Над 120 тона са откритите край Червен бряг отпадъци

16:05, 3 юли 20
За истината

Количеството на откритите незаконно загробени отпадъци в землищата на Червен бряг и на село Рупци надхвърли 120 тона, съобщиха от прокуратурата. Прочетете още »

Днес започва проверка на открития нерегламентиран боклук в Червен бряг

10:17, 1 юни 20
За истината

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Плевен започна провека на открития в края на миналата седмица загробен боклук в изоставен стопански двор. Прочетете още »

Жители на община Червен бряг организират протест заради проблемите с мостове в общината

10:30, 30 апр. 19
За истината

Протестен митинг организира Инициативен комитет за решаване на проблемите с мостовете при селата Горник и Чомаковци в община Червен бряг, предаде БНР. Жителите на община Червен бряг са против демонтирането на временния мост над река Искър, за което настояват от Пътната агенция (АПИ), пояснява националното радио. Това е поредният протест на хората от този край, […] Прочетете още »

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов

10:56, 27 мар. 19
За истината

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов по искане на Специализираната прокуратура. Прочетете още »

Прокуратурата обвини кмета на Чрвен бряг в длъжностно престъпление

12:20, 21 мар. 19
За истината

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Повдигнато му е обвинение за длъжностно престъпление и му е наложена парична гаранция в размер на 75 хил. лева. Прочетете още »

Специализираната прокуратура проверява „топлия обяд“ на кмета на Червен Бряг

9:28, 20 мар. 19
За истината

Специализираната прокуратура е започнала проверка на кмета на Червен Бряг Данаил Вълов. Това съобщи днес в информация, разпространена до медиите държавното обвинение. Прочетете още »

В Червен бряг ще празнуват – днес колите тръгват по временен мост

11:01, 7 ян. 19
За истината

Сглобяем руски мост вече е поставен над река Искър при село Чомаковци. Разполагането на военното съоръжение се наложи заради друг пропаднал мост над река Искър, който отряза достъпа на шест населени места до Червен бряг. Прочетете още »

Втори мост в община Червен бряг е застрашен от срутване

11:43, 5 ное. 18
За истината

Кметът на гр. Койнаре Данаил Тоновски е внесъл докладна записка до кмета на община Червен бряг Данаил Вълов, чрез която моли за съдействие и предприемане на спешни мерки за ограничаване на трафика на тежкотоварни моторни превозни средства по така наречения “Железен мост” над река Искър и за обследването му от специалисти, които да установят неговото […] Прочетете още »

Кметът на Червен бряг обяви за „фалшива новина“ побоя, нанесен на журналиста Христо Гешов

7:30, 21 юни 18
За истината

Вчера кметът на Червен бряг Данаил Вълов определи като „фалшива новина“ информацията за побоя, нанесен на разследващия журналист Христо Гешов на 10 май т.г. За да го направи, той даде пресконференция в пресклуба на Българската телеграфна агенция в Плевен. Аргументите, с които Вълов определи нападението срещу Гешов за „фалшификат“, бяха следните: 1. Пострадалият журналист бил […] Прочетете още »

Репортери без граници

Нападението над журналист от „За истината“ – пример за възпрепятстване на свободата на словото

15:47, 16 май 18
За истината

Скорошното нападение срещу журналиста от Червен бряг и автор на „За истината“ Христо Гешов беше един от примерите за възпрепятстване на журналистическата работа, дадени по време на днешната международна конференцията „Медийна свобода и плурализъм: Как да рестартираме основен европейски стълб“, която се провежда в София. Прочетете още »