Общественото мнение в Стара Загора – на бунището

21:21, 28 юни 22
Венелина Попова

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е внесъл за разглеждане на сесията на общинския съвет в четвъртък предложение за изграждане на инсинератор за битови отпадъци на площадката на депото край село Ракитница. Прочетете още »

Съдът постанови задържане на мним адвокат по европроекти

10:05, 13 юни 22
За истината

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 55-годишна жена, представяла се за адвокат по европроекти. Прочетете още »

Норвежец е задържан в Стара Загора за тероризъм

19:09, 1 юни 22
Венелина Попова

Гражданин на Норвегия е бил задържан в Стара Загора при съвместна контратерористична операция на МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“. Прочетете още »

Инвеститор от Бургас иска да строи „иновативно“ и „зелено“ съоръжение за унищожаване на отпадъци край Стара Загора

13:26, 7 мар. 22
Венелина Попова

Община Стара Загора организира обществено обсъждане на инвестиционно намерение за "изграждане на инсталация за термично третиране на отпадъци и производство на Прочетете още »

Здравето ти по-скъпо ли е от здравето ми – защо боклукът на София ще бъде горен край Стара Загора

7:30, 9 фев. 22
Венелина Попова

В Националния план за възстановяване и устойчивост, изпратен в Брюксел през октомври 2021 г. от служебния кабинет и върнат от ЕК за редакции в частта „Енергетика и зелен преход“, са заложени редица инвестиционни намерения. Например създаване на държавно предприятие „Конверсия на въглищни региони“ през 2022 г. или проектът за изграждането на енергийни блокове на газ […] Прочетете още »

Вътрешно горене – какво търси комисията на Цацаров „под капака“ на две обществени поръчки в Стара Загора

7:30, 1 дек. 21
Венелина Попова

започна в понеделник проверка в община Стара Загора за нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе по сигнал за нарушения в транспортни поръчки и на Община Стара Загора

15:25, 29 ное. 21
За истината

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) – дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора. Това съобщиха от Антикорупционната комисия днес. Прочетете още »

Скандалът с регистрацията на „Демократична България“ в Стара Загора ескалира след решение на ЦИК

15:17, 14 окт. 21
Венелина Попова

Централната избирателна комисия (ЦИК) потвърди решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Стара Загора, с което се отказва регистрация на кандидатската листа на „Демократична България“ (ДБ) за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

Бойко Рашков: Спецпрокуратурата задържа 25 дела срещу организираната престъпност

16:26, 13 окт. 21
Венелина Попова

Главният прокурор пристигна рано тази сутрин в Стара Загора. Пред медиите бе съобщено, че Иван Гешев идва, за да се срещне с родителите на пострадалите момичета по време на среднощния дрифтинг на 18 годишния Никола Михайлов, сдобил се с шофьорска книжка преди няколко месеца. Прочетете още »

машина за гласуване

Скандал – РИК Стара Загора отказа да регистрира „Демократична България“ за изборите

8:23, 13 окт. 21
Венелина Попова

Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа регистрация на листата на Демократична България, съобщи пред За истината Атанас Славов – юрист конституционалист и водач на листата.  Прочетете още »