Съдът в Тополовград потвърди: Работа – само срещу „съпричастност“ към ГЕРБ

7:30, 25 юни 20
Иван Атанасов

Бившият председателят на Общинския съвет в Тополовград – Васил Сяров (ГЕРБ) е осигурявал работа на свои съграждани в общински и държавни структури само срещу "съпричастност" към ГЕРБ. Прочетете още »

В Тополовград вече няма Районна прокуратура

12:29, 21 ян. 19
За истината

От началото на тази година в Тополовград вече няма Районна прокуратура, предаде регионалното издание „Сакар нюз“. Тя е закрита, като досегашните районни прокурори са вече преназначени в Ямболската окръжна прокуратура (ЯОП), където са прехвърлени и две от служителките в нея. Така в Тополовград остава една структура, която се нарича Териториално отделение на ЯОП, като там остават две […] Прочетете още »

Съдът отмени 7 наказателни постановления на Агенцията по метрология срещу Община Тополовград

11:38, 17 юли 18
За истината

Седем наказателни постановления на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ – София, съставени на община Тополовград са били отменени от Районен съд – Тополовград през месец юни. Прочетете още »

Кмет отказа увеличение на заплатата

10:47, 16 апр. 18
За истината

Кметът на община Тополовград Божин Божинов поискал от общинските съветници да не му увеличават заплатата, а с полагащото му се увеличение да вдигнат възнагражданията на кметовете на селата в района. Прочетете още »

Тополовград не може да поддържа язовирите си

22:57, 31 мар. 18
Иван Атанасов

Част от общинските язовири да станат държавна собственост, това поиска кметът на Тополовград Божин Божинов по време на последната сесия на ОбС в града. „Общината има 264 язовира и водоема и не можем да поддържаме всички, каза Божинов. Актуването на всеки един струва 5000 лева. Представете си колко пари трябва да отделим от общинския бюджет […] Прочетете още »

Районен съд Тополовград оневини уличени в отглеждане на марихуана

7:54, 8 мар. 18
За истината

В свое заседание от 1 март 2018г., съдът в Тополовград оневини двама души, обвинени в отглеждане на растения, от които могат да се произвеждат наркотични вещества.   Прочетете още »

Съветници и граждани в Тополовград се обявиха в защита на Иван Печелиев – Дюмона

14:58, 4 мар. 18
Спас Спасов

Общински съветници в Тополовград ще поискат следващия вторник от директора на Районното управление на полицията в града да ги информира подробно какво е наложило при задържането на Иван Печелиев – Дюмона на 20 февруари в село Орешник, да участват близо 80 служители на Министерството на вътрешните работи, жандармерия и полицаи от специалното подразделение „Кобра“. Зад […] Прочетете още »

Съдът в Тополовград остави в ареста Иван Пачелиев – Дюмона

20:31, 24 февр. 18
За истината

Съдът в Тополовград остави в ареста за постоянно обвиняемия Иван Пачелиев – Дюмона. За това съобщава електронното издание „Сакарнюз“. Той бе задържан преди два дни в с. Орешник, като в акцията участваха над 80 полицаи от елитни части, жандармерия и специално подразделение „Кобра“. Прочетете още »