За теб разхода, за мен печалбата – как частна кардиология влиза в държавната болница  на Търговище (допълнена)

13:49, 23 мар. 22
Диана Желязкова

В съотношение 23:77 ще бъдат разпределяни приходите от скъпо платената инвазивна кардиология Прочетете още »

Само за 40 минути общинският съвет в Търговище одобри влизането на частна фирма в държавната болница

18:16, 21 мар. 22
Диана Желязкова

Само за 40 минути общинският съвет в Търговище одобри договор за съвместна дейност в сферата на инвазивната кардиология между многопрофилната болница в града и частното дружество „Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Медекс Търговище“ ООД /СМДЛ/. Прочетете още »

Бившият областен управител на Търговище и ексдепутат от ГЕРБ Митко Стайков напуска партията

18:53, 23 ное. 21
Диана Желязкова

Бившият областен управител на Търговище и депутат в краткото 45-то Народно събрание Митко Стайков напуска ПП ГЕРБ и поста си на общински председател на партията в Омуртаг. Това съобщи самият той с изявление във Фейсбук. Прочетете още »

Съд постанови затвор при първоначален строг режим и 10 хил. лв. глоба за нарушена карантина

16:15, 17 ное. 21
Диана Желязкова

Търговищкият районен съд постанови 1 година ефективна присъда при първоначален строг режим за 36-годишен мъж, нарушил карантината, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. Прочетете още »

ДПС губи близо 5 хил. гласа в Разград и Търговище, но остава първа сила в двата региона

15:07, 16 ное. 21
Диана Желязкова

Всички партии от стария 46-ти парламент губят гласове в областите Разград и Търговище на вота в на 14 ноември. Данните са при 100% обработени протоколи в двата региона. Прочетете още »

Срутване или дренажи? – какво се случва на магистрала „Хемус“ между Шумен и Търговище

17:14, 5 ное. 21
За истината

Участък от 600 метра на новостроящ се лот на магистрала „Хемус“ край Търговище се е срутил в близост до с. Черенча, между Търговище и Шумен. За инцидента съобщи на брифинг по повод нередности при строителството на магистрала „Хемус“ вътрешният министър Бойко Рашков.  Прочетете още »

БСП губи мандата си в Търговище

15:05, 12 юли 21
Диана Желязкова

БСП за България губи мандата си в Търговище, след като остана четвърта политическа сила в региона. На парламентарните избори на 11 юли лявата коалиция получи 13.03% от гласовете или 5 456 бюлетини – с  1 200 по-малко в сравнение с предишния вот на 4 април. Така БСП загуби досегашното си трето място в Търговище и […] Прочетете още »

Военни от САЩ ремонтират детски градини в Търговище

13:56, 15 юни 21
За истината

Ремонтират сграда „Славейче“ на Детска градина „Звънче“  в Търговище. Дейностите се извършват по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, съобщи Радио Шумен. Прочетете още »

Строителите на „Хемус“ щели да разчистят бетона от гората за своя сметка

18:53, 29 мар. 21
За истината

От агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са наредили на строителя на автомагистрала "Хемус" в участъка между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" да отстрани отпадъците покрай трасето на магистралата в кратки срокове. Разчистването на бетона от дърветата ще започне още във вторник – 30 март. Това съобщи Mediapool, като цитира съобщение на АПИ във връзка със сигнала за изхвърления бетон в гора, близо до Търговище, за който "За истината" писа тази сутрин. Прочетете още »

Бетонирана гора до ремонт на пътя София – Варна

12:02, 29 мар. 21
За истината

Бетонирана гора, в близост до отклонението за машините, които строят новата магистрала "Хемус" до Търговище, засне и изпрати в телевизията зрител на БНТ. Прочетете още »