Двама души са обвинени за инцидента пред румънското посолство

10:14, 19 авг. 20
За истината

Прокуратурата е повдигнала обвинения на двама души (на 25 и на 32 г.) за инцидента, при който на 17 август автомобил, шофиран от жена, возеща 2 деца на задната седалка, се вряза в протестиращи, блокирали столичното кръстовище до румънското посолство, в опит да премине през блокадата. Двамата са обвинени затова, че при опита за преминаване […] Прочетете още »

Медицинските сестри отново излизат на протест

7:48, 17 авг. 20
За истината

Медицински сестри от страната излизат на безсрочен протест днес пред сградата на Министерството на здравеопазването. По предварителна информация тази вечер те ще изградят палатков лагер там. Прочетете още »

Нова протестна блокада затрудни движението през „Калотина“

14:45, 14 авг. 20
За истината

Над 3 километра са задръстванията по пътя за граничен пункт „Калотина“ и в двете посоки заради блокада на шосето от страна на протестиращи, съобщи БНР. Прочетете още »

Борисов обмисля да си тръгне, но правителството да завърши мандата си

15:59, 5 авг. 20
За истината

Премиерът Бойко Борисов заяви готовност да се оттегли от поста по всяко време, но правителството да остане, за да довърши мандата си. Това каза Борисов пред съпартийците си по време на Национална конференция на ГЕРБ, която се проведе на открито в София Тех парк и приключи точно за час. Прочетете още »

Бившият ректор на Медицински университет-София и още 5-ма отиват на съд за незаконен прием на студенти

18:33, 20 юли 20
За истината

Бившият ректор на Медицинския университет – София Ваньо Митев, деканът на Факултет „Дентална медицина“ Андон Милчев и още четирима души отиват на съд за незаконен прием на студенти. Това се разбира от съобщение на прокуратурата от днес. Прочетете още »

Съдът остави в ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков

14:36, 8 юли 20
За истината

Софийски градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата, при която на 20 април т.г. загина журналистът Милен Цветков. Прокуратурата обвини 22-годишния Николов, затова че след употреба на наркотици е предизвикал тежката катастрофа, като връхлетя автомобила на журналиста, изчакващ на червен светофар на централно столично кръстовище. Прочетете още »

Прокуратурата поиска проверка на частните резиденции в природен парк „Витоша“

13:15, 7 юли 20
За истината

Прокуратурата обяви, че е поискала проверки на цялата т.нар. „Вилна зона Витоша“. Върховна административна прокуратура (ВАП)  посочва, че е сезирала и дирекцията за строителен контрол, и кмета Фандъкова да извършат „спешна проверка на място и по документи на така наречената „Вилна зона Витоша“. Прокуратурата посочва, че повод за преписката са медийни публикации, в които се […] Прочетете още »

Второинстанционният съд намали присъдите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

14:58, 6 юли 20
За истината

Присъдата на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е намалена от 20 на 8 години затвор. Това реши второинстанционният съд. Прочетете още »

Граждани подновиха протестите срещу строежа на сградата „Златен век“

7:53, 16 юни 20
За истината

Жителите на квартал „Лозенец“ в София подновиха снощи протестите пред небостъргача“Златен век“. Поводът бе започващото днес съдебно дело, в което инвеститорът на строежа „Артекс“ обжалва заповедта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), която временно забрани строителството на 34-етажната сграда през април м.г. Прочетете още »

Съдът отхвърли жалбата на Мая Манолова за кметските избори в София

17:06, 4 юни 20
За истината

Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд София-град, с което бяха потвърдени резултатите от местните избори в столицата през 2019 г. Те бяха оспорвани от Мая Манолова. За изходът от делото съобщи днес пресцентърът на съда. Прочетете още »