Столичната регионална здравна инспекция набира доброволци

15:35, 4 ян. 22
За истината

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) набира доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки и контрол на територията на София-град, съобщиха от СРЗИ. Прочетете още »

Само Варна остава с новогодишна заря

14:50, 30 дек. 21
За истината

От трите големи града в България – София, Пловдив и Варна, само морският град остана с новогодишна заря. София се отказа от гърмежите в подкрепа на инициативата на фондация „Четири лапи“. Малко по-късно към нея се присъедини и Пловдив. Прочетете още »

Прокуратурата привиква Бойко Рашков заради интервю

12:06, 29 дек. 21
За истината

Във връзка с изявления на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването по БНР „Преди всички“ от 23.12.2021 г., че „за мен не е тайна къде са отишли тези пари“, наблюдаващите прокурори ще го призоват за разпит с оглед на това, че същият към момента се явява единствен и най-важен свидетел по делото „Хемус“. […] Прочетете още »

Служебният министър на правосъдието поиска дисциплинарно производство срещу Иван Гешев

15:49, 9 дек. 21
За истината

Служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев предлага на прокурорската колегия да образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и неговият заместник – Пламена Цветанова. Прочетете още »

Офисите на в. „Труд“ са запечатани заради неплатени наеми

15:59, 6 дек. 21
За истината

Полиция е запечатала тази сутрин редакцията на в. "Труд", която се намира в сграда, собственост на Министерството на културата. Това съобщиха от редакцията на вестника. Веднага след Прочетете още »

Бременна жена пропадна в шахта в центъра на София

18:56, 30 ное. 21
За истината

Бременна жена пропадна в шахта с дълбочина 3 метра в центъра на София, непосредствено до Централна поща. Жената е откарана в „Пирогов“ с контузия на гръдния кош и по-късно изписана за домашно лечение. Прочетете още »

Нови противоепидемични мерки влизат в сила от днес в София

10:51, 14 окт. 21
За истината

Нови противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция влизат в сила от днес в София със заповед на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ). Прочетете още »

Делян Пеевски е извикан на разпит в ДАНС

13:58, 6 окт. 21
За истината

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е извикан на разпит в Държавната агенция „Национална сигурност“ ДАНС. Той влезе в агенцията преди минути, информира Mediapool. Прочетете още »

НАП поиска данни от разследващите журналисти за замесените българи (допълнена)

11:43, 5 окт. 21
За истината

Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния консорциум на разследващите журналисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по разследването, съобщиха от агенцията. Прочетете още »

Министърът на околната среда ще сезира прокуратурата за престъпление срещу околната среда при действията с кораба „Вера Су“

12:03, 30 сеп. 21
За истината

Служебният министър на околната среда Асен Личев обяви, че ще сезира прокуратурата за престъпление срещу околната среда във връзка със заседналия кораб при местността "Яйлата" край Камен бряг. По думите на екоминистъра, карбамид не се допуска от ЕС да бъде пренасян в насипно състояние. Прочетете още »