Граждани подновиха протестите срещу строежа на сградата „Златен век“

7:53, 16 юни 20
За истината

Жителите на квартал „Лозенец“ в София подновиха снощи протестите пред небостъргача“Златен век“. Поводът бе започващото днес съдебно дело, в което инвеститорът на строежа „Артекс“ обжалва заповедта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), която временно забрани строителството на 34-етажната сграда през април м.г. Прочетете още »

Съдът отхвърли жалбата на Мая Манолова за кметските избори в София

17:06, 4 юни 20
За истината

Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд София-град, с което бяха потвърдени резултатите от местните избори в столицата през 2019 г. Те бяха оспорвани от Мая Манолова. За изходът от делото съобщи днес пресцентърът на съда. Прочетете още »

Близо 300 кг. кокаин са открити в Студентски град (допълнена)

9:58, 27 май 20
За истината

След информацията, че при рутинна проверка на автомобил в столичния квартал „Студентски град“ на 24 май полицаи са открили в багажника на кола 40 кг. кокаин, днес БНР съобщи, че късно снощи в апартамент, намиращ се в района на Студентски град, са намерили още около 250 кг. от наркотика. Прочетете още »

В София се провежда полицейска акция, свързана с нападението на Слави Ангелов

14:21, 23 апр. 20
За истината

Няколко души, заподозрени, че са участвали в нападението над журналиста Слави Ангелов са били задържани днес при акция на полицията и прокуратурата на ул. „Черковна“ в София. Главният редактор на „168 часа“ беше нападнат и пребит пред дома си на 17 март т.г. Прочетете още »

Журналистът Милен Цветков загина в катастрофа (допълнена)

12:16, 20 апр. 20
За истината

Известният български телевизионен водещ Милен Цветков е починал снощи след катастрофа в София. По данни на полицията, инцидентът е станал в неделя (19 април) на булевард „Черни връх“, на кръстовището до мол „Парадайс“. Журналистът е получил множество травми и е починал на път за болницата. Прочетете още »

София е затворена за влизане и излизане, неясно докога

8:27, 17 апр. 20
За истината

От полунощ до второ нареждане беше преустановено влизането и излизането от София на превозни средства. Като причина беше посочено поведението на голяма част от гражданите, които през последните два дни напуснаха София заради Великденските празници, въпреки апела на оперативния щаб.  Прочетете още »

Оставки на медици в предвидената за инфекциозна Втора градска болница в София (обновена)

10:00, 17 мар. 20
За истината

Според лекари, в болницата няма осигурена апаратура и предпазни облекла за медиците. По думите на кмета на София има проблем с комуникацията, тъй като на хората са осигурени защитни облекла. Десетки оставки на медици е получило ръководството на Втора градска болница в София, която трябва да стане инфекциозна болница за прием на болни от коронавирус. […] Прочетете още »

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »