С 5 млн. лв. училище в Харманли ще прави пейки – книги, маси с „Не се сърди човече“ и ще сади цветя

23:48, 18 мар. 21
За истината

Харманлийското училище „Неофит Рилски“ е спечелило финансиране в размер на 5 млн. лв., осигурени от Предприятието по управление на околната среда и водите и екоминистерството. Проектът „Игрите и учението – приятели по пътя към знанието“ по Национална кампания „Чиста околна среда – 2021г.“ е на тема “Обичам природата – и аз участвам“. Прочетете още »

Харманли изгражда кислородна инсталация в местната болница

0:01, 18 мар. 21
За истината

Община Харманли финансира изграждането на нова кислородна инсталация за обособените отделения за COVID в многопрофилната болница за активно лечение в грда. Сумата от близо 26 хил. лв е осигурена от общинския бюджет. Прочетете още »

Покривът на новата спортна зала в Харманли протече

16:14, 16 февр. 21
Иван Атанасов

Месец след като беше открит спортният комплекс на асфалтовата писта поникна трева. Покривът на новопостроената спортна зала на комплекс „Хеброс“ в Харманли протече по време на топенето на последния сняг. Сигналът е на граждани, но бе потвърден и от проверка на „За истината“. Само месец след официалното откриване на спортния комплекс на няколко места изпод […] Прочетете още »

Съдът в Харманли не даде ход на делото за наводнението в с. Бисер

15:42, 29 ян. 21
За истината

Районният съд в Харманли днес не даде ход на делото за наводнението в село Бисер, при което на 6 февруари 2012 година загинаха 8 души, съобщиха от Съдебната палата в Хасково. Подсъдима е бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова, а обвинението е на Районна прокуратура – Пловдив. Прочетете още »

Осем години след наводнението в с. Бисер отново насрочиха дело за установяване на виновника

10:17, 17 ное. 20
Иван Атанасов

Делото за причините за наводнението в село Бисер през 2012 г. е насрочено в Районен съд – Харманли за 15 декември от 13.30 ч.. То е срещу Ирена Узунова, обвинена, че, като областен управител на област Хасково, не е изпълнила задълженията си за планиране на защита при бедствия, организиране и разработването на областен план за […] Прочетете още »

Личен пример – кметицата на Ивайловград се е снимала върху мозайките във вила „Армира“ още през 2017 г.

9:00, 4 ное. 20
Иван Атанасов

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова (ГЕРБ) и областният управител на Хасково Станислав Дачев са давали „личен пример“ за нарушаването на забраната да се стъпва върху античните мозайки в историческия паметник „Вила Армира“ край Ивайловград. Това показват снимки, с които „За истинта“ разполага. Прочетете още »

Недоволни тютюнопроизводители посрещнаха с цветя министъра на земеделието

6:05, 15 сеп. 20
Иван Атанасов

Недоволни от референтните плащания и от мерките срещу кризата с коронавируса тютюнопроизводители посрещнаха с букети цветя министърът на земеделието Десислава Танева в Харманли. Тя бе на среща с представители на Национална конференция на тютюнопроизводителите в България. Прочетете още »

Уволненият началник на „Капитан Андреево“ беше възстановен на работа

22:08, 23 авг. 20
Иван Атанасов

Бившият главен митнически инспектор на ГКПП „Капитан Андреево“ Тодор Караиванов е бил уволнен неправомерно. Това реши Хасковския Административен съд. Прочетете още »

Харманли поема дълг от 10 млн. лв., за обезщетения на пострадалите от наводнението в с. Бисер

15:46, 16 юни 20
Иван Атанасов

Община Харманли ще вземе заем от 10 млн. лв. дълг, за да изплати обезщетения на пострадалите от наводнението в с. Бисер от 6 февруари 2012 г. Прочетете още »

Четири дни полицията в Харманли пази в тайна криминален случай, за да го обяви Иван Гешев

15:17, 12 май 20
Иван Атанасов

Четири дни полицията в Харманли е пазила в тайна информация за заловен нападател на 80 годишен старец в с. Браница, за да може новината да бъде съобщена от главния прокурор Иван Гешев при посещението му в града. Тва показа проверка на „за истината“. Прочетете още »