„Да, България“: Проблемите с водата в Шумен са заради умишлено източване на огромни ресурси

13:05, 23 ян. 20
Диана Желязкова

Проблемите на водния сектор в Шумен не са резултат от случайности или климатични промени, а се дължат на умишлено източване на огромни ресурси – за това предупреждава местната организация на Движение „Да, България“ в позиция до медиите.  Прочетете още »

Общо 25 години затвор за машинистите, обвинени за катастрофата в Хитрино (допълнена)

19:55, 22 ян. 20
Диана Желязкова

Ефективни присъди от 15 години затвор за главния машинист на влака от Хитрино Димитър Михнев и 10 години за неговия колега Радослав Петков – това постанови днес състав на шуменския Окръжен съд. Прочетете още »

Шеф на общинско предприятие в Шумен е осъден за умишлено източване на язовир

10:45, 21 ян. 20
Диана Желязкова

Директорът на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен Юлиян Вълчев е с влязла в сила присъда за умишлена безстопанственост. Това съобщиха от пресслужбата на варненската Апелативна прокуратура.  Вълчев е осъден в качеството му на бивш шеф на „Напоителни системи“ в Шумен, за това, че е разпоредил източване на водата от язовир за извършване […] Прочетете още »

Аварията по основния водопровод на Шумен все още не е отстранена, втори ден градът е на сухо

11:04, 17 ян. 20
Диана Желязкова

Аварията по основния водопровод на Шумен, заради която градът и три села останаха без вода на 15 януари вечерта все още не е отстранена. Захранващият водопровод, изграден преди 40 години се скъса в свлачищен район край шуменския квартал Дивдядово и трябваше незабавно да бъде спряно вопододаването към областния град. Прочетете още »

Заради голяма авария Шумен остава без вода поне две денонощия

18:23, 16 ян. 20
Диана Желязкова

Шумен и още три села в общината останаха без вода заради голяма авария на основния водопровод, захранващ града от язовир „Тича“. Прочетете още »

Повече от седмица продължава умъртвяването на 24 хиляди прасета от свинекомплекса в Никола Козлево

14:45, 15 ян. 20
Диана Желязкова

Повече от седмица продължава умъртвяването и загробването на 24 хиляди прасета от индустриалния свинекомплекс в шуменското село Никола Козлево, където на 4 януари беше потвърдена зараза от Африканска чума.  Труповете на животните се заравят в ями край намиращото се на десетина километра село Хърсово, вместо да бъдат унищожени в действащия в Шумен екарисаж.  По решение […] Прочетете още »

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »

Започва умъртвяването на прасетата от промишления свинекомплекс край шуменското село Никола Козлево

12:18, 7 ян. 20
За истината

Умъртвяването на прасетата от свинекомплекса „Тетрахиб“ край шуменското село Никола Козлево, където беше констатирана африканска чума по свинете, започва днес. По хуманен начин ще бъдат умъртвени 24 500 прасета и ще бъдат загробени на площадка в близост до село Хърсово, предаде от Шумен БНР. Прочетете още »

За седмица управителят на ВиК – Шумен беше сменен два пъти

17:32, 16 дек. 19
Диана Желязкова

Само за една седмица водният оператор в Шумен два пъти смени шефа си, за да се окаже в крайна сметка със стария си началник.  Управителят на ВиК – Шумен Илиян Илиев първо беше освободен от поста си, после беше избран за директор на злополучното водно дружество в Перник, след което пак се върна в Шумен.  А […] Прочетете още »

Шефът на ВиК – Шумен ще бъде сменен само 8 месеца след назначаването му

17:12, 25 ное. 19
Диана Желязкова

Управителят на ВиК – Шумен Илиян Илиев ще бъде сменен само 8 месеца след назначаването му начело на дружеството. Той официално ще бъде освободен от поста си на извънредно общо събрание на 4 декември. Прочетете още »