Две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в Търговище

18:03, 23 мар. 20
Диана Желязкова

Прокуратурата е започнала две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в търговищките села Веренци и Светлен.  Прочетете още »

Разследват мъж от Търговище за публикуване на невярна информация за коронавируса във Фейсбук група

10:44, 21 мар. 20
Диана Желязкова

В Районно управление на МВР в Търговище е образувано досъдебно производство за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса, съобщиха от областната дирекция на МВР. Прочетете още »

В Търговище 120 души, завърнали се от рискови държави, са под карантина

13:23, 20 мар. 20
Диана Желязкова

Общо 120 души, завърнали се от рискови държави, са поставени под домашна карантина в област Търговище.  Прочетете още »

Служител на прокуратурата в Търговище задържан за шофиране с 2,96 промила алкохол

17:00, 22 ян. 20
За истината

Служител на Окръжната прокуратура в Търговище е бил задържан след шофиране с 2,96 промила алкохол в кръвта, предаде БНР. Прочетете още »

Втора осъдителна присъда за купуване на гласове е постановена в Търговище

13:14, 10 юни 19
За истината

Още една жена е осъдена в Търговище за купуване на гласове на изборите за Европейски парламент. Присъдата на 58-годишната Наталия е 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, постигната след споразумение с прокуратурата. Прочетете още »

Съдът в Търговище е постановил 10 месеца условна присъда за купуване на гласове

17:47, 3 юни 19
За истината

Жена, купувала гласове за политическа партия на изборите за Европейски парламент получи условна присъда от 10 месеца след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище. Прочетете още »

Лекар с отнети права е бил задържан докато преглежда в хотелска стая

17:57, 18 февр. 19
За истината

При съвместна проверка на представители на полицията, здравната инспекция, Българския лекарски съюз в Търговище и агенцията по приходите във Варна, в хотелска стая в Търговище, е било установено, че 46-годишен лекар, чието име през 2018 г. е заличено от регистъра на Българския лекарски съюз, извършва медицински прегледи в нарушение на Закона за здравето, Закона за […] Прочетете още »

Лекар, член на ТЕЛК, е привлечена като обвиняема за подкуп в Търговище

19:05, 1 февр. 19
За истината

Според информацията, по време на медицинско освидетелстване в служебно помещение, лекар в качеството си на  член на ТЕЛК към МБАЛ-Търговище,  е поискала и приела 200 лв. от жител на село в община Омуртаг. Сумата била определена за извършване на действия по служба – присъждане на трайно намалена работоспособност на пациента, съобщи МВР. В съобщението на […] Прочетете още »

Стотици протестираха в Търговище с искане за справедлив процес срещу шофьора, блъснал двама младежи в петък

14:08, 5 ное. 18
За истината

Няколкостотин души се събраха на протест пред съдебната палата в Търговище с настояване за справедлив процес срещу 49-годишния шофьор, който в петък блъсна двама младежи на мотор и избяга от местопроизшествието, а по-късно бе установено, че е шофирал с 0,71 промила алкохол в кръвта, съобщиха местни медии. Протестиращите се притесняват случая да не се покрие, тъй […] Прочетете още »

Младежи източвали гориво от камиони в Търговище и го продавали

16:41, 20 авг. 18
За истината

Полицията в Търговище е задържала четирима младежи, които в продължение на седмица са извършили кражби на около 600 л. дизелово гориво от 5 товарни автомобила, съобщават от областната дирекция на МВР в Търговище.  Прочетете още »