ВиК – Шумен ще взема втори заем за две години, за да си плати сметките за ток

18:05, 24 сеп. 20
Диана Желязкова

ВиК – Шумен ще взема втори заем в рамките на две години, за да си плати просрочените задължения за електроенергия.  През 2018 г. дружеството изтегли тихомълком кредит от 2,5 милиона лева, с които погаси сметките си към доставчика „Енерджи Маркет“ АД.  Заемът беше взет без знанието на общинските съветници в Шумен, макар че след държавата […] Прочетете още »

От 29 септември област Добрич и област Шумен може да останат без вода заради дългове към Енергото (допълнена)

10:19, 24 сеп. 20
За истината

От 29 септември 2020 г. област Добрич и област Шумен може да останат без вода заради дългове от 10,5 милиона лева. Енерго-про започва подготовка по преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен, съобщиха в информация до медиите от енергоснабдителното дружество днес. Прочетете още »

Селски кмет осъди Община Шумен заради орязана заплата по време на среща с главния прокурор

17:02, 18 сеп. 20
Диана Желязкова

Кметът на с. Мадара Неделчо Неделчев осъди Община Шумен заради орязаната си заплата по времето, когато е бил на среща с главния прокурор Иван Гешев. Районният съд задължава администрацията да изплати на Неделчев полагащото му се възнаграждение за два работни дни. Освен това община Шумен трябва да плати и тройно по-голяма сума за разноските по делото. Прочетете още »

Всичко в името на „нашия човек“- защо Община Шумен спешно асфалтира път край ливада

13:30, 17 сеп. 20
Диана Желязкова

Вместо да ремонтира разбитите основни улици в туристическото село Мадара, община Шумен асфалтира само един краен път, предизвиквайки гнева на местните жители. Прочетете още »

„Продадоха ни на ДПС“, или защо 50 активисти на ГЕРБ в Шумен внезапно напуснаха партията

17:45, 15 сеп. 20
Диана Желязкова

Една от знаковите фигури в шуменската организация на ГЕРБ Гюнай Исмаил напусна партията с мотива, че „българските турци в смесените райони са предадени и продадени на ДПС“. След него партийните си книжки са върнали и повече от 50 души от местната организация на партията. Прочетете още »

Единственият кандидат – сянката на „Джи пи груп“ наднича зад проект за над 21 млн. лв. в Шумен

14:21, 14 сеп. 20
Диана Желязкова

В края на април дружество, свързано с "Джи Пи груп", спечели поръчка за строителството на пречиствателната станция в Шумен на стойност над 21 млн. лв. без ДДС. Сега следи към същата компания се появяват и в конкурса за избор на строителен надзор по проекта. Прочетете още »

И шуменци излизат на протест

13:52, 2 сеп. 20
Диана Желязкова

Шуменци също подготвят протест тази вечер от 19 ч. пред областната управа на площад Кристал.  Гражданите се организират в социалните мрежи с искане за незабавните оставки на правителството и на главния прокурор. Прочетете още »

Маските стават задължителни по пазари и битаци в Шуменско

17:48, 27 авг. 20
Диана Желязкова

Предпазните маски стават задължителни на всички пазари и битаци в Шуменска област. Решението беше взето на заседание на областния кризисен щаб заради регистрирани случаи на COVID-19 в почти целия регион. Прочетете още »

Втори временен директор е назначен в РУО-Шумен, а конкурс за титуляр все още няма

10:11, 27 авг. 20
За истината

Нов временно изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието (РУО) в Шумен е назначен със заповед на ресорния министър Красимир Вълчев. Това е втори човек, когото министърът назначава на позицията за срок от шест месеца след като титулярът на поста беше освободена в началото на годината. А конкурс за длъжността все още няма, съобщава […] Прочетете още »

Остров беше кръстен на Емил Димитров – „Ревизоро“

11:19, 21 авг. 20
Диана Желязкова

„Признателни“ граждани кръстиха новообразуван полуостров в яз. „Тича“ на екоминистъра Емил Димитров – Ревизоро. Името му обозначава доскорошният голям остров срещу село Сушина, който заради пресъхването на язовира вече се е превърнал в полуостров с достъп до брега. Прочетете още »