Софийският районен съд осъди себе си за бавно правосъдие

15:39, 7 апр. 21
За истината

Софийският районен съд (СРС) е осъден да плати 1500 лева на жена, която е чакала 5 години, за да бъде написано решението по дело за непозволено увреждане, което е завела срещу голям хипермаркет. На практика СРС осъжда себе си, като в мотивите му се казва, че нерешеното за 5 години дело за непозволено увреждане „представлява отказ от правосъдие“. Прочетете още »

Делото срещу Иво Прокопиев за „Каолин“ е окончателно прекратено, няма престъпление

11:50, 6 апр. 21
За истината

Софийският апелативен съд окончателно прекрати делото срещу съиздателя на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев за продажбата на мажоритарния дял на дружество „Каолин“ през 2012 г., предаде БНР. Прочетете още »

пари, белезници

За първи път: Спецполицаи разкриха престъпна група, ръководена от жена

13:00, 25 мар. 21
За истината

Група за изнудване чрез заплахи и физическо насилие над длъжници на кредитно дружество е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от полицията. Тя е първата с подобна дейност, ръководена от жена, посочват от МВР. Прочетете още »

Задържаните за фалшифициране на валута са пуснати срещу подписка

17:00, 18 мар. 21
За истината

Мъжът и жената, които според прокуратурата са произвеждали фалшиви евро и долари на територията на университет в Coфия, излизат на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка" Прочетете още »

фалшивите доларови банкноти

Печатница за фалшиви долари и евро е разкрита в университет в София

14:48, 16 мар. 21
За истината

Голямо количество фалшиви долари и евро, печатани на територия на висше учебно заведение в София е разкрита при акция на Софийската градска прокуратура и МВР. Прочетете още »

Съд оправда бившия депутат Илия Илиев по обвинението за купуване на гласове

16:10, 15 мар. 21
За истината

Състав на Софийския градски съд (СГС) оправда бившия депутат Илия Илиев по обвинението за купуване на гласове на парламентарните избори през 2014 година. Прочетете още »

Протестно шествие иска спиране на инсталации за горене на отпадъци

10:27, 8 мар. 21
За истината

С искане за по-чист въздух и спиране на проектите за инсталации за горене на отпадъци от 18 часа тази вечер протестно шествие ще тръгне от Министерството на здравеопазването към МОСВ. Прочетете още »

Протести с искане за трайно решение срещу застрояването по морето ще се проведат тази вечер

12:52, 1 мар. 21
За истината

Коалиция „За да остане природа в България” и Инициативата „Зелени закони” организират тази вечер пореден национален протест срещу унищожаването на природата по Черноморието. Протестни прояви ще се проведат в София, Пловдив и Русе. Прочетете още »

дигитална лаборатория в софийската библиотека

„Дигитална тийн лаборатория“ беше открита в Столична градска библиотека

11:13, 25 февр. 21
За истината

Дигитална лаборатория за тийнейджъри беше отворена в Американския център на столична градска библиотека. Прочетете още »

Главният архитект на район „Триадица“ напуска поста

11:53, 18 февр. 21
За истината

Главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков напуска поста. Той е поискал това, за да да се изяснят максимално фактите и обстоятелствата за трагичния инцидент, при който загина 16-годишно момче. Прочетете още »