Община Шумен ще тегли 15 млн. лв. заем за ремонт на улици и осветление

16:10, 27 февр. 21
Диана Желязкова

Община Шумен ще вземе дългосрочен кредит до 15 млн. лв. за ремонт на улици и за подмяна на улично осветление. Намерението за кредит е заложено в общинския бюджет, който беше приет на сесия в края на седмицата. Прочетете още »

В разгара на предизборната кампания частен съдебен изпълнител ще продава Бюрото по труда в Шумен

13:13, 23 февр. 21
Диана Желязкова

В разгара на предизборната кампания помещенията на Бюрото по труда в Шумен ще бъдат пуснати на търг от частен съдебен изпълнител, а служители и граждани се притесняват, че заради липсата на правителство могат да се озоват на улицата. Прочетете още »

Общинският съвет в Шумен не допусна референдум за отделянето на село Мадара

11:22, 29 ян. 21
Диана Желязкова

Общинският съвет в Шумен не пусна референдум за отделянето на село Мадара и преминаването му към съседната община Каспичан. Прякото допитване беше поискано с подписка от 250 души от Мадара, а местният парламент трябваше да вземе решение по казуса, но при гласуването половината от съветниците се въздържаха и въпросът беше отложен за следваща сесия. Прочетете още »

Общинският съвет в Шумен иска освобождаване на шефа на местната телевизия

15:52, 28 ян. 21
Диана Желязкова

Кметът на Шумен да прекрати предсрочно договора с директора на общинската телевизия и да насрочи конкурс за избор на нов директор – това решение беше взето днес на заседание на общинския съвет. Прочетете още »

Инвеститорът в завод за боклук за 30 млн. евро в Шумен се отказа „поради финансови затруднения“

10:34, 27 ян. 21
Диана Желязкова

Регистрирана преди година фирма, която трябваше да инвестира 30 млн. евро в изграждането на завод за преработка на отпадъци край Шумен и зад която стоеше с подкрепата си шуменският кмет Любомир Христов, се отказа от намеренията си. Прочетете още »

Наполовина са спаднали приходите от нощувки в Шуменско

11:13, 26 ян. 21
Диана Желязкова

Приходите от нощувки през ноември 2020 г. в област Шумен достигат 171 хил. лв., или с 49.8% по-малко в сравнение с ноември 2019 година. Това сочат данните на местния отдел за статистически изследвания. Регистрирано е намаление на приходите от нощувки както от български граждани – с 58.6%, така и от чужденци – с 22.9%. Прочетете още »

Кметът на Шумен замразява със съд заплатите на колегите си по селата

15:52, 19 ян. 21
Диана Желязкова

Заплатите на 15 пряко избрани селски кметове в Шуменска община трябваше да се повишат с 20 % от 1 октомври 2020 г. по решение на местния Общински съвет, но три месеца по-късно увеличението така и не е получено. И не е ясно дали изобщо ще влезе в сила, макар че е гласувано не един, а […] Прочетете още »

Здравните власти предупредиха: Водата от язовир „Тича“ да не се ползва за пиене и готвене

11:21, 19 ян. 21
За истината

Водата от язовир „Тича“ да не се ползва за пиене и готвене, препоръча Регионалната здравна инспекция в Шумен. ВиК- Шумен е уведомило здравната инспекция за повишени показатели за мътност на водата, постъпваща от язовира, потвърдиха и от водното дружество. Прочетете още »