и обучения на членовете си

15:17, 14 ное. 18
За истината

Окръжният съд в Ямбол отмени четири разпоредби от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ямбол. Отменените текстове са приети с решение на Общинския съвет от 30.04.2018 г. и касаят възможностите за предсрочно прекратяване правомощията на председателя  и зам.-председателя на съвета, обезпечаването на разходите на съветниците за командировки, обучения, семинари, както и контрола върху […] Прочетете още »