Два дни преди изборите кметът на Гурково Мариян Цонев е обвинен за купуване на гласове

10:51, 9 юли 21
Венелина Попова

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Мариян Цонев – кмет на община Гурково за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за определена политическа партия и кандидат, съобщава на официалната си интернет страница държавното обвинение. Припомняме, че под ръководството на СГП се провежда разследване […] Прочетете още »

Край на блокадите по пътя в Обручище

10:34, 21 юни 21
За истината

Инициативен комитет „Обручище завинаги“ прекратява протестните действия от днес. След проведена среща с директора на Областно пътно управление – Стара Загора Веселин Димитров са постигнати договорености да започне процедура по проектиране и изпълнение на основен ремонт и рехабилитация на път III-5504 от Републиканската пътна мрежа, а до започването на основния ремонт да се извърши текущ […] Прочетете още »

Жители на село Обручище за трети пореден ден блокираха пътя Гълъбово – Мъдрец

9:43, 18 юни 21
За истината

Жители на село Обручище за трети пореден ден блокираха пътя Гълъбово – Мъдрец. Те настояват за основна реконструкция на пътя, защото след като е построен през 1976 година, са правени само частични ремонти. Пътят е натоварен, защото от там преминават над 2000 работещи в големите мини в района. Точно в 6.00 тази сутрин протестиращите блокираха […] Прочетете още »

Продължава протестът на жителите на Обручище заради лошите пътища

8:30, 17 юни 21
За истината

За втори пореден ден жители на село Обручище излязоха на протест с искане за ремонт на пътя от Гълъбово до с.Мъдрец. В 6 часа те отново блокираха движението по отсечката в района на здравната служба в селото. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че ще направят частично изкърпване на най-компрометираните участъци, но протестиращите настояват за цялостен […] Прочетете още »

Продажбата на общинската болница в Раднево – измислена драма за политическа употреба

11:58, 16 юни 21
Венелина Попова

Затварянето на болницата в Раднево слага пръст в раната, наречена „общинско болнично здравеопазване“. Тя ще стои отворена и кървяща още дълго време, ако следващото парламентарно мнозинство и излъченото от него правителство не направят необходимите законодателни и структурни промени за създаването на достъпно, качествено и ефективно лечение в болници за всеки български гражданин. Прочетете още »

Протестиращи блокираха пътя Гълабово – Мъдрец

8:30, 16 юни 21
За истината

Жители на гълъбовското село Обручище блокираха пътя Гълъбово- Мъдрец в знак на протест заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават работници от рудниците на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3″.  Прочетете още »

Следизборни рокади в Стара Загора – „последните станаха първи“ и какво последва от това?

8:00, 13 апр. 21
Венелина Попова

В битката за 45-то Народно събрание в старозагорските листи на някои от партиите и коалициите имаше двама министри, двама лидери на политически сили-участници в надпреварата и един зам. председател на партия. След като ЦИК обяви окончателните резултати и мандатите, някои от водачите на партийните листи избраха да станат депутати от друг избирателен район, където също са избрани. Така Красимир Вълчев, който водеше листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора, става депутат от Шумен. Икономическият министър Лъчезар Борисов, който беше на четвърта позиция в старозагорската листа, минава с една позиция напред и да се класира сред тримата депутати, които коалицията вкарва в 45-то Народно събрание. Прочетете още »

Кметът на Гурково отказа съдействие на журналист при разследване на купен вот

19:01, 4 апр. 21
Венелина Попова

В избирателните списъци на община Гурково са дописани по настоящ адрес 525 избиратели повечето от които от съседните Твърдица и Нова Загора. Това става ясно от резултатите на полицейска проверка, за която “За истината” научи. От Районното полицейско управление в Твърдица са установили изборни манипулации за купуване на гласове от една от парламентарно представените до момента политически сили и са изпратили материалите на прокуратурата в Сливен. Прочетете още »

Защо криминално проявен бе убит посред бял ден в къща за бързи кредити в Стара Загора

14:24, 25 мар. 21
Венелина Попова

Застреляният снощи в офис за бързи кредити в Стара Загора 35 годишен мъж е криминално проявен и осъждан, потвърдиха на извънредна пресконференция от МВР. За какво точно деяние и каква присъда е получил убитият с прякор Стамбето от полицията отказаха информация. Прочетете още »

Система за управление на трафика е изградена в Стара Загора

23:24, 19 мар. 21
За истината

Община Стара Загора приключи проекта си за “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – фаза ІІ”. Общата стойност на проекта е 14 727 612.40 лв., от които собственият принос е в размер на близо 760 хил. лв., а останалото е финансиране от БФП. Прочетете още »