Мина е обезвредена в морето край село Тюленово

20:41, 23 ян. 23
За истината

Сигнал за плаващ предмет наподобяващ морска мина е бил получен в Щаба на Военноморските сили днес от областния управител на област Добрич. Около 11.30 ч. мината е била забелязана  на 200 метра от брега срещу село Тюленово. Прочетете още »

Обществена поръчка за 1,3 млн. лв. обяви Община Шабла

12:45, 12 окт. 22
За истината

Община Шабла обяви обществена поръчка за строително-монтажни работи на обект Археологически парк „Дуранкулак – Хаманджия“ на Големия остров в Дуранкулашкото езеро на стойност 1,3 млн. лв.. Прочетете още »

След мината в Царево, до Шабла се появи двигател от ракета

8:54, 8 авг. 22
За истината

Сигнал за метален предмет, наподобяващ двигател на противовъздушна ракета, е получен в неделя към 9.45 ч. в Щаба на Военноморските сили от Морския спасителен координационен център. Прочетете още »

Протест срещу закриването на съда в Каварна затвори пътя за Румъния през Дуранкулак

10:44, 27 май 22
За истината

Протестиращи от Шабла и Каварна блокираха тази сутрин за кратко главния път за Румъния през Дуранкулак. Хората излязоха на протест срещу закриването на Районния съд-Каварна и обединението му с този в Балчик. Прочетете още »

Община Шабла обяви поръчка за проектиране и изграждане на Център за пострадали червеногуши гъски

11:11, 13 авг. 21
За истината

Община Шабла обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на Център за временно настаняване и първа помощ на пострадали червеногуши гъски. Стойността на поръчката е малко над 134 000 лв. Срокът за приемане на офертитте е 23 август 2021 г. Прочетете още »

МиГ-29 на българските ВВС падна в Черно море, пилотът се издирва

10:03, 9 юни 21
За истината

При изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България самолет МиГ-29 от състава на българските военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч., съобщи Министерството на отбраната. Прочетете още »

Главният архитект на Шабла трябва да напусне поста си заради конфликт на интереси

15:19, 17 май 21
За истината

Главният архитект на Община Шабла Татяна Нейкова ще трябва да напусне поста си, след като съдът потвърди, че е била в конфликт на интереси докато е давала разрешение на сина си да строи на първа линия до морето. Прочетете още »

Съд потвърди част от съмненията за ĸoнфлиĸт нa интереси при главния архитект нa Шaблa

12:41, 14 дек. 20
За истината

Административният съд в Добрич потвърди частично решение на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), с което е установен конфликт на интереси по отношение на главния архитект на Община Шабла, съобщиха от комисията.  Прочетете още »

Проверка на “Зелени закони” установи, че 93% от дюните в община Шабла не са отразени в кадастъра

9:13, 16 сеп. 20
За истината

Проверка на неправителствената организация “Зелени закони” е установила, че 93% от наличните дюни в община Шабла липсват в кадастъра. Подобно несъответнствие наскоро беше установено и по южното Черноморие. От инициативата са изпратили писмо до министерствата на околната среда и водите, на регионалното развитие и благоустройството и на туризма, както и до ресорната комисия в Народното […] Прочетете още »

Анкирупционната комисия уличи главния архитект на Шабла в конфликт на интереси

11:55, 1 юни 20
За истината

Антикорупционната комисия е установила установила конфликт на интереси по отношение на главния архитект на община Шабла Татяна Нейкова, затова че е презаверила разрешение на строеж за сграда на сина си, намираща се на брега на морето. Прочетете още »