Нов началник ще бъде назначен в „Гранична полиция” – Смолян

16:03, 15 окт. 21
Елена Павлова

Началникът на Гранична полиция в Смолян Стоян Мандажиев е освободен от длъжност и преназначен в Главната дирекция „Гранична полиция” в София. Това потвърди за „За истината” говорителят на главната дирекция Лора Любенова. Прочетете още »

Настоящ и бивши шефове са кандидати за директорския пост в Южноцентрално държавно предприятие – Смолян

18:01, 7 окт. 21
Елена Павлова

Земеделското министерство обяви кандидатите за директорския пост в Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) – Смолян. На заключителния етап – интервю, са допуснати четирима кандидати. Прочетете още »

Съдът обяви за незаконно уволнението на шефа на ДФ „Земеделие” в Смолян

13:55, 1 окт. 21
Елена Павлова

Смолянският административен съд отмени заповедта, с която е уволнен директора на Държавен фонд „Земеделие” в Смолян Денислав Костов. Решението е от 20 септември и може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд. Прочетете още »

Отново недоволство в Смолян срещу водния цикъл за 90 млн. лв. – протестиращи блокираха възлово кръстовище

17:26, 23 сеп. 21
Елена Павлова

Протестиращи срещу изпълнявания в Смолян проект за воден цикъл блокираха тази сутрин движението в областния град. Поредните недоволни жители от града затвориха кръстовището между болницата и театъра в центъра, което доведе до километрична опашка от автомобили по главния булевард. Прочетете още »

Антикорупционната комисия влезе в Община Доспат

15:22, 21 сеп. 21
Елена Павлова

Служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) влязоха на днес в сградата на Община Доспат. Прочетете още »

„ВиК” опита да спре водата на хотелиер, осъдил ги за неправомерно взети такси

11:20, 17 сеп. 21
Елена Павлова

Служители на „Водоснабдяване и канализация” опитаха с полиция да прекъснат водоснабдяването на собственика на хотел „Макрелов” в Смолян – Иван Макрелов. Това става два месеца, след като бизнесменът осъди дружеството да му върне близо 10 хил. лева неправомерно начислени и събрани такси за канал и пречистване на водата, за което „За истината” писа.  Прочетете още »

Жители на Смолян излязоха на протест и затвориха разкопана преди половин година улица

18:08, 16 сеп. 21
Елена Павлова

Жители на град Смолян, затвориха тази сутрин в знак на протест, улицата, на която живеят. Хората настояват за незабавно асфалтиране на ул. „Кольо Шишманов”. Те заплашиха, че ако до седмица не стартират ремонтните дейности, ще блокират и главни пътни артерии в града.  Прочетете още »

Смолян настоява за медицински хеликоптер – 15% от населението няма достъп до спешна помощ

18:10, 2 сеп. 21
Елена Павлова

Представители на институции, фирми и граждани на Смолянска област се събраха в сряда на форум, проведен в залата на Областната администрация, водени от идеята за обединяване на усилията за определяне на Смолян като оперативна база за система за спешна медицинска помощ по въздуха. Прочетете още »

Община Смолян е осъдена да плати близо 20 хил. лв. на мъж, счупил крака си на заледена улица

17:10, 2 сеп. 21
Елена Павлова

Обезщетение от близо 20 хил. лв. е осъдена да плати Община Смолян на мъж от областния град, пострадал след падане по заледена улица. Смолянският окръжен съд е категоричен с решението си, че причината за инцидента е неосъществената от Община Смолян необходима и адекватна на обстановката дейност по поддържането на улицата в безопасно състояние за придвижване на […] Прочетете още »

Община Смолян няма да подкрепи бизнес плана на ВиК с двойно поскъпване на водата

10:25, 30 авг. 21
Зарко Маринов

Общинските съветници в Смолян единодушно решиха, че няма да подкрепят предложения от „ВиК“ Бизнес план за развитие дейността на дружеството като оператор за периода 2022-2026. В него се залага двойно поскъпване на водата в Смолянска област през следващите 5 години. Прочетете още »