Районната прокуратура в Шумен разследва пътния инцидент с автомобил на председателя на парламента

11:01, 16 сеп. 19

Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортно произшествие на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи днес пресцентърът на прокуратурата по повод станалия вчера пътен инцидент. Прочетете още »

Шадраван изграден по проект за 500 хил. лв. в Шумен работи само 20 дни

14:42, 4 сеп. 19

Заради лоша поддръжка шадраван, изграден по проект за 500 хил. лв. пред Съдебната палата в Шумен, зеленяса и се наложи да бъде изпразнен само 20 дни след откриването му. Прочетете още »

Екарисажът в Шумен заработи спешно повече от година, след като беше спрян

11:18, 31 юли 19

След повече от година съдебни битки, най-големият екарисаж в страната – този в Шумен, отново може да упражнява легално дейността си. Вчера представители на областната дирекция по безопасност на храните са посетили предприятието и официално са отменили заповедта за неговото затваряне, издадена преди година.  Имаме пълна готовност за работа, съобщи управителят на екарисажа Мирослав Александров. Прочетете още »

Полицията в Шумен повика Веселин Маринов на помощ срещу телефонните измами

17:06, 6 юни 19

Веселин Маринов, за когото премиерът Борисов каза, че “не иска повече да му пее по концертите”и Славка Калчева ще са звездите на събитие в Шумен, организирано за 2500 пенсионери. Концертът е организиран от местната полиция като част от кампания за информация и превенция срещу телефонните измами. Прочетете още »

ВиК – Шумен дължи близо половин милион лева за вода от язовир „Тича“

14:22, 6 юни 19

Административният съд  в Шумен отхвърли жалбата на „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД срещу акт за публично вземане на директора на Басейнова дирекция „Черноморски район“ –  Варна, съобщиха от съда.  Прочетете още »

Общински чиновници избират директор на обществената телевизия в Шумен

7:20, 13 апр. 19

Жури, съставено единствено от чиновници в кметската администрация в Шумен ще избере директора на едноименната обществената телевизия. Това показа проверка на “За истината”. В комисията по избора няма нито общински съветници, нито експерти по телевизионна журналистика, нито представители на гражданския сектор или други политически сили освен управляващата ГЕРБ. Прочетете още »

Държавата смени шефа на ВиК-Шумен, общините не знаят нищо за новия управител

16:20, 1 апр. 19

Илиян Илиев, бивш директор на ВиК-Ловеч, ще бъде временно изпълняващ длъжността управител на ВиК-Шумен.  Решението беше взето на Общо събрание на дружеството, съобщи регионалното издание „Радиан“. Прочетете още »

Община Шумен е платила 120 хил. лв. за паркоматите, които НАП запечата заради нарушения

8:20, 28 февр. 19

Близо 120 хил. лева е струвало на Община Шумен изграждането на системата за кратковременно паркиране в синята зона в Шумен. През февруари екипи на Националната агенция за приходите (НАП) запечатаха паркоматите в Шумен, тъй като не издават касови бележки. Прочетете още »

Граждани организираха подписка за спасяване на стари дървета в Шумен

8:55, 15 февр. 19

Жители на Шумен започнаха подписка за спасяването на старите големи дървета по улиците „Априлов“, „Парчевич“, „Софроний Врачански“ и „Братя Миладинови“, съобщи регионалното издание „Радиан“. Прочетете още »

Цената на шуменската пречиствателна станция скочила с 40 % още преди да е започната

12:17, 14 февр. 19

Все още не ясно кога реално ще започне грандиозният проект на ВиК – Шумен за изграждане на пречиствателна станция за питейни води и довеждащ водопровод от язовир Тича. Проектът обаче, който миналото лято се оценяваше прогнозно на около 95 млн. лв. (според тогавашния регионален министър), сега вече е набъбнал до 134 млн. лв. за всички […] Прочетете още »