„Не ме настъпвай по опашката“- как кметът на Шумен оттегли спорна идея за платени комисии

13:11, 27 ян. 22
Диана Желязкова

След атака от ляво и от дясно, кметът на Шумен Любомир Христов /ГЕРБ/ беше принуден да оттегли спорното си предложение за сформиране на платени комисии от чиновници и съветници, които да контролират харченето на 20-милионен общински заем, предназначен за асфалтиране на улици в областния град и в селата. Прочетете още »

„Това е гавра!“ – ГЕРБ изненадващо уволни шефа на пресцентъра си в Шумен

18:00, 19 ян. 22
Диана Желязкова

Изненадващо е освободен от длъжност дългогодишният пиар на ГЕРБ в Шумен Камен Андонов, който заема този пост още от 2009 г.  Прочетете още »

Бизнесмен, бивш активист на БСП, поема областната администрация в Шумен

16:55, 17 ян. 22
Диана Желязкова

Бизнесменът Владимир Йолов, бивш активист на БСП, застава начело на областната администрация в Шумен. Той е назначен на поста с решение на Министерски съвет и ще встъпи официално в длъжност от 18 януари, съобщиха от областна управа.  Прочетете още »

Само два месеца оцеля на поста си поредния директор на резиденцията „Паламара“

15:03, 12 ян. 22
Диана Желязкова

Любимата на Борисов ловна резиденция „Паламара“ отново се превръща в гореща точка – оказа се, че за броени месеци сменят втори директор на стопанството. Прочетете още »

Шумен избра „Д банк“ за нов кредит от 20 мн. лв.

19:20, 11 ян. 22
Диана Желязкова

Община Шумен ще тегли 20-милионен заем от търговска банка „Д Банк“, собственост на Фуат Гювен. Кредитът е предназначен за асфалтиране на улици в града и в селата и трябва да бъде погасяван за срок от 10 години. Прочетете още »

Петима са задържани в Шуменско за отглеждане на марихуана в стара мелница

12:09, 30 дек. 21
За истината

Петима мъже са задържани по разследване за производство и държане на високорискови наркотични вещества в големи размери, предназначени за разпространение. Прочетете още »

Осурвакаха шуменци с 55 % по-висок данък сгради

18:20, 23 дек. 21
Диана Желязкова

Кметът на Шумен Любомир Христов /ГЕРБ/ и прокметското мнозинство от групите на ГЕРБ и ДПС в общинския съвет предпразнично осурвакаха шуменци с 55 % по висок данък върху недвижимите имоти. Прочетете още »

Колко ще струва на данъкоплатците поредното изгубено дело на шуменския кмет?

16:05, 15 дек. 21
Диана Желязкова

Около 5 хил. лв. ще струва на общината, респ. на шуменските данъкоплатци, отказът на шуменския кмет Любомир Христов да изпълни решение на местния парламент за заплатите на селските кметове. Прочетете още »

Частен съдебен изпълнител от Шумен с втора присъда за присвояване на пари

13:50, 15 дек. 21
Диана Желязкова

Шуменският частен съдебен изпълнител Асен Тонев е осъден за втори път за длъжностно престъпление на 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Прочетете още »

Съдът потвърди глоба на ВиК – Шумен заради по-големите загуби на вода

13:44, 13 дек. 21
Диана Желязкова

Административният съд в Шумен потвърди глобата от 20 хил. лв., наложена на ВиК-Шумен от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Наказателното постановление на водния регулатор е издадено на 14 май тази година заради по-големи от планираните загуби на вода през 2019 г. Прочетете още »