Жители на Мадара дават обяснения в полицията заради участие в подписка за референдум

17:53, 5 май 21
Диана Желязкова

Участието в граждански подписки е гарантирано конституционно право, но освен това може да осигури близки срещи с полицията. В това се убедиха поне десетина жители на шуменското село Мадара, които трябваше да дават обяснения пред властите за подписите си, положени под искането за провеждането на референдум. Прочетете още »

Даниел Малев е избран за директор на общинската Телевизия Шумен

13:31, 5 май 21
Диана Желязкова

Даниел Малев е избран за директор на Телевизия Шумен след конкурс за длъжността. Той е получил най-висока оценка при представянето на програмата за развитие на общинското предприятие през следващите три години, както и при събеседването във втората част на конкурса, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Прочетете още »

Общинският съвет в Шумен избра нов председател

21:20, 29 апр. 21
Диана Желязкова

Ася Аспарухова е новият председател на Общински съвет – Шумен. Тя беше избрана с тайно гласуване и зае мястото на сваления от поста досегашен председател Красимир Минчев. Прочетете още »

Само за ден ГЕРБ „бетонира“ за още пет години позициите си в горските и ловни стопанства в Делиормана

14:06, 22 апр. 21
Диана Желязкова

В последния ден на миналата седмица - 16 април, веднага след като новите депутати положиха клетва, а Борисов депозира оставката на правителството си, земеделския министър Десислава Танева е издала поредица от заповеди, с които е "бетонирала" на постовете им двама от членове на Управителния съвет и оперативното ръководство на едно от най-големите горски стопанства в страната - Североизточното държавно предприятие. Това показват текстовете на шест заповеди с поредни номера, с които "За истината" разполага. Прочетете още »

Немската млекопреработвателна компания MEGGLE затваря завода си в Шумен

11:54, 18 апр. 21
Диана Желязкова

Германската млекопреработвателна компания MEGGLE затваря завода си в Шумен, стана ясно от прессъобщение на компанията до медиите в края на седмицата. Предприятието ще спре работа от 1 oĸтoмвpи 2021 г., a тpyдoвитe дoгoвopи нa персонала от 95 души щe бъдaт пpeĸpaтeни. Прочетете още »

Шестима кандидати са допуснати до участие в конкурса за директор на Телевизия Шумен

14:44, 16 апр. 21
Диана Желязкова

Шестима кандидати са допуснати до участие в конкурса за директор на Телевизия Шумен. Това са Даниел Труфчев, Светлана Крумова, Станимир Савов, Даниел Малев, Деян Герговски и Асен Масларски, съобщиха от Общината. Прочетете още »

Трети месец водата от язовир „Тича“ не става за пиене

19:13, 12 апр. 21
За истината

Водата от язовир "Тича" все още е със завишени стойности на показателя "мътност" и не става за пиене, съобщи Регионалната здравна инспекция в Шумен. Прочетете още »

Всички срещу ГЕРБ: Общински съвет – Шумен прекрати пълномощията на председателя

14:29, 1 апр. 21
Диана Желязкова

С 23 гласа „за”, 2 „против“ и 1 „въздържал се“, общинският съвет в Шумен прекрати пълномощията на председателя Красимир Минчев (ГЕРБ). Заседанието беше свикано по искане на група общински съветници, след като председателят отказа да събере местния парламент, което е прецедент в историята съвета. Представителите на ГЕРБ напуснаха заседанието преди разглеждането на точката. Прочетете още »

ГЕРБ загуби дело за отстраняването на кмета на шуменското село Мадара

12:58, 23 мар. 21
Диана Желязкова

Политическа партия ГЕРБ загуби дело за отстраняването от длъжност на кмета на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев и трябва да плати 700 лв. за съдебни разноски. Решението е на Върховния административен съд (ВАС) и беше публикувано днес на сайта на съда. Прочетете още »

Красимир Минчев

Общински съветници искат оставката на председателя заради „грубо погазване на правилника“

12:07, 19 мар. 21
Диана Желязкова

Двадесет от общо 41 общински съветници в Шумен поискаха оставката на председателя на местния парламент Красимир Минчев /ГЕРБ/ заради взети от него еднолични решения във връзка със сесиите. Прочетете още »