Гневни родители в Търговище отказват да пуснат децата на училище и обвиняват властите в неадекватни мерки срещу Covid 19

13:59, 17 окт. 20
Диана Желязкова

Огромно недоволство и обществено напрежение обхванаха Търговище през последните дни заради разпространението на Covid 19 и неадекватните, според много граждани, мерки на властите за ограничаване на заразата.  Гневни са най-вече родителите, които настояват всички училища в общината поне за две седмици да минат на онлайн обучение.      Прочетете още »

Две гимназии в Търговище минават на онлайн обучение, в Шуменско спират селските събори

9:28, 15 окт. 20
Диана Желязкова

Две гимназии в Търговище минават от днес на онлайн обучение заради увеличените случаи на  COVID-19 в региона.  СУ „Свети Седмочисленици“ и СУ “Проф. Никола Маринов“ ще провеждат занятия дистанционно до края на седмицата заради дезинфекция на сградите, съобщиха родители. Прочетете още »

Археолози разкриха останки на епископски дворец от края на V в. край Търговище

18:17, 2 окт. 20
Диана Желязкова

Останки на епископски дворец от края на V в. разкриха археолозите в древния и средновековен град Мисионис край Търговище. Информацията беше обявена на пресконференция за закриване на археологическия сезон от проф. Николай Овчаров и Стефан Иванов – ръководител на разкопките и главен уредник в Регионалния исторически музей. Прочетете още »

Хоспис в Търговище е под пълна карантина заради 16 заразени с COVID-19

17:31, 25 сеп. 20
Диана Желязкова

Шестнадесет души от хоспис в Търговище са с COVID-19 и домът е поставен под пълна карантина. Заразата е установена през последното денонощие при 11 потребители и петима от персонала. Всички те са били изследвани заради клинични симптоми на една от домуващите жени.  Прочетете още »

Полицията е премълчала пътен инцидент със сина на областния управител на Търговище

9:42, 16 май 20
Диана Желязкова

Синът на областния управител на Търговище Митко Стайков – Калоян Стайков, е предизвикал пътен инцидент в четвъртък, 14 май. Случаят обаче не е включен в полицейския бюлетин на дирекцията на МВР в Търговище от 15 май. За произшествието се разбра първо от социалните мрежи, а след наша проверка инцидентът беше потвърден и от говорителя на […] Прочетете още »

Две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в Търговище

18:03, 23 мар. 20
Диана Желязкова

Прокуратурата е започнала две нови досъдебни производства за нарушаване на карантината в търговищките села Веренци и Светлен.  Прочетете още »

Разследват мъж от Търговище за публикуване на невярна информация за коронавируса във Фейсбук група

10:44, 21 мар. 20
Диана Желязкова

В Районно управление на МВР в Търговище е образувано досъдебно производство за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса, съобщиха от областната дирекция на МВР. Прочетете още »

В Търговище 120 души, завърнали се от рискови държави, са под карантина

13:23, 20 мар. 20
Диана Желязкова

Общо 120 души, завърнали се от рискови държави, са поставени под домашна карантина в област Търговище.  Прочетете още »

Служител на прокуратурата в Търговище задържан за шофиране с 2,96 промила алкохол

17:00, 22 ян. 20
За истината

Служител на Окръжната прокуратура в Търговище е бил задържан след шофиране с 2,96 промила алкохол в кръвта, предаде БНР. Прочетете още »

Втора осъдителна присъда за купуване на гласове е постановена в Търговище

13:14, 10 юни 19
За истината

Още една жена е осъдена в Търговище за купуване на гласове на изборите за Европейски парламент. Присъдата на 58-годишната Наталия е 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, постигната след споразумение с прокуратурата. Прочетете още »