митническа проверка на куфар с парфюми

Близо 16 хил. парфюма и тоалетни води задържаха митничари на „Капитан Андреево“

19:44, 2 мар. 21
За истината

Близо 16 хил. парфюма и тоалетни води с лого на световноизвестни марки задържаха митническите служители при проверки на пункт „Капитан Андреево“. Прочетете още »

Пет дружества си поделят обществени поръчки за горски пътища в Хасковска област

16:22, 29 ян. 21
Иван Атанасов

Няколко дружества си поделят обществени поръчки за изграждане и ремонт на горски пътища в Хасковска област като всяко от тях се класира на първо място в дадена община, след като останалите се оказват отстранени или класирани на задни позиции. Това показва анализа на данни от Регистъра на обществените поръчки, направен от „За истината“. Прочетете още »

След манган и флуориди и уран, с водата от чешмите в Хасковско потече и арсен

21:36, 23 дек. 20
Иван Атанасов

Първенство по некачествена вода е на Симеоновград, където водата от чешмите е обявена за негодна за пиене от повече от 10 години. След като от чешмите от региона с питейната вода течеше манган, флуориди и уран, сега в Любимец се появи и арсен. Прочетете още »

Властите разследват случая с арсена във водата в Любимец

11:21, 23 дек. 20
За истината

Водата в Любимец вече е годна за пиене и готвене показват новите проби, взети вчера. Показателите вече са добри и арсенът, заради който беше ограничено ползването на водата вече е в норма – под 5 микрограма, а днес забраната за ползването на питейната вода ще отпадне, съобщи областният управител Стефка Здравкова, цитирана от БНР. Прочетете още »

Вода с повишено съдържание на арсен тече от чешмите в Любимец

12:14, 22 дек. 20
За истината

Питейната вода на Любимец е забранена за пиене и приготвяне на храна заради установено повишено съдържание на арсен в нея, съобщиха от здравната инспекция в Хасково.  Прочетете още »

Колко спешна може да е поръчка за 600 хил. лв.?

13:55, 13 окт. 20
Иван Атанасов

Община Стамболово обяви обществена поръчка в петък следобед с прием на оферти в понеделник. Обществена поръчка за ремонт на преливник на язовир за над 600 хил. лв. бе обявена в петък следобед със срок за подаване на документи – понеделник. Прочетете още »

Главният прокурор Иван Гешев беше освиркан в Хасково

11:34, 30 сеп. 20
Иван Атанасов

Със скандирания „Позор!“, „Затвор!“ и „Оставка“ потестиращи посрещнаха главният прокурор Иван Гешев пред Съдебната палата в Хасково вчера. Прочетете още »

Близо 9 млн. лв. ще получи Хасковска област за горски пътища

22:33, 23 авг. 20
Иван Атанасов

Обществени поръчки за основен ремонт на горски пътища на стойност близо 9 млн. лв. са обявили няколко общини в Хасковска област. Прочетете още »

Шефката на РИОСВ – Бургас ще оглави екоинспекцията в Хасково

16:40, 13 авг. 20
За истината

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Бургас инж. Тонка Атанасова напуска поста. Тя ще ще оглави екоинспекцията в Хасково. Прочетете още »

Димитър Куманов: Тази година Марица я отровиха 10 пъти и на всички им се размина

11:10, 31 юли 20
За истината

Всяка седмица получаваме сигнал за умряла риба някъде в България, съобщи тази сутрин пред Би Ти Ви председателят на риболовно сдружение „Балканика“ Димитър Куманов. Навсякъде в България се случва едно и също нещо, благодарение на бездействието на МОСВ, каза той. Прочетете още »