Вътрешно горене – какво търси комисията на Цацаров „под капака“ на две обществени поръчки в Стара Загора

7:30, 1 дек. 21
Венелина Попова

започна в понеделник проверка в община Стара Загора за нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе по сигнал за нарушения в транспортни поръчки и на Община Стара Загора

15:25, 29 ное. 21
За истината

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) – дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в Община Стара Загора. Това съобщиха от Антикорупционната комисия днес. Прочетете още »

Скандалът с регистрацията на „Демократична България“ в Стара Загора ескалира след решение на ЦИК

15:17, 14 окт. 21
Венелина Попова

Централната избирателна комисия (ЦИК) потвърди решение на Районната избирателна комисия (РИК) – Стара Загора, с което се отказва регистрация на кандидатската листа на „Демократична България“ (ДБ) за предстоящите парламентарни избори. Прочетете още »

Бойко Рашков: Спецпрокуратурата задържа 25 дела срещу организираната престъпност

16:26, 13 окт. 21
Венелина Попова

Главният прокурор пристигна рано тази сутрин в Стара Загора. Пред медиите бе съобщено, че Иван Гешев идва, за да се срещне с родителите на пострадалите момичета по време на среднощния дрифтинг на 18 годишния Никола Михайлов, сдобил се с шофьорска книжка преди няколко месеца. Прочетете още »

машина за гласуване

Скандал – РИК Стара Загора отказа да регистрира „Демократична България“ за изборите

8:23, 13 окт. 21
Венелина Попова

Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа регистрация на листата на Демократична България, съобщи пред За истината Атанас Славов – юрист конституционалист и водач на листата.  Прочетете още »

Защо делото срещу 18 годишния шофьор, прегазил три жени в Стара Загора, е изпратено в друг съдебен район

17:15, 8 окт. 21
Венелина Попова

Апелативната прокуратура в Пловдив е взела на специален надзор досъдебно производство, образувано за пътно-транспортното произшествие в Стара Загора на 01 октомври, при което 18 годишен младеж от Стара Загора прегази три жени, едната от която изгуби крака си. Прочетете още »

Два дни преди изборите кметът на Гурково Мариян Цонев е обвинен за купуване на гласове

10:51, 9 юли 21
Венелина Попова

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Мариян Цонев – кмет на община Гурково за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за определена политическа партия и кандидат, съобщава на официалната си интернет страница държавното обвинение. Припомняме, че под ръководството на СГП се провежда разследване […] Прочетете още »

Край на блокадите по пътя в Обручище

10:34, 21 юни 21
За истината

Инициативен комитет „Обручище завинаги“ прекратява протестните действия от днес. След проведена среща с директора на Областно пътно управление – Стара Загора Веселин Димитров са постигнати договорености да започне процедура по проектиране и изпълнение на основен ремонт и рехабилитация на път III-5504 от Републиканската пътна мрежа, а до започването на основния ремонт да се извърши текущ […] Прочетете още »

Жители на село Обручище за трети пореден ден блокираха пътя Гълъбово – Мъдрец

9:43, 18 юни 21
За истината

Жители на село Обручище за трети пореден ден блокираха пътя Гълъбово – Мъдрец. Те настояват за основна реконструкция на пътя, защото след като е построен през 1976 година, са правени само частични ремонти. Пътят е натоварен, защото от там преминават над 2000 работещи в големите мини в района. Точно в 6.00 тази сутрин протестиращите блокираха […] Прочетете още »

Продължава протестът на жителите на Обручище заради лошите пътища

8:30, 17 юни 21
За истината

За втори пореден ден жители на село Обручище излязоха на протест с искане за ремонт на пътя от Гълъбово до с.Мъдрец. В 6 часа те отново блокираха движението по отсечката в района на здравната служба в селото. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че ще направят частично изкърпване на най-компрометираните участъци, но протестиращите настояват за цялостен […] Прочетете още »