СГС оправда общински съветник от Созопол по дело за купуване на гласове

16:09, 7 юни 22
Петя Михова

Общинският съветник от Созопол Цветелин Георгиев е оправдан от Софийския градски съд (СГС) по дело за купуване на гласове. Прочетете още »

Созопол остана само с един общопрактикуващ лекар насред пандемия

9:24, 12 ян. 22
Петя Михова

Созопол остана само с един общопрактикуващ лекар. До този момент в морския град медиците са били двама, но единият от тях се е отказал заради напредналата си възраст. За подобен проблем алармираха и в кюстендилската община Трекляно, къето в момента няма нито един общопрактикуващ лекар, след като миналата година е починал докторът, грижещ се за […] Прочетете още »

Продължава забавянето на доставката на дърва в Созопол и Руен

16:40, 11 ян. 22
Петя Михова

По високите части на община Руен вече има сняг, но все още някои домакинства не са получили пълното количество заявени дърва за огрев. Прочетете още »

Министър и областен се включиха на сесията в Созопол за остров Св.св. Кирик и Юлита

6:39, 30 ное. 21
Петя Михова

Облагородяването на остров Св.св. Кирик и Юлита беше обсъдено на заседанието на Общинския съвет в Созопол днес. На онлайн сесията на местния парламент присъстваха и служебният министър на културата Велислав Минеков и областният управител на Бургас Мария Нейкова. От 2010 г. има концепция за развитието на острова като туристически и културен център, но тя все още не е осъществена. Прочетете още »

Антикорупционната комисия глоби бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи с 5 хил. лв. заради конфликт на интееси

15:26, 20 окт. 21
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) глоби с 5 хил. лв. бившия кмет на община Созопол Панайот Рейзи. На заседанието си на 20 октомври комисията е приела решение за установяване на конфликт на интереси за бившия кмет на Община Созопол Панайот Рейзи по време на мандата му от […] Прочетете още »

ВАС отмени жалба срещу заповедта за строителство върху дюните на Каваци

17:05, 15 окт. 21
Петя Михова

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбата срещу заповедта на Прочетете още »

Проблем с доставката на дърва в община Созопол

11:43, 15 окт. 21
Петя Михова

Сериозен проблем с доставката на дърва за огрев има в община Созопол. След като въпросът беше повдигнат на сесията на местния парламент, от общинското горско предприятия посочиха, че наличността на дървесината е достатъчно и заявените количества ще бъдат доставени до 30 ноември. Към момента обаче тази дата не е сигурна. Прочетете още »

Търсят се нарушителите, преминали с АТВ-та през дюни на Алепу

10:56, 20 авг. 21
За истината

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас се самосезира по сигнали за навлизане на АТВ и извърши проверка на място на морски плаж „Алепу“ – Шофьорски плаж. Част от плажа попада в границите на природна забележителност „Пясъчни дюни в местност Алепу“, съобщиха от инспекцията. Прочетете още »

следи от верижна машина на пясъка на плаж "Смокиня"

Министерство на туризма ще проверява разорания плаж „Смокиня“

17:22, 12 апр. 21
За истината

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж „Смокиня“, съобшиха от ведомството. Повод за проверката е публикуваната в медии и социалните мрежи информация за нарушаване на целостта на дюни на ивицата. През почивните дни жители и гости на Созопол публикуваха множество снимки на багер, разораващ части от плажните ивици на „Смокиня“ […] Прочетете още »

Изсечените дървета в къмпинг "Градина"

РИОСВ: Изсичането на дървета в къмпинг „Градина“ е незаконно (видео)

17:06, 23 фев. 21
За истината

Извършената сеч на територията на къмпинг "Градина", община Созопол е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Бургас. Прочетете още »