Процедурата за Общия устройствен план на Царево тръгва отначало

17:16, 29 апр. 22
За истината

Процедурата за Общия устройствен план на Царево тръгва отначало след като Министерството на регионалното развитие прекрати договора с фирмата, която го изработваше. Прочетете още »

След светкавично споразумение с прокуратурата, обвиненият в трафик на мигранти кмет на с. Тича получи условна присъда

9:01, 25 окт. 21
Диана Желязкова

Кметът на котелското село Тича Якуб Шабанов, който беше арестуван и обвинен в трафик на нелегални мигранти, е сключил светкавично споразумение с прокуратурата. Благодарение на това, 37-годишният Шабанов  получава условна присъда от 1 години и 6 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок и 5 хил. лв. глоба. Споразумението е одобрено от районния съд в Царево и е публикувано на сайта на съда. Прочетете още »

Строителството на хотел над плажа „Бутамята“ в Синеморец спира след установени нарушения

12:21, 27 авг. 21
За истината

Строителството на хотел над плаж „Бутамята“ в местността „Поляните“ в село Синеморец е спряно след сезиране на Върховна административна прокуратура (ВАП) и установени нарушения от Министерството на околната среда (МОСВ) и Дирекцията за национален строителен контрол  (ДНСК). Прочетете още »

Служебният екоминистър Асен Личев спря процедурите за нови строежи в Царево

17:45, 20 авг. 21
За истината

Служебният министър на околната среда Асен Личев е разпоредил на регионалната инспекция по околна среда да не съгласува нови строежи при липса на Общ устройствен план и без оценка на кумулативния ефект от множеството сгради в община Царево. Прочетете още »

Строителните дейности, смущаващи туристи в Царево били напълно законни

11:05, 18 авг. 21
За истината

Извършването на строителни дейности в разгара на летния сезон смущават туристи в южната черноморска община Царево и станаха повод за поредица от сигнали до местните и държавни органи. Въпреки жалбите и оплакванията, обаче, кметът на общината обяснява, че има минимум от строителни дейности, които не може да бъдат спрени. Прочетете още »

Мнозинството около ГЕРБ в Царево спешно се захвана с разпродажба на общински терени

18:20, 20 май 21
Петя Михова

Общинските съветници в Царево решиха днес на терена, предвиден за автогара в града, да бъдат изградени жилищни сгради. Съветниците гласуваха статутът на имота да бъде променен от „за транспортен терминал“ на „за жилищно строителство“. Темата провокира дебат по време на заседанието на местния парламент. Прочетете още »

Кметът на Царево засега оттегли докладната за застрояване на Синеморец

13:06, 20 май 21
Петя Михова

Кметът на Царево Георги Лапчев оттегли докладната записка за преобразуването на терен за спорт в Синеморец, в такъв „за застрояване“. Предложението предизвика бурни реакции в социалните мрежи, срещу него започна протестна подписка, а тази сутрин около 15 местни жители излязоха и на протест преди началото на сесията на Общинския съвет. Прочетете още »

Жители на община Царево протестират срещу промяна на статут на терен в Синеморец

8:00, 20 май 21
Петя Михова

Жители от община Царево са притеснени, че още един терен в Синеморец ще бъде застроен. Повод е докладна записка, която предвижда пробразуването на терен в населеното място, предназначен за спорт, в такъв „за засторяване“. Предложението ще бъде гласувано днес на сесия на Общинския съвет в Царево. Преди това, от 8.30 ч. хората ще излязат на протест. Прочетете още »

Кметът на Царево иска да застрои единствения терен за спорт в Синеморец

16:15, 19 май 21
За истината

Кметът на Царево Георги Лапчев е внесъл в Общински съвет – Царево докладна за смяна на предназначението на имот от близо 10 дка в Синеморец от такъв, отреден за спорт, на терен за жилищни нужди – разпределен в 14 парцела. За това алармира фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“. Прочетете още »

Съдът отмени забраната на Община Царево за свободно къмпингуване

16:55, 24 апр. 21
За истината

Върховният административен съд (ВАС) е отменил окончателно Наредбата на Общинския съвет в Царево, с която свободното къмпингуване и поставяне на каравани, кемпери и палатки на частни и общински терени беше забранено. Прочетете още »