Шефката на РИОСВ – Бургас ще оглави екоинспекцията в Хасково

16:40, 13 авг. 20
За истината

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Бургас инж. Тонка Атанасова напуска поста. Тя ще ще оглави екоинспекцията в Хасково. Прочетете още »

Димитър Куманов: Тази година Марица я отровиха 10 пъти и на всички им се размина

11:10, 31 юли 20
За истината

Всяка седмица получаваме сигнал за умряла риба някъде в България, съобщи тази сутрин пред Би Ти Ви председателят на риболовно сдружение „Балканика“ Димитър Куманов. Навсякъде в България се случва едно и също нещо, благодарение на бездействието на МОСВ, каза той. Прочетете още »

Водата в селищата по поречието на Марица все още не става за пиене

10:04, 30 юли 20
За истината

Започна захранването на системата за водоподаване и в последните населените места от общините Симеоновград, Харманли и Любимец. Така вече и петте общини в област Хасково, в които градове и села черпят вода от басейна на река Марица, са с възстановено водоснабдяване. Информацията е на областната администрация в Хасково. Прочетете още »

Завишени стойности на нитрати, нитрити и амониев азот са открити в канала до р. Марица

10:07, 29 юли 20
За истината

Торове са замърсили водата в канала в Хасковско, който се влива в река Марица, се разбра тази сутрин на брифинг на министрите на здравеопазването и на околната среда. Многократно са завишени допустимите норми на нитрати, нитрити, както и на амониев азот, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Пробите от кладенците и притоците на Марица, взети […] Прочетете още »

Десетки населени места в Хасковска област са без вода след сигнал за замърсяване на р. Марица в района на Димитровград

8:24, 28 юли 20
Иван Атанасов

Водоподаването на десетки населени места в област Хасково е спряно от снощи като превантивна мярка заради сигнал за умрели крави, след като са пили вода от канал до река Марица в землището на Димитровград.  Прочетете още »

В питейната вода на Хасково вече няма уран, обявиха от РЗИ

11:37, 20 май 20
Иван Атанасов

Питейната вода в Хасково вече е годна за пиене, обяви областния управител Стефка Здравкова. В понеделник, 17 май на ВиК дружеството бе връчена официално заповедта на РЗИ – Хасково. Прочетете още »

Трима души се изследват за коронавирус в Хасково

17:44, 9 мар. 20
Иван Атанасов

През последното денонощие от трима новоприети в инфекциозното отделение на многопрофилната болница за активно лечение в Хасково са взети проби за коронавирус. С дезизинфекция на помещенията на общински и държавни администрации, здравни заведения, училищата и градския транспорт, стартираха мерките ограничаването разпространението на коронавирус на територията на община Хасково.   Прочетете още »

Хасково: когато от чешмата тече УРАНжада

9:00, 20 дек. 19
Емилия Милчева

В Хасково живеят над 70 000 души. От близо три години насам те, а и жителите на някои околни села не могат да използват водата в района за питейни нужди. Причината: въведена забрана заради наднормени стойности на естествен уран и алфа активност, за които се твърди, че са открити през април 2017 година. Прочетете още »

Увеличение на данъци и такси предстои в повечето общини на Хасковска област

8:40, 14 дек. 19
Иван Атанасов

Предколедно увеличение на местни такси и данъци очаква жителите на повечето общини в Хасковска област. След като това се случи в най-голямата община – Хасково, данъкоплатците в още пет общини ще се наложи да плащат повече за попълването на местния бюджет. Това ще се случи в общините Харманли, Симеоновград, Тополовград, Димитровград, Любимец, Свиленград. Увеличението е от […] Прочетете още »

Хасковската болница се разследва за измама с поставяне на стентове

11:45, 12 дек. 19
За истината

Районната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство по сигнал за източване на здравната каса, чрез измама с поставяне на стентове на пациенти от Инвазивното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Хасково. Прочетете още »