За броени часове ВиК-Шумен смени позицията си и се отказа да увеличава цената на водата

19:27, 6 окт. 21
Диана Желязкова

В рамките на един работен ден ВиК – Шумен първо поиска рязък скок в цената на водата още от 1 ноември, а след това се отказа от собственото си предложение и декларира, че няма да го изпълни, дори то да бъде одобрено от КЕВР. Прочетете още »

Само 2 % от шуменските общини Венец и Върбица се преброиха онлайн

13:55, 5 окт. 21
Диана Желязкова

Само около 2 % от преброените жители на шуменските общини Венец и Върбица са се включили в изследването онлайн. Останалите разчитат на преброители по домовете. В почти всички общини в региона броят на преброените по интернет е значително по-нисък от средния за страната. В няколко района, обаче, този показател е изключително малък и буквално са […] Прочетете още »

След 5 часа дебати общинските съветници в Шумен решиха да насрочат нова сесия за тегленето на 20-млн. лв. заем

17:46, 30 сеп. 21
Диана Желязкова

След 5 часа дебати общинският съвет в Шумен отложи решението за 20-милионния заем, който кметската администрация иска да изтегли за асфалтиране на улиците в града и в селата. Съветниците решиха да се събират отново на извънредно заседание за кредита, което ще се проведе на 8 октомври. Прочетете още »

Село Мадара остава в община Шумен

7:58, 27 сеп. 21
Диана Желязкова

Емблематичното село Мадара остава в община Шумен. Това решиха жителите на селото с огромно мнозинство на проведения в неделя местен референдум. Прочетете още »

Помпена станция край Шумен продължава да бълва фекални води

13:26, 15 сеп. 21
Диана Желязкова

Повече от година помпената станция край шуменския квартал Дивдядово продължава да прелива битово-фекални води. Съоръжението трябва да изпомпва отпадните води на квартала до пречиствателната станция, но непрекъснато прелива, а от институциите обясняват това или с аварии, или с проливни дъждове. Миналото лято заради бълващата мръсни води станция се беше образувало огромно фекално езеро край жп линията София- Варна, на площ близо 30 дка и с дълбочина до 7 метра. Прочетете още »

Извършители на жесток побой в Шумен искат споразумение с прокуратурата и условни присъди

17:51, 8 сеп. 21
Диана Желязкова

Извършителите на брутален побой, който шокира хората в Шумен заради дързостта и необяснимата жестокост на престъплението, искат споразумение с прокуратурата и условни присъди. Жертва на побоя стана случаен минувач в центъра на града, който беше нападнат съвсем безпричинно от непознати агресивни мъже, при това пред погледите на десетки свидетели. По-късно се оказа, че нападателите – трима мъже от Велики Преслав, са били под въздействието на алкохол, а един от тях и на кокаин. Прочетете още »

Река Поройна се оцвети в кафяво, експерти взеха проби от водата

11:30, 2 сеп. 21
Диана Желязкова

Експерти на РИОСВ-Шумен и Басейнова дирекция „Черноморски район“ (ДБЧР) извършиха оглед на повърхностните води на река Поройна и река Енчова в отделни участъци. Спешната проверка е предприета след сигнал за червен цвят на водите на река Поройна в участъка на моста при Кашкаваления цех в град Шумен. Прочетете още »

Областният управител на Шумен прие протестиращите работници от „Автомагистрали „Черно море“

16:29, 18 авг. 21
Диана Желязкова

Служители на „Автомагистрали Черно море“ излязоха отново на протест днес. Пред сградата на областната администрация в Шумен те настояха да получат дължимите суми за направения от компанията ремонт на пътя между Стара Загора и Чирпан по магистрала „Тракия“. Областният управител Валентин Александров ги прие на среща, която остана закрита за медиите. На нея работниците са […] Прочетете още »

Шест пъти скочи за седмица броят на пациентите с коронавирус в шуменската болница

15:15, 16 авг. 21
Диана Желязкова

Само за седмица е регистриран рязък скок на пациентите с коронавирус в шуменската болница. Докато през първата седмица на август в МБАЛ – Шумен са приети само 6 пациенти с Ковид 19, през изминалата седмица в болницата са влезли 35 души с коронавирус и днес в отделението има настанени общо 40 души, съобщи д-р Йорданка […] Прочетете още »

Пътни строители блокираха магистрала Хемус край Шумен заради забавени плащания

13:49, 13 авг. 21
Диана Желязкова

Работници и служители на шуменската фирма „Автомагистрали „Черно море“ блокираха в 10.30 ч. днес магистрала Хемус в райнона на пътен възел Белокопитово. Протестът им е заради неполучени от държавата близо 37 млн. лв. за ремонт, който фирмата е извършила на два участъка на магистрала „Тракия“. Прочетете още »