Община Нови пазар търси частен доставчик за предоставяне на социална услуга „Център за обществена подкрепа“

15:32, 2 фев. 23
За истината

Община Нови пазар обявява конкурс за избор на частен доставчик, притежаващ управленски капацитет за предоставяне на социалната услуга „Център за обществена подкрепа“ с основни дейности: „Информиране и консултиране“; „Общностна работа“, „Застъпничество и посредничество“, „Терапия и рехабилитация“; „Обучение за придобиване на умения“ на територията на Община Нови пазар. Прочетете още »

Омбудсманът Диана Ковачева се обяви против поскъпването на водата в Шумен

13:36, 31 ян. 23
Диана Желязкова

Омбудсманът Диана Ковачева се обяви против поскъпването на водата в Шумен, поискано от местното ВиК в петгодишния бизнес план на дружеството. Прочетете още »

Условна присъда за хванатия с наркотици шуменски митничар след споразумение с прокуратурата

18:33, 26 ян. 23
Диана Желязкова

Хванатият с наркотици митничар от Шумен се споразумя с Окръжната прокуратура, а Окръжният съд одобри споразумението като законосъобразно. Прочетете още »

Общинският съвет на Шумен гласува против драстичното поскъпване на водата, поискано от ВиК

12:08, 26 ян. 23
Диана Желязкова

Общинският съвет в Шумен единодушно отхвърли 5-годишния бизнес план на местното ВиК – дружество за периода 2022 – 2026 г. Прочетете още »

Незаконна канализация излива фекални води до питейни сондажи край с. Мадара

13:40, 24 ян. 23
Диана Желязкова

Две години и половина след като вода от мръсната канализация на Шумен заля жп линията край града заради преливаща помпена станция, в района потече и река от фекална вода. Прочетете още »

Прокуратурата ще проверява кръгово кръстовище в Шумен, където загина млада жена

19:11, 20 ян. 23
Диана Желязкова

Окръжната прокуратура в Шумен се самосезира и започва проверка на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ до хипермаркет „Практикер“, където на 28 септември 2022 г. при тежка катастрофа загина 22-годишна шуменка. Прочетете още »

Още от същото – дружество с осем наказателни постановления с поредна поръчка за милион от Община Шумен (допълнена)

12:25, 17 ян. 23
Диана Желязкова

Как комисия на община Шумен дава обществена поръчка за над 2 милиона лева на местно дружество, което има наложени 7 наказателни постановления по Кодекса на труда за липса на трудови договори с работниците. Прочетете още »

Детските ясли в Шуменско на протест срещу пореден опит за закриване на забавачките

15:53, 11 ян. 23
Диана Желязкова

В протестна декларация работещите в детските ясли в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав алармират за пореден опит за закриване на сега съществуващите забавачници и предупреждават, че са готови на всякакви законови действия в защита на ясленото дело. Прочетете още »