Близо 50% неизпълнение на приходите в бюджета през 2019 г. отчита кметът на Смолян

19:51, 17 сеп. 20
Зарко Маринов

„Дупката“ е за сметка на ремонти на улици и пътища, водопроводи и разширяване на гробищни паркове в общината Едва 53% процента е изпълнението на собствените приходи в бюджета на Община Смолян за 2019 година. Това сочи отчетът на кмета Николай Мелемов, внесен в Общинския съвет. Той ще бъде разгледан на заседанието на 24 септември като […] Прочетете още »

Родопската община Неделино обяви бедствено положение заради безводие

17:04, 8 сеп. 20
За истината

Кметът на Неделино Боян Кехайов обяви днес бедствено положение заради безводие. Бедственото положение е за срок от десет дни. Прочетете още »

Заведения в Смолян са глобени за 9% ДДС на храна за вкъщи

12:53, 3 сеп. 20
За истината

Заведения за хранене начисляват 9% ДДС за поръчките на храна за вкъщи, вместо дължимите по закон 20 %, са показали проверки на Националната агенция по приходите (НАП) в последните седмици. Нарушителите ще бъдат глобени и ще им бъдат възложени проверки и ревизии за изчисляване на коректния размер ДДС, а някои от обектите ще бъдат запечатани […] Прочетете още »

Градски автобус мина през бетонна ограда и в Смолян

11:47, 25 авг. 20
За истината

Автобус с пътници на градския транспорт в Смолян едва не е паднал върху къщи под ул. „Първи май“ вчера след обяд. Шофьорът на „Рожен – Експрес“ е изпълнявал редовна линия по маршрута Устово – Каптажа. Малко преди бившия хотел „Соколица“, движейки се по нагорнището, автобусът навлязъл в насрещната лента, качил се е на тротоара и […] Прочетете още »

Съпругът на общинска съветничка от ДПС се размина без глоба за незаконна сеч

10:34, 20 авг. 20
За истината

Без санкции и само с един констативен протокол е приключила проверката за незаконна сеч на дървета в междублоковото пространство на ул. „Константин Иречек“ № 8 в Смолян. Нарушението е извършено от съпруга на общинската съветничка от ДПС Виждана Младенова Румен – собственици на апартамент на първия етаж, съобщава регионалното издание „Отзвук“. На 12 юли сутринта […] Прочетете още »

Бивш шеф на полицията в Смолян съди МВР за половин милион лева

11:31, 7 авг. 20
За истината

Уволненият преди шест години директор на полицията в Смолян Евгений Василев съди Министерството на вътрешните работи за нанесени неимуществени вреди. Делото е образувано в Административния съд в Смолян три години, след като Върховният административен съд (ВАС) отмени заповедта за дисциплинарното му уволнение, пояснава регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Протестно шествие с искане за оставките на Борисов и Гешев тръгва днес и в Смолян

17:15, 29 юли 20
За истината

Мирно протестно шествие с искане за оставка на правителството, оглавявано от Бойко Борисов, и оставка на главния прокурор Иван Гешев, ще тръгне днес в 18.00 часа от площад „България“ на новия център в Смолян, информира регионалното издание „Отзвук“. Прочетете още »

Кметът на Смолян пуснал обществената поръчка за сметосъбиране за всеки случай

13:48, 23 юли 20
За истината

„Декларирам, че ще подпиша договор за тази услуга с външен изпълнител, само ако не успеем по обективни причини да осигурим адекватно финансиране, да набавим нужните разрешителни за тази дейност, да създадем нужната организация и осигурим съответната техника за общинско звено.“ Това написа в специално изявление кметът на Смолян Николай Мелемов след като обявената от Общината обществена […] Прочетете още »

Общинският съвет в Смолян препоръча на кмета да прекрати обявената обществена поръчка за сметосъбиране

8:44, 21 юли 20
Зарко Маринов

Общинският съвет на Смолян препоръча на кмета Николай Мелемов да прекрати обществената поръчка за избор на изпълнител на услугата „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане чистота на териториите за обществено ползване в община Смолян“. „За“ предложението гласуваха 11 съветници от ДПС, БСП и КРОС, а „въздържали се“ – петимата присъстващи съветници от ГЕРБ и Димитър Ангелов от Земеделския […] Прочетете още »

Община Смолян пусна търг за събиране на смет месеци, след като обяви, че ще чисти сама

9:49, 10 юли 20
Зарко Маринов

Кметът на Смолян Николай Мелемов е обявил обществена поръчка за избор на фирма за сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване в община Смолян, става ясно от обявление на сайта на Агенцията за обществени поръчки и в профила на купувача на сайта на Община Смолян. Преди по-малко от година кметът настояваше […] Прочетете още »