Блокада на Прохода на Републиката спря за два часа движението и предизвика огромно задръстване (допълнена)

20:25, 9 авг. 20
Венелина Попова

Огромна колона от ТИР-ве и автомобили се образува след блокадата на Прохода на Републиката, в участъка край село Димовци, на три километра от Гурково. Протестиращи от Стара Загора, Казанлък и Хасково, които настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, спряха движението около 17 часа днес. Прочетете още »

Кметът на Стара Загора внезапно реши да помогне на ромите, като събори къщите им? (Видео)

14:09, 4 авг. 20
Венелина Попова

Поредната акция на кмета на Стара Загора за събаряне на незаконни ромски къщи в квартал „Лозенец“ започна тази сутрин, а новината измести вниманието от протестите срещу премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Прочетете още »

За първи път кмет на община се среща с протестиращи на пътя (Видео)

15:27, 3 авг. 20
Венелина Попова

В четвъртия ден от блокадата на единствената пряка връзка за автомагистрала „Тракия“, кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна на пътя с протестиращите. Прочетете още »

Протестиращи от Стара Загора блокираха изхода към автомагистрала „Тракия“ (видео)

22:02, 1 авг. 20
Венелина Попова

Протестиращите в Стара Загора разпънаха тази вечер палатки на пътя към Хасково, който е и единственият пряк изход от града към автомагистрала „Тракия“. От 19 в петък той беше затворен, след като полиция и жандармерия застана на пътя на автоколоната, отправила се към магистралата с идея да я блокира за около час и половина. Прочетете още »

Полицията в Стара Загора задържа фалшификатор на антични предмети

20:45, 27 юли 20
За истината

При специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с фалшифициране на археологически предмети и търгуване с тях, е задържан 50-годишен мъж, в чиято къща са открити работилница, както  и помещение за съхранение на вече готовите фалшификати. Прочетете още »

Защо „Дънди прешъс метълс Челопеч“ се отказа да търси злато в средна гора

9:00, 4 юли 20
Венелина Попова

Компанията „Дънди Прешъс Метълс Челопечене“ ЕАД се отказа да подпише договор с Министерството на енергетиката за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в областта „Св. Никола“, разположена на 155 кв. км от територията на пет общини от Старозагорска и Пловдивска област – Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Братя Даскалови и Брезник. Прочетете още »

Бракониери застреляха черния лешояд, освободен миналата година край Котел

18:50, 25 май 20
За истината

Дарен на България черен лешояд е прострелян от бракониери в Кърджалийско, съобщиха от природозащитната организация „Зелени Балкани“. Видът е включен в Червената книга на България. Прочетете още »

Областният управител на Стара Загора отмени въведения преди седмица вечерен час

13:52, 7 апр. 20
За истината

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова издаде заповед, с която отмени въведения на територията на областта вечерен час. Той беше определен с нейно разпореждане преди седмица. Прочетете още »

Цялата област Стара Загора е с вечерен час от тази нощ

18:06, 1 апр. 20
Венелина Попова

Със заповед на областния управител Гергана Микова от полунощ днес във всички селища на Старозагорска област се въвежда вечерен час. Повод за прилагане на извънредната мярка е усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на Covid-19 и по препоръка на Областния медицински съвет. Прочетете още »