Свлачище затрупа хора в Смолян, реките преливат

12:54, 12 ян. 21
За истината

Свлачище затрупа къща в ромската махала на ул. „Младост”. Земната маса се е стоварила върху дома на семейство Райчеви снощи към 22,45 часа. В къщата били 11 души. Седем от тях незабавно са транспортирани за преглед в смолянската болница, съобщи регионалното издание „Отзвук“. В Хирургично отделение са приети 7-годишно дете, което е с три счупени […] Прочетете още »

Кметът на Смолян оттегли искането си за увеличение на заплатата

8:12, 29 дек. 20
Елена Павлова

Кметът на Смолян Николай Мелемов се отказа от увеличение на заплатата си. Той оттегли докладната, в която бе заложено над 10% увеличение на възнагражденията. Прочетете още »

Съдът върна общинския съветник, отстранен за неизвинени отсъствия

19:31, 21 дек. 20
Елена Павлова

Смолянският административен съд отмени заповедта на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Чепеларе, с която бяха прекратени правомощията на общинския съветник от ДПС Филип Делисивков. Той бе отстранен от съвета след натрупани 3 отсъствия по неуважителни причини в три поредни заседания. Прочетете още »

Председател на кооперация отива на съд за неизгодни сделки с адвокати

9:51, 18 дек. 20
Елена Павлова

Смолянският окръжен съд даде ход на делото срещу председателя на ГПК „Хаджийца” в Чепеларе за сключване на неизгодни сделки с адвокати. Прочетете още »

Кметът на Смолян възложи обществена поръчка „за всеки случай“

11:45, 16 дек. 20
Зарко Маринов

Фирмата „Глобъл Клинър“ ООД е определена за изпълнител на обществената поръчка „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане чистота на териториите за обществено ползване в община Смолян“. Това се разбира от решение на кмета на Смолян Николай Мелемов, публикувано на сайта на местната администрация. Очаквано „Глобъл Клинър“ ООД спечели обществената поръчка за над 16 милиона лева. Прочетете още »

Борисов раздаде над 20 млн. лв. на общини в Смолянско, управлявани от ГЕРБ

13:43, 11 дек. 20
Зарко Маринов

В сряда с решение на Министерския съвет бяха предоставени допълнителни трансфери по бюджетите на общини в страната в общ размер 264,1 млн. лв. От „излишъка“, или както се изразява премиерът Бойко Борисов – от „мазнинката“. Прочетете още »

Смолянски полицаи заведоха дело срещу наредбата за работното време в МВР

9:39, 26 ное. 20
За истината

Смолянските полицаи от Сдружение „Синдикално сдружение Защита – МВР“ заведоха дело във Върховния административен съд срещу обнародвана през януари Наредба за реда, за организацията и разпределянето на работното време, за неговото отчитане, за компенсирането на работата извън редовното работно време, режима на дежурство, времето за отдих и почивките на държавните служители в министерството на вътрешните […] Прочетете още »

Единственото заведение в село Стойките стана библиотека

12:10, 24 ное. 20
За истината

Бившият кмет на родопското село Стойките Георги Георгиев е превърнал заведението си в читалня. Освен опита, който е натрупал като местен управник, той вече е станал и изкусен библиотекар. Прочетете още »

Десет души са починали в дома за стари хора във Фатово за двайсетина дни

11:41, 23 ное. 20
За истината

Десет души са починали в дома за стари хора в смолянското село Фатово в рамките на двайсетина дни. Шест от тях – през последната седмица, съобщи регионалното издание „Отзвук“, като се позова на директора на дома и кмета на селото. В социалното заведение са настанени общо 60 души. Прочетете още »