Частен съдебен изпълнител в Шумен е осъден за присвояване и укрити данъци

21:30, 1 апр. 20
Диана Желязкова

Частен съдебен изпълнител от Шумен, който е осъден за длъжностно присвояване и укрити данъци в големи размери, от днес е с влязла в сила присъда, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Прочетете още »

Първият пациент с коронавирус в Шумен е оздравял и излиза от болницата

9:52, 1 апр. 20
Диана Желязкова

Днес от МБАЛ – Шумен ще бъде изписан първият пациент с COVID – 19, съобщиха от здравното заведение. 37-годишният мъж от Шумен е клинично здрав и е дал две отрицателни проби от вирусологично изследване, заявиха от болницата. Пациентът остава на задължителна домашна изолация в следващите 28 дни. Прочетете още »

Нивото на язовир „Тича“ продължава да пада, намаля с 2 млн. кубика за месец

15:16, 31 мар. 20
Диана Желязкова

Нивото на язовир „Тича“ продължава да пада, става ясно от графика на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за ползване на значимите язовири в България през април.  Прочетете още »

Над 100 000 души в Шумен и Търговище отново са без вода заради авария на водопровода

10:11, 30 мар. 20
Диана Желязкова

Над 100 000 души от областите Шумен и Търговище отново са без вода от полунощ заради авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Сухият режим ще продължи поне 24 часа. Прочетете още »

Подобрява се състоянието на пациента с коронавирус в Шумен, 150 жители на региона са под карантина

15:15, 23 мар. 20
Диана Желязкова

Подобрява  се състоянието на 37-годишния мъж, който е настанен за лечение в МБАЛ – Шумен с коранавирус, съобщиха от здравното заведение. Пациентът беше приет в болницата на 20 март с грипоподобни симптоми, а кръвните проби доказаха инфекция с COVID-19.  Направена му е рентгенова снимка на бял дроб, която показва, че пациентът няма пневмония. Прочетете още »

Първи случай на коронавирус е регистриран в Шумен (обновена)

10:42, 21 мар. 20
Диана Желязкова

Шуменецът, който е настанен в Инфекциозно отделение с коронавирус, се е самоизолирал след завръщането си от Банско и засега е установен само един контактен с него човек.  Първи случай на коронавирус в Шумен – в областната болница е настанен за лечение пациент, който е дал положителна проба за Covid-19. Прочетете още »

Четирима души в Шуменска област отиват на съд за нарушаване на карантината

8:34, 20 мар. 20
Диана Желязкова

Четирима души в Шуменска област са нарушили наложена карантина след завръщането им от рискови страни и отиват на съд. Четиримата са били установени при полицейски проверки на хората, поставени под карантина в региона. Три от случаите са на територията на Нови пазар, а четвъртият е в Шумен. Прочетете още »

Двойно ще се увеличат данъците на най-масовите автомобили в Шумен след промяна в местната наредба

8:07, 13 мар. 20
Диана Желязкова

Двойно ще се увеличи данъкът за автомобили с мощност на двигателя до 74 kW в община Шумен заради предстояща промяна в наредбата за местните данъци. Администрацията е внесла предложение от наредбата да отпаднат отстъпките за най-масовите коли и предстои решението да бъде гласувано на сесия на Общинския съвет. Прочетете още »

Избирателната комисия в Шумен иска предсрочно прекратяване на мандата на двама опозиционни кметове

14:41, 11 мар. 20
Диана Желязкова

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Шумен иска предсрочно прекратяване на мандата на двама селски кметове с мотива, че не са прекратили участието си в търговски дружества, каквото е изискването на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). Решението на ОИК – Шумен е взето на заседание снощи. Прочетете още »

Зам. кмет на Шумен обяви граждани, протестиращи срещу завод за боклук, за некомпетентни

16:33, 27 февр. 20
За истината

Заместник-кметът по строителство на Шумен Боян Тодоров обяви протестиращите срещу изграждането на завод за боклук граждани за „некомпетентни“ да дават мнение по тази тема. Заместникът на шуменския градоначалник изрази мнението си публично на днешното заседание на общинския съвет, на което беше поставен въпрос за потенциалните инвеститори на завода, предаде регионалното издание „Радиан„. Прочетете още »