Глобите за къмпингуване в община Царево вече са в сила

18:45, 11 юли 19

Повторно приетата наредба от община Царево, която налага ограничения и глоби за поставяне на палатки, каравани и кемпери на територията на общината, не противоречи на закона. Това е заявил пред „Дневник“ областният управител за Бургас Вълчо Чолаков (СДС). Прочетете още »

Върховният съд отмени наредбата, по която Царево глобяваше къмпингуващите на „Корал“ и други плажове

20:48, 30 май 19

Върховният административен съд е отменил спорната Наредба за опазване на обществения ред и околната среда на територията на Община Царево, съобщи днес Дончо Бораджиев, член на сдружение „Да запазим Корал“. Нормативният акт изискваше от желаещите да къмпингуват на плажа за природсъобразен туризъм „Корал“ да имат разрешение от архитекта на общината, нотариално заверена декларация от собственика […] Прочетете още »

Министерството на туризма се отказа да дава под наем плаж „Липите“

7:53, 28 мар. 19

След поредица от медийни публикации и реакции в социалните мрежи, министерството на туризма обяви, че няма да бъде сключен договор за отдаване под наем на морски плаж „Липите“, край Синеморец. Прочетете още »

Определен е концесионер за един от последните диви плажове на южното Черноморие

9:19, 27 мар. 19

Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова е отдаден под наем един от последните диви плажове по южното Черноморие – „Липите“. Плажът е част от Природен парк „Странджа” и защитена местност „Силистар”. Прочетете още »

Решението на Общински съвет Царево по казуса „Силистар“ отива в съда като незаконосъобразно

15:47, 4 сеп. 18

След разпореждане на премиера Бойко Борисов и след като се запозна със становищата на МРРБ, РИОСВ-Бургас и Окръжна прокуратура- Бургас и в изпълнение на законовите си правомощия областният управител оспори решението като незаконосъобразно. Прочетете още »