Провали се и третата поръчка за ремонт на читалище „Дружба“ в Харманли

10:36, 22 фев. 22
Иван Атанасов

И третата обществена поръчка, обявена от Община Харманли за ремонт на сградата на местното читалище провали. Причина за това е, че класираният на първо място и избран изпълнител отказва за подпише договора заради нарасналите цени на строителните материали. Прочетете още »

Съветниците в Харманли тихомълком си увеличиха заплатите с 2/3

16:17, 25 ян. 22
Иван Атанасов

Съветници на Харманли тихомълком си увеличиха чувствително заплатите на последната сесия. Докладната за това бе внесена от Галина Славова от „Воля“ и бе подкрепена от всички присъстващи на заседанието. Прочетете още »

Значително увеличение на данък сгради гласува мнозинството в ОбС – Харманли

11:03, 23 дек. 21
Иван Атанасов

С около 30% се увеличава данък „сгради“ в Община Харманли. Това решение взе мнозинството от ГЕРБ в местния парламент на последната си сесия, която се състоя онлайн. Прочетете още »

Полицията в Харманли разследва сигнали за фалшива диплома на съдия от Районния съд

19:11, 10 ное. 21
Иван Атанасов

Полицията е започнала проверка за истинността на диплома за завършено висше образование на съдия по вписвания в Харманли. Прочетете още »

Дружество получи без търг право на ползване върху 1800 кв. м. общински терен в Харманли за 35 години

15:15, 18 окт. 21
Иван Атанасов

Общинският съвет на Харманли даде разрешение „Комерс Инвест" ЕООД да изгради фотоволтаична електроцентрала с мощност до 200 МВт до с. Поляново. Мнозинството се съгласи да даде без търг или конкурс за 35 години възмездно право на строеж и ползване на близо 2 хил. кв.м терен в землището на селото, които са отбелязани като пасища. Прочетете още »

Болницата в Харманли разпродава имоти, за да плати текущи задължения

15:06, 7 окт. 21
Иван Атанасов

Болницата в Харманли ще продаде 18 свои имота, за да изплати текущите си задължения. Те са към фирмите, доставчици на лекарства и консумативи. Това стана ясно от докладна, внесена за разглеждане на последната сесия на Обшински съвет (ОбС) – Харманли. Прочетете още »

Няколко души се събраха пред бежанския център в Харманли с искане за вечерен час за мигрантите

18:54, 25 юли 21
Иван Атанасов

Да се ограничи движението из града на мигрантите и да им се наложи вечерен час. С това искане малцина протестиращи излязоха пред бежанския център в Харманли. Прочетете още »

Пари на вятъра: 30 тона асфалт е изхвърлен в канавка на магистрала „Марица“

16:26, 23 юли 21
Иван Атанасов

Близо 30 тона втвърдена асфалтова смес изхвърлиха работници на пътноподдържаща фирма след сигнал на кореспондента на За истината в Харманли. Прочетете още »