Удължаването на карантината в ромския квартал на Ямбол предизвика напрежение сред жителите му

21:54, 18 май 20
За истината

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол беше удължена до сряда. Това предизвика остро недоволство в квартала, който беше поставен под карантина на 5 май, а от 11 май е напълно блокиран заради регистрираните случаи на коронавирус там. Прочетете още »

Властите затегнаха още мерките в ромската махала в Ямбол

8:45, 11 май 20
За истината

Още по-строги мерки се въвеждат в ромския квартал на Ямбол. От заразената зона се забранява излизане, дори за полагане на труд, а за спазването на реда в района денонощно ще следят патрули на полицията и жандармерията. Прочетете още »

КПП-тата в ромската махала на Ямбол остават

10:24, 6 май 20
За истината

Всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) на полицията около областните градове са свалени от полунощ. Заради влошена епидемична обстановка изградените в ямболския квартал „Нов път“ пунктове остават, съобщиха от МВР.  Прочетете още »

Блокада на ромската махала в Ямбол заради огнище на коронавирус

10:45, 5 май 20
За истината

Строги ограничителни мерки за влизане и излизане от ромската махала в Ямбол бяха въведени снощи. Това стана с решение на областния медицински съвет заради рязко увеличения брой хора с положителни проби за COVID-19 и образуването на огнище на заразени с коронавирус инфекция в този район на Ямбол. Прочетете още »

Условна присъда от 8 месеца за купуване на гласове в Ямбол

14:39, 19 ное. 19
За истината

Съдът в Ямбол постанови условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ на подсъдим за купуване на гласове по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съобщи днес прокуратурата. Прочетете още »

Инспектор от Дирекцията за безопасност на храните в Ямбол отива на съд за подкуп

13:15, 10 ян. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Ямбол, поискал и приел дар, който не му се следва, за да извърши проверка в търговски обект, след която да даде положително становище по регистрацията на обекта, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Съдът не разреши на Общинския съвет в Ямбол да плаща за командировки и обучения на членовете си

15:17, 14 ное. 18
За истината

Окръжният съд в Ямбол отмени четири разпоредби от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ямбол. Отменените текстове са приети с решение на Общинския съвет от 30.04.2018 г. и касаят възможностите за предсрочно прекратяване правомощията на председателя  и зам.-председателя на съвета, обезпечаването на разходите на съветниците за командировки, обучения, семинари, както и контрола върху […] Прочетете още »

Ямболски ученици също сигнализираха за мухлясал кашкавал по програма „Училищно мляко“

11:22, 6 ное. 18
За истината

Дни след като в две сливенски училища бе намерен мухлясъл кашкавал за раздаване по програма „Училищно мляко“, районна прокуратура – Ямбол се самосезира (на 01.11.2018г.) по журналистически материали, в които се съдържа информация за получен мухлясал кашкавал в учебни заведения, находящи се на територията на град Ямбол. Според съобщението на прокуратурата, мухлясалият кашкавал е получаван […] Прочетете още »

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт за „купуване“ на ромски гласове на изборите през 2014 г.

16:21, 31 юли 18
За истината

Софийска градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу двама кандидати за народни представители за „купуване на гласове“ по време на кампанията за парламентарни избори през 2014 г. Прочетете още »

Ямболският окръжен съд постанови 15 години затвор на турски гражданин за нелегален пренос на хероин

16:03, 3 юли 18
За истината

Окръжният съд в Ямбол е определил наказание от 15 години „лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Юсуф А., за това че на 10.12.2017 г. през ГКПП – „Лесово“, с товарен автомобил – влекач, без надлежно разрешително пренесъл през границата  на страната от Турция в България 50 пакета с хероин с общо нето тегло от близо 25  […] Прочетете още »