Румен Радев: Властта върви към пропаст

22:45, 26 юни 20
Диана Желязкова

„Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът? - това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Плиска, където бе на посещение. Прочетете още »

В шуменското село Изгрев се въвежда 14-дневна карантина и масово тестване на населението за COVID-19

18:30, 10 юни 20
Диана Желязкова

В шуменското село Изгрев, където има доказано огнище на коронавирус и досега са установени 15 случая на COVID-19 от утре се въвежда 14-дневна карантина. На входовете на селото ще се изградят полицейски КПП-та, ще се забрани влизането и излизането от населеното място. Изключения ще се правят само при неотложни случаи, като работа в друго населено […] Прочетете още »

Шуменският театър е осъден да плати над 8 хил. лв. за незаконното уволнение на актьор

14:51, 8 юни 20
Диана Желязкова

Драматичният театър „Васил Друмев“ в Шумен ще трябва да плати хиляди левове обезщетение и съдебни разноски, след като беше осъден на всички инстанции за незаконното освобождаване на актьора Милен Димитров. Прочетете още »

Съдебен заседател от Шумен се оказа издирван с европейска заповед за арест за кражби в Италия

14:54, 3 юни 20
Диана Желязкова

Съдебен заседател от Шумен се оказа издирван с европейска заповед за арест за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта в Италия. Симеон П. (23 г.) е задържан на 2 юни за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен заради издадена от съда в италианския град Лоди заповед за арест. Прочетете още »

Каракачанов за Бобокови: Предприемчиви и работливи хора, които тръгнаха от гола поляна

20:30, 2 юни 20
Диана Желязкова

Вицепремиерът потвърди познанството си с Бобокови и поясни, че е кум на единия от братята и кръстник на децата му. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов потвърди, че се познава отблизо с братята Атанас и Пламен Бобокови, и поясни, че е кум на единия от бизнесмените и кръстник на трите му деца.  Каракачанов обаче […] Прочетете още »

Четирима руски работници на газопровода край Нови пазар са с COVID-19

13:36, 27 май 20
Диана Желязкова

Четирима от чуждестранните работници, изграждащи газопровода “Балкански поток“ на територията на област Шумен, са с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. И четиримата са руски граждани, пристигнали в България на 15 май. Прочетете още »

КЕВР: Огромни загуби на вода и лошо качество на ВиК – услугите в Шумен

18:02, 25 май 20
Диана Желязкова

Огромни загуби на вода, достигащи 82.4 % и лошо качество на ВиК-услугите в Шумен – това установява проверка на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за състоянието на водния сектор в страната. Прочетете още »

Популярната туристическа дестинация Мадара потъна в боклуци, а жителите се заканиха да съдят Община Шумен

16:49, 15 май 20
Диана Желязкова

Междувременно кметът на селото сезира и главния прокурор за сключени от Община Шумен договори за извозване на отпадъците от шуменските села. „Това никога не се е случвало през вашето управление“. Така жители на шуменското село Мадара се обръщат към общинския кмет Любомир Христов (ГЕРБ), когото обвиняват, че нито веднъж през мандата си не е почистил поне […] Прочетете още »

Прокуратурата започва проверка за загубите на вода от пресъхващия язовир „Тича“

16:26, 14 май 20
Диана Желязкова

Окръжната прокуратура в Шумен започва проверка по сигнал за големи течове на вода от язовир „Тича“, който рязко губи обема си и застрашава с водна криза жителите на Шумен, Търговище и Велики Преслав. Прочетете още »

Близо 630 декара гори в североизтока са засегнати от пожари

12:56, 8 май 20
За истината

От началото на годината на територията на Североизточното държавно предприятие са възникнали 33 пожара, при които са засегнати 629 декара, съобщи инж. Стоян Саров, началник на отдела по опазване и защита на горите в предприятието пред шуменското издание „Радиан„. Прочетете още »