Част от Хасково отново е без вода, а където има е негодна за пиене

10:17, 24 сеп. 21
За истината

Две нови аварии са възникнали тази сутрин в Хасково, съобщават от местното ВиК дружество. След отстраняването на повредата в помпена станция „Ябълково“ по-рано тази седмица, все още няма водоподаване на всички места в Хасково и съседните села, а там, където има, водата е негодна за пиене и готвене заради завишени количества на уран. Снощи жители […] Прочетете още »

Заради тежка авария от чешмите в Хасково се очаква да потече уран

12:01, 22 сеп. 21
Иван Атанасов

Възможно е по водопреносната мрежа на Хасково и близките села днес да потече вода със завишени стойности на показател "естествен уран", предупреждават от ВиК - Хасково. Прочетете още »

В Хасковска област започна подписка в защита на „Марица Изток“

18:05, 15 авг. 21
Иван Атанасов

Подписка в защита на енергийния комплекс „Марица Изток“ започна едновременно в няколко града в Хасковска област. В Тополовград, Симеоновград и Харманли са разположени палатки, където гражданите могат да се подписват. Прочетете още »

Жители на Хасково излизат на протест заради планирано поскъпване на водата

9:53, 2 авг. 21
За истината

Според плановете на ВиК цената трябва да скочи от 3,54 лв. на 4,47 лв. Пореден протест е обявен днес в Хасково заради водата в региона. Недоволството този път е заради обявеното увеличение на цената от 3,54 лв. на 4,47 лв., а инициаторите са от гражданския комитет „Вода”. Прочетете още »

МВР: Лица, свързани с ГЕРБ, са подготвяли купуване на гласове в Хасково

13:25, 5 юли 21
За истината

„В имущества на лица, свързани с ГЕРБ в Хасковско, са намерени списъци с 28 000 избиратели, които по първоначални данни са използвани на предходните избори на 4 април и е подготвено тяхното използване и за изборите, които предстоят в неделя“. Каза пред журналисти днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков. По-рано през деня пред БНР той […] Прочетете още »

Контрабандни археологически предмети задържаха митничари на „Капитан Андреево“

15:29, 12 май 21
За истината

Голямо количество археологически ценности откриха митничарите на пункт „Капитан Андреево“ в товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция. Прочетете още »

След протести спира загробването на 40 хил. птици край с. Малево

18:18, 27 апр. 21
За истината

Унищожените заради наличие на птичи грип кокошки от ферма в Криво поле няма да бъдат загробвани край хасковското село Малево. Това обяви Стефка Здравкова - Областен управител на Хасково и председател на епизоотичната комисия, цитирана от местните медии. Прочетете още »

Жители на хасковско село излизат на протест срещу загробването на кокошки с птичи грип до лековит извор

9:10, 27 апр. 21
За истината

Жителите на хасковското село Малево ще протестират срещу загробването на унищожените 40 000 кокошки от фермата в Криво поле, където беше установено огнище на птичи грип, информира БНР. Причината за недоволството е, че мястото на загробването е близо до параклис с лековита вода и хората се притесняват от зарази. Прочетете още »

Митничари на „Капитан Андреево“ задържаха голямо количество пистолети и боеприпаси (ВИДЕО)

11:00, 10 апр. 21
Иван Атанасов

Турски граждани с френски произход бе обвинен за нелегално пренасяне на боеприпаси за огнестрелно оръжие през границата на България. Прочетете още »

иззетите златни накити

Шофьор на автобус отива на съд за контрабанда на близо 8 кг. златни накити

16:31, 29 мар. 21
За истината

Шофьор на автобус е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за контрабанда на 7,977 кг. златни накити за 606 252 лева, открити от митнически служители на ГКПП - Капитан Андреево. Прочетете още »