Контрабандни археологически предмети задържаха митничари на „Капитан Андреево“

15:29, 12 май 21
За истината

Голямо количество археологически ценности откриха митничарите на пункт „Капитан Андреево“ в товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Прочетете още »

След протести спира загробването на 40 хил. птици край с. Малево

18:18, 27 апр. 21
За истината

Унищожените заради наличие на птичи грип кокошки от ферма в Криво поле няма да бъдат загробвани край хасковското село Малево. Това обяви Стефка Здравкова - Областен управител на Хасково и председател на епизоотичната комисия, цитирана от местните медии. Прочетете още »

Жители на хасковско село излизат на протест срещу загробването на кокошки с птичи грип до лековит извор

9:10, 27 апр. 21
За истината

Жителите на хасковското село Малево ще протестират срещу загробването на унищожените 40 000 кокошки от фермата в Криво поле, където беше установено огнище на птичи грип, информира БНР. Причината за недоволството е, че мястото на загробването е близо до параклис с лековита вода и хората се притесняват от зарази. Прочетете още »

Митничари на „Капитан Андреево“ задържаха голямо количество пистолети и боеприпаси (ВИДЕО)

11:00, 10 апр. 21
Иван Атанасов

Турски граждани с френски произход бе обвинен за нелегално пренасяне на боеприпаси за огнестрелно оръжие през границата на България. Прочетете още »

иззетите златни накити

Шофьор на автобус отива на съд за контрабанда на близо 8 кг. златни накити

16:31, 29 мар. 21
За истината

Шофьор на автобус е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за контрабанда на 7,977 кг. златни накити за 606 252 лева, открити от митнически служители на ГКПП - Капитан Андреево. Прочетете още »

старинни монети

Трафикат на антични монети е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“

14:41, 23 мар. 21
За истината

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 43-годишен турски гражданин, опитал да пренесе нелегално през България антични монети, а също и да подкупи с 1500 Евро старши митнически инспектор на ГКПП "Капитан Андреево". Прочетете още »

Хасково ще получи 810 хил. лв. безвъзмездно финансиране за улично осветление

23:32, 9 мар. 21
За истината

Кметът на Хасково Станислав Дечев и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков подписаха вчера договора за „Рехабилитация и модернизация на система за улично осветление“. Така Хасково получава безвъзмездно близо 810 хил. лв. за изграждане на икономично и модерно улично осветление в кв. Болярово и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница. Прочетете още »

митническа проверка на куфар с парфюми

Близо 16 хил. парфюма и тоалетни води задържаха митничари на „Капитан Андреево“

19:44, 2 мар. 21
За истината

Близо 16 хил. парфюма и тоалетни води с лого на световноизвестни марки задържаха митническите служители при проверки на пункт „Капитан Андреево“. Прочетете още »

Пет дружества си поделят обществени поръчки за горски пътища в Хасковска област

16:22, 29 ян. 21
Иван Атанасов

Няколко дружества си поделят обществени поръчки за изграждане и ремонт на горски пътища в Хасковска област като всяко от тях се класира на първо място в дадена община, след като останалите се оказват отстранени или класирани на задни позиции. Това показва анализа на данни от Регистъра на обществените поръчки, направен от „За истината“. Прочетете още »

След манган и флуориди и уран, с водата от чешмите в Хасковско потече и арсен

21:36, 23 дек. 20
Иван Атанасов

Първенство по некачествена вода е на Симеоновград, където водата от чешмите е обявена за негодна за пиене от повече от 10 години. След като от чешмите от региона с питейната вода течеше манган, флуориди и уран, сега в Любимец се появи и арсен. Прочетете още »