Бракониери застреляха черния лешояд, освободен миналата година край Котел

18:50, 25 май 20
За истината

Дарен на България черен лешояд е прострелян от бракониери в Кърджалийско, съобщиха от природозащитната организация „Зелени Балкани“. Видът е включен в Червената книга на България. Прочетете още »

Областният управител на Стара Загора отмени въведения преди седмица вечерен час

13:52, 7 апр. 20
За истината

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова издаде заповед, с която отмени въведения на територията на областта вечерен час. Той беше определен с нейно разпореждане преди седмица. Прочетете още »

Цялата област Стара Загора е с вечерен час от тази нощ

18:06, 1 апр. 20
Венелина Попова

Със заповед на областния управител Гергана Микова от полунощ днес във всички селища на Старозагорска област се въвежда вечерен час. Повод за прилагане на извънредната мярка е усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на Covid-19 и по препоръка на Областния медицински съвет. Прочетете още »

Съдът постанови постоянен арест за служители на болницата в Раднево

7:52, 24 февр. 20
За истината

Постаянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови в неделя Окръжният съд в Стара Загора за управителя на общинската МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ д-р Мая Узунова-Конова, за изпълняващата задълженията на началник „ТРЗ“ и „Личен състав“ Марта Стефанова и за служебният шофьор Слави Иванов. Прочетете още »

Заради контейнерите с вносен боклук във Варна прокуратурата проверява „Брикел“ и „Траш юнивърс“ в Гълъбово

16:35, 5 февр. 20
Венелина Попова

За поредна акция в офиси на дружествата„Брикел“ и „Траш юнивърс“ Гълъбото съобщи днес прокуратурата. Според разпространената информация от двете компании са били иззети документи. Претърсена е била и площадка, наета от „Траш юнивърс“, на която са складирани и се съхраняват хиляди тонове отпадъци. Прочетете още »

И Окръжната прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство, свързано с боклуците в Гълъбово

16:41, 17 ян. 20
Венелина Попова

Второ досъдебно производство е образувано във връзка с откритите огромни количества отпадъци на 85-те декара площадка на „Брикел“, отдадена под наем на фирмата „Траш юнивърс“. Прочетете още »

Прокуратурата проверява опасни отпадъци край Гълъбово (обновена)

14:29, 15 ян. 20
Венелина Попова

Районната прокуратура в Стара Загора е започнала разследване за установяване на вида и произхода на опасни отпадъци, съхранявани в сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово. Прочетете още »

Фалстарт за електронните билети в градския транспорт на Стара Загора

9:00, 23 дек. 19
Венелина Попова

В началото на декември в Стара Загора за първи път беше въведена използването на електронните билети в обществения транспорт чрез мобилно приложение на смартфон. Прочетете още »

Природозащитници спечелиха на първа инстанция дело срещу изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Брикел“

14:27, 16 дек. 19
Венелина Попова

Преди месеци „За истината“ публикува Споразумение между Община Гълъбово и „Брикел“ ЕАД за изгаряне на 500 хил. т. отпадъци в централата на Христо Ковачки, факт, който предизвика Прочетете още »