Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове с хранителни продукти в Мадан

11:21, 29 мар. 21
За истината

Прокуратурата се е самосезирала за неправомерна агитация в Мадан след пост във Фейсбук на водача на листата на „Демократична България“ в Смолян и съпредседател на ПП „Зелено движение“ Борислав Сандов. На снимката, публикувана в социалната мрежа от Сандов, се вижда образец на бюлетина с отбелязан № 9 в нея и надпис „Движение за права и свободи“, агитационна дипляна на ДПС, 1 килограм брашно, половин килограм ориз и пакет сол. Прочетете още »

Кметът на Чепеларе не успя да осъди бившата кметица за нанесени вреди на общината

13:11, 12 мар. 21
Елена Павлова

Смолянският окръжен съд отхвърли иска на кмета на Чепеларе Боран Хаджиев срещу бившата кметица Славка Чакърова за причинени вреди на общината. Прочетете още »

Четири години АПИ лъже за ремонт на пътя Смолян – Рудозем

17:41, 19 февр. 21
Елена Павлова

Жителите на няколко населени места излизат на протест Четири години „голи” обещания, четири години залъгване, а през това време третокласният път ІІІ – 868 Смолян – Рудозем, е на път да изчезне. Трасето в момента прилича на лунен пейзаж, а в зейналите дълбоки ями ежедневно попадат автомобилите. Прочетете още »

Стоян Беширов

Бившият кмет на Неделино се изправя тази седмица пред съда

15:33, 15 февр. 21
За истината

През тази седмица в Специализирания наказателен съд в София започва делото срещу бившия кмет на община Неделино Стоян Беширов, обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери. Делото, което е насрочено за 18 фавруари, ще се гледа 6 години след остранянето на неделинския кмет от поста. Прочетете още »

Заледяването на пътя в Пампорово е причинено от чували с пясък, натъпкани в шахта

18:02, 22 ян. 21
За истината

Шахтата в курорта Пампорово, където постоянно извираща вода превърна пътя в ледена пързалка и стана причина за затварянето му, е запушена умишлено. Това са съмненията на служителите, които работят по отстраняването на проблема. По тази причина вероятно и областният управител на Смолян ще сезира прокуратурата за случая. Прочетете още »

Свлачище затрупа хора в Смолян, реките преливат

12:54, 12 ян. 21
За истината

Свлачище затрупа къща в ромската махала на ул. „Младост”. Земната маса се е стоварила върху дома на семейство Райчеви снощи към 22,45 часа. В къщата били 11 души. Седем от тях незабавно са транспортирани за преглед в смолянската болница, съобщи регионалното издание „Отзвук“. В Хирургично отделение са приети 7-годишно дете, което е с три счупени […] Прочетете още »

Кметът на Смолян оттегли искането си за увеличение на заплатата

8:12, 29 дек. 20
Елена Павлова

Кметът на Смолян Николай Мелемов се отказа от увеличение на заплатата си. Той оттегли докладната, в която бе заложено над 10% увеличение на възнагражденията. Прочетете още »

Съдът върна общинския съветник, отстранен за неизвинени отсъствия

19:31, 21 дек. 20
Елена Павлова

Смолянският административен съд отмени заповедта на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Чепеларе, с която бяха прекратени правомощията на общинския съветник от ДПС Филип Делисивков. Той бе отстранен от съвета след натрупани 3 отсъствия по неуважителни причини в три поредни заседания. Прочетете още »