Тонове вода се изливат от година в центъра на Смолян, а „ВиК“ нехае (видео)

14:10, 5 дек. 19
За истината

Тонове питейна вода се изливат в център в Смолян, вече близо година, но аварията и до днес не е отстранена от местното ВиК дружество, въпреки, че проблемът отдавна е локализиран. Той е на ул. „Кольо Фичето“ и е от началото на тази година. Живеещите в близкия жилищен блок се притесняват, че водата може да подкопае основите му и да наводни избите им. За това съобщава месното издание "Отзвук". Прочетете още »

Десетки сигнали на тел. 112 заради заледените улци в Смолян (видео)

13:51, 5 дек. 19
За истината

Причината за днешното тежко заледяване на улиците в Смолян е в недостатъчната техника и консумативи, с които разполага дружеството "Титан", изпълняващо обществена поръчка за снегопочистване в града. Прочетете още »

Съдът в Смолян потвърди изборните резултати в Неделино

11:43, 27 ное. 19
За истината

Смолянският административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в родопската община Неделино за избора на общински съветници, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Съдът не намери доказателства за изборен туризъм в чепеларското с. Забърдо

13:54, 23 ное. 19
За истината

Административният съд в Смолян отказа да касира изборите за кмет на чепеларското село Забърдо, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Прокуратурата разследва изборен туризъм в чепеларското с. Забърдо

15:13, 20 ное. 19
Elena Pavlova

Досъдебно производство за изборен туризъм в чепеларското село Забърдо образува Районна прокуратура в Смолян. Само през тази година в селото са били регистрирани 26 нови жители, а през 2014 г. - 71. Прочетете още »

Второ прекратено дело за изборните резултати в Смолянско

17:10, 11 ное. 19
За истината

Тримата кандидати за общински съветници от Местна коалиция „МИР“ в Девин се отказаха от своето искане за касиране на изборните резултати. С молби от днес тримата уведомили съда, че оттеглят жалбите си. Прочетете още »

Прекратено е дело за неотразени преференции при вота в Смолян

12:58, 8 ное. 19
За истината

Зам.-областният управител Адриан Петров се отказа да води дело за липсващите преференции в избирателна секция № 213100011, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Административният съд в Смолян образува дело за неотразени преференции при вота

15:57, 31 окт. 19
За истината

В Административния съд вСмолян е образувано дело по жалба на зам.-областния управител и кандидат за общински съветник Адриан Петров (ГЕРБ) за неотразени преференции в една от секциите на територията на града. Това съобщи регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Път в Смолян е бил асфалтиран върху чували с пясък (видео)

10:50, 24 окт. 19
За истината

Община Смолян е асфалтирала улица „Г. С. Раковски“ върху чували с пясък, които се ползват за изграждане на диги по време на наводнение. За това съобщи местното издание „Отзвук“. Прочетете още »

За 11.50 лева на месец държавна фирма е дала под наем 136 кв. м. земя пред Дяволското гърло

10:23, 22 окт. 19
Зарко Маринов

Сред ощастливените наематели за срок от 10 години са и синовете на досегашните кметове на Смолян и Девин Николай Мелемов и Красимир Даскалов Шефът на „Южноцентрално държавно предприятие“ (ЮЦДП) – Смолян Ботю Арабаджиев е дал под наем за срок от 10 години три терена, намиращи се срещу входа на пещерата Дяволското гърло край село Триград. Прочетете още »