път в ремонт

РДНСК глоби АПИ, строителя и надзора на пътя между Ребърково и Ботевград

10:21, 27 юли 21
За истината

Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Софийска област глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Прочетете още »

Министерство на здравеопазването спира спорната реконструкция на недовършената детска болница (допълнена)

12:31, 26 юли 21
За истината

Строителят заяви, че не е уведомен за прекратяване на договора. Министерството на здравеопазването окончателно се отказа от реконструкцията на недовършения строеж, който беше предвиден да стане нова детска болница, като разпореди спиране на договора с „Главболгарстрой“ за довършване на съществуващия строеж в София. Това съобщиха от инициативата „ЗА истинска детска болница“ в социалната мрежа „Фейсбук“. […] Прочетете още »

Европейският прокурор Лаура Кьовеши лично ще наблюдава делата от България

12:54, 11 юни 21
За истината

На пресконференция в Дома на Европа европейският главен прокурор Лаура Кьовеши заяви, че само независима съдебна власт може да въздаде правосъдие. Делата от България ще бъдат под личното наблюдение на европейския главенпрокурор. Освен тях Кьовеши ще наблюдава и делата от Германия и Латвия. Прочетете още »

Протестиращи разпънаха палатки пред Съдебната палата в София

13:22, 8 юни 21
За истината

Съдебната палата в София осъмна днес с разпънати палатки пред централния йвход. Около двайсетина души протестират с искания за оставка на главния прокурор Иван Гешев, информация Mediapool. Прочетете още »

Ангел Папалезов е обвинен за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков

15:30, 7 юни 21
За истината

Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“  в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности. Прочетете още »

Заради фиктивни пациенти и съмнения за незаконни трансплантации е освободено ръководството на болница „Лозенец“ (допълнена)

12:10, 3 юни 21
За истината

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров освобождава цялото ръководство на болница „Лозенец“. Причините са източване на здравната каса, съмнения за нарушения в процедурите за трансплантация и лоши финансови резултати. Това се разбра от думите на министъра на пресконференция днес. Прочетете още »

Протестът за „Правосъдие без каскет“ се връща пред Съдебната палата в София

9:14, 26 май 21
За истината

В 18,30 ч. днес протестът за „Правосъдие без каскет“ се завръща пред Съдебната палата в София, съобщиха от инициативата „Правосъдие за всеки“. Прочетете още »

Съдът оправда бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

15:00, 27 апр. 21
За истината

Специализираният наказателен съд оправда бившия заместник-кмет по транспорта на София Евгени Крусев за длъжностно престъпление във връзка с ремонта на улица „Граф Игнатиев“ в столицата. Прочетете още »

Ректорът на УНСС обяви, че ще върне уволнения доц.Осиковски, ако докаже политическа агитация

8:30, 26 апр. 21
За истината

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров заяви в неделя, че би преразгледал решението си за уволнението на доц. Мартин Осиковски само ако той му представи доказателство за осъществяване на предизборна агитация на територията на университета, „съгласно законите и Конституцията на Република България“. Прочетете още »