Новите електробуси в Стара Загора не издържат пълен курс, а в обществената поръчка нямало проблем

18:58, 1 фев. 23
Венелина Попова

В Стара Загора тържествено бяха пуснати в движение новите електрически автобуси. Оказа се обаче, че заради зле подготвено задание за възлагане на обществената поръчка батериите на автобусите не издържат пълен курс по градските линии. Прочетете още »

Цената на водата в Стара Загора е на път да се превърне в предизборна истерия

23:24, 24 ян. 23
Венелина Попова

На 23 януари т.г. старозагорските депутати от Продължаваме промяната коментираха въпроса за изпълнението на проекта за промяната на водопроводната мрежа в града и растящата цена на водата кратко и сдържано. А председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски призова той да не се политизира. Прочетете още »

Кметът на Павел баня обяви парична награда за залавяне на убийците на бездомни кучетата

11:29, 19 ян. 23
За истината

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу обявява парична награда в размер на 1000 лв. лични средства за залавяне на извършителя/-ите на убийствата и терора от последните дни над бездомните кучета в града.  Прочетете още »

Стара Загора избира нов омбудсман

13:43, 16 ян. 23
За истината

Временно изпълняващ длъжността обществен посредник на територията на община Стара Загора ще трябва да бъде избран на първото за годината заседание на Общински съвет – Стара Загора, което ще се проведе на 26 януари. Прочетете още »

Апелативният съд в Пловдив постанови, че Ески джамия е паметник на културата и е на държавата

12:20, 6 ян. 23
За истината

Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Старозагорския окръжен съд, с което е отказано на Мюсюлманско изповедание – София да му бъде върната собствеността на „Ески джамия“ и терена, върху който тя е построена в Стара Загора. Прочетете още »

Демократична България поиска „Руския център“ в Стара Загора да бъде отделен от Регионалната библиотека

17:08, 29 ное. 22
Венелина Попова

"Демократична България" в Стара Загора постави на специална пресконференция остро въпроса за статута на т.нар. „Руски център“ в Регионалната библиотека „Захари Княжески“. Прочетете още »

Борисов заговори за програмен кабинет с мандат 6 месеца

16:05, 27 ное. 22
За истината

За съставяне на програмно правителство с хоризонт от 6 месеца, или най-късно до мествните избори догодина се обяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Прочетете още »

Отново ремонт на ремонта в Стара Загора – една от най-натоварените улици в града ще бъде преасфалтирарна

15:34, 27 ное. 22
За истината

За некачествена настилка на току-що ремонтирана улица в Стара Загора са сигнализирали зрители на Би Ти Ви. Прочетете още »

Дружество иска да строи крематориум до детска градина и училище в Стара Загора

12:42, 22 ное. 22
Венелина Попова

Старозагорското дружество „Върхът“ е внесло в Регионалната инспекция по околна среда и води(РИОСВ) уведомление за инвестиционно предложение за „Изграждането на крематориум за около 5 кремации на ден“. Прочетете още »