След кмета, „изгърмя“ и попът. Митничари конфискуваха домашната бира на свещеника в с. Мадара

15:26, 27 юни 22
Диана Желязкова

След кмета на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев, чийто дом преди дни беше претърсен от митничари заради домашна бира, „изгърмя“ и попът на селото, пак заради домашно пиво. И пак по сигнали на „бдителни граждани“. Прочетете още »

„Търсят ни само по избори“ – членове на ИТН в Шумен признаха, че са разочаровани от партията

16:02, 22 юни 22
Диана Желязкова

Членове на „Има такъв народ“ (ИТН) в Шумен заговориха за сериозен отлив от партията заради „едноличното вземане на решения“ и „липсата на диалог“ в политическата формация. Прочетете още »

Кметът на Мадара: ИТН е като секта, можеш само да слушаш лидера и да му се кланяш

13:45, 17 юни 22
Диана Желязкова

„Всичко, което казват отцепниците от „Има такъв народ“ (ИТН), е вярно. Поздравявам депутатите, които напуснаха формацията на Слави /Трифонов/ и най-накрая разбраха, че това не е партия, а секта с един лидер, на който всички се кланят, а той дори не се появява пред хората“. Така кметът на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев коментира последните […] Прочетете още »

Самолетът – нарушител, който прелетя 4 държави, е открит изоставен на летището в Буховци

15:32, 9 юни 22
Диана Желязкова

Самолетът, който в сряда вечерта наруши въздушното пространство на 4 държави, включително и България, днес е открит изоставен на старо Прочетете още »

Улица в Шумен, ремонтирана за 2 млн. лв. по европроект, пропадна заради липсваща канализация

21:37, 6 юни 22
Диана Желязкова

Шуменската улица „Тича“, която през 2018 г. беше основно ремонтирана с 2 млн. лв. по европроект, пропадна заради проблем с канализационната мрежа. Прочетете още »

Групата на ГЕРБ в ОбС – Шумен гони бившия ПР на партията заради конфликт с кмета

12:03, 26 май 22
Диана Желязкова

Дългогодишният ръководител на пресцентъра на ГЕРБ в Шумен и общински съветник Камен Андонов е изключен от партийната група в местния парламент. Решението беше обявено на сесия днес, без да се посочват мотиви. На всички е ясно обаче, че Андонов, който работи за ГЕРБ още от създаването на структурата в Шумен през 2009 г., е изгонен […] Прочетете още »

И Административният съд установи конфликт на интереси за кмета на Никола Козлево

18:32, 18 май 22
Диана Желязкова

След Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), и Административният съд в Шумен установи конфликт на интереси за кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб (ГЕРБ). Прочетете още »

„Малките“ кметове готвят собствен политически проект за влизане в местната власт

15:11, 13 май 22
Диана Желязкова

Националното сдружение на кметовете на кметства ще създаде собствено движение, което след това вероятно ще прерасне в политически проект за участие в избори и влизане в местната власт. Прочетете още »

Прокуратурата онемя по разследването срещу Бейзат Яхя за пране на пари

13:06, 11 май 22
Диана Желязкова

Почти три месеца след полицейската акция срещу известния политик и бизнесмен от Делиормана Бейзат Яхя, прокуратурата пази пълно мълчание за хода на разследването по образувано срещу него досъдебно производство за пране на пари. Прочетете още »

Партии от управляващата коалиция в Шумен поискаха оставката на областния управител от „Продължаваме промяната“

17:42, 4 май 22
Диана Желязкова

Политически трус разлюля управляващата коалиция в Шумен заради областния управител Владимир Йолов, излъчен от водещата формация „Продължаваме промяната“. Прочетете още »