РИОСВ-Хасково глоби Кърджали, Крумовград и Момчилград

17:41, 10 ян. 22
За истината

Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Хасково издаде наказателни постановления от по 500 лв. на общините Крумовград и Момчилград за това, че не поддържат в техническа и в експлоатационна изправност пречиствателните станции за отпадни води в селата Егрек и Прогрес. Прочетете още »

Златни накити за над 100 хил.лв. откриха митничари в шофьор на товарен камион

16:21, 7 дек. 21
За истината

Митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ откриха над килограм златни накити в джобовете на шофьор на товарен автомобил. Според екпертиза, стойността им е над 100 хил. лв. Прочетете още »

Токът в административните сгради на ВиК – Хасково може да бъде спрян заради неплатени сметки

10:11, 18 ное. 21
За истината

Електрозахранването на част от административните сгради на ВиК-Хасково може да бъде ограничено поради просрочени задължения от над половин милион лева за доставена електроенергия. Прочетете още »

Част от Хасково отново е без вода, а където има е негодна за пиене

10:17, 24 сеп. 21
За истината

Две нови аварии са възникнали тази сутрин в Хасково, съобщават от местното ВиК дружество. След отстраняването на повредата в помпена станция „Ябълково“ по-рано тази седмица, все още няма водоподаване на всички места в Хасково и съседните села, а там, където има, водата е негодна за пиене и готвене заради завишени количества на уран. Снощи жители […] Прочетете още »

Заради тежка авария от чешмите в Хасково се очаква да потече уран

12:01, 22 сеп. 21
Иван Атанасов

Възможно е по водопреносната мрежа на Хасково и близките села днес да потече вода със завишени стойности на показател "естествен уран", предупреждават от ВиК - Хасково. Прочетете още »

В Хасковска област започна подписка в защита на „Марица Изток“

18:05, 15 авг. 21
Иван Атанасов

Подписка в защита на енергийния комплекс „Марица Изток“ започна едновременно в няколко града в Хасковска област. В Тополовград, Симеоновград и Харманли са разположени палатки, където гражданите могат да се подписват. Прочетете още »

Жители на Хасково излизат на протест заради планирано поскъпване на водата

9:53, 2 авг. 21
За истината

Според плановете на ВиК цената трябва да скочи от 3,54 лв. на 4,47 лв. Пореден протест е обявен днес в Хасково заради водата в региона. Недоволството този път е заради обявеното увеличение на цената от 3,54 лв. на 4,47 лв., а инициаторите са от гражданския комитет „Вода”. Прочетете още »

МВР: Лица, свързани с ГЕРБ, са подготвяли купуване на гласове в Хасково

13:25, 5 юли 21
За истината

„В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са намерени списъци с 28 000 избиратели, които по първоначални данни са използвани на предходните избори на 4 април и е подготвено тяхното използване и за изборите, които предстоят в неделя“. Каза пред журналисти днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков. По-рано през деня пред БНР той […] Прочетете още »

Контрабандни археологически предмети задържаха митничари на „Капитан Андреево“

15:29, 12 май 21
За истината

Голямо количество археологически ценности откриха митничарите на пункт „Капитан Андреево“ в товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Прочетете още »

След протести спира загробването на 40 хил. птици край с. Малево

18:18, 27 апр. 21
За истината

Унищожените заради наличие на птичи грип кокошки от ферма в Криво поле няма да бъдат загробвани край хасковското село Малево. Това обяви Стефка Здравкова - Областен управител на Хасково и председател на епизоотичната комисия, цитирана от местните медии. Прочетете още »