Съветници от Тополовград са против общински фотоволтаичен парк

23:14, 24 окт. 22
Иван Атанасов

Мнозинството в Общинския съвет в Тополовград, доминирано от ГЕРБ постави общината пред трудната дилема - или да остави гражданите на тъмно, или да съкрати десетки общински служители. Прочетете още »

В Тополовград ще съдят наследници, потърсили имоти на свой близък, когото общината е погребала социално

19:19, 5 авг. 22
Иван Атанасов

Кметът да заведе дело срещу наследници на имоти, които не са платили погребението на свой близък, а това е направила Общината, решиха общинските съветници в Тополовград. Прочетете още »

Да гласуваш на инат: Съветници от ГЕРБ блокираха финализиране на Трансграничен проект

19:02, 18 окт. 21
Иван Атанасов

Съветниците от ГЕРБ – Тополовград блокираха успешното завършване на трансграничен проект с Турция като не разрешиха отпускането на безлихвем заем от бюджета на Общината. Те  не подкрепиха единствената докладна на свиканата за това извънредната сесия за отпускането на 44 185,26 евро за разплащане по проект, съфинансиран от ЕС. Прочетете още »

Съдът в Тополовград потвърди: Работа – само срещу „съпричастност“ към ГЕРБ

7:30, 25 юни 20
Иван Атанасов

Бившият председателят на Общинския съвет в Тополовград – Васил Сяров (ГЕРБ) е осигурявал работа на свои съграждани в общински и държавни структури само срещу "съпричастност" към ГЕРБ. Прочетете още »

В Тополовград вече няма Районна прокуратура

12:29, 21 ян. 19
За истината

От началото на тази година в Тополовград вече няма Районна прокуратура, предаде регионалното издание „Сакар нюз“. Тя е закрита, като досегашните районни прокурори са вече преназначени в Ямболската окръжна прокуратура (ЯОП), където са прехвърлени и две от служителките в нея. Така в Тополовград остава една структура, която се нарича Териториално отделение на ЯОП, като там остават две […] Прочетете още »

Съдът отмени 7 наказателни постановления на Агенцията по метрология срещу Община Тополовград

11:38, 17 юли 18
За истината

Седем наказателни постановления на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ – София, съставени на община Тополовград са били отменени от Районен съд – Тополовград през месец юни. Прочетете още »

Кмет отказа увеличение на заплатата

10:47, 16 апр. 18
За истината

Кметът на община Тополовград Божин Божинов поискал от общинските съветници да не му увеличават заплатата, а с полагащото му се увеличение да вдигнат възнагражданията на кметовете на селата в района. Прочетете още »

Тополовград не може да поддържа язовирите си

22:57, 31 мар. 18
Иван Атанасов

Част от общинските язовири да станат държавна собственост, това поиска кметът на Тополовград Божин Божинов по време на последната сесия на ОбС в града. „Общината има 264 язовира и водоема и не можем да поддържаме всички, каза Божинов. Актуването на всеки един струва 5000 лева. Представете си колко пари трябва да отделим от общинския бюджет […] Прочетете още »

Районен съд Тополовград оневини уличени в отглеждане на марихуана

7:54, 8 мар. 18
За истината

В свое заседание от 1 март 2018г., съдът в Тополовград оневини двама души, обвинени в отглеждане на растения, от които могат да се произвеждат наркотични вещества.   Прочетете още »

Съветници и граждани в Тополовград се обявиха в защита на Иван Печелиев – Дюмона

14:58, 4 мар. 18
Спас Спасов

Общински съветници в Тополовград ще поискат следващия вторник от директора на Районното управление на полицията в града да ги информира подробно какво е наложило при задържането на Иван Печелиев – Дюмона на 20 февруари в село Орешник, да участват близо 80 служители на Министерството на вътрешните работи, жандармерия и полицаи от специалното подразделение „Кобра“. Зад […] Прочетете още »