Смолян не подкрепи Летище Пловдив, пречка се оказаха 34 хил. лева

13:06, 1 фев. 23
Зарко Маринов

Общинският съвет в Смолян не прие предложението на кмета Николай Мелемов Община Смолян да се присъедини към сдружението „Фонд за развитие на летище Пловдив“. Прочетете още »

Смолян имитира разделно сметосъбиране и ще печата контейнери на 3D принтер по европроект

18:24, 31 ян. 23
Зарко Маринов

 Съдове за отпадъци от биоразградима пластмаса ще правят на 3D принтер в Смолян в рамките на демонстрационния месец на тема „Нови методи и нови ресурси за екологосъобразен живот“. В същото време местната администрация продължава да имитира разделно сметосъбиране. А кметът - да прикрива липсата на реална политика в тази дейност. Прочетете още »

Кметът на Смолян и 19 съветници съдят КЕВР за „опорочена“ процедура и свръхпечалба от 3 млн. лв. за местното ВиК

11:56, 23 ян. 23
Зарко Маринов

Кметът на Смолян Николай Мелемов е подал жалба до Административен съд - София град, с която иска отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за цената на водата в Смолян. Това съобщи пресцентърът на местната администрация. Прочетете още »

Жители на Златоград искат референдум за поемането на 10-годишен дълг от Общината

15:56, 15 дек. 22
Зарко Маринов

Местен референдум дали Община Златоград да изтегли 10-годишен кредит от банкова институция от 1.7 милиона лева за изграждането на нов кооперативен пазар в града, е поискал Инициативен комитет. Прочетете още »

3% данък при продажба на имоти и увеличение на туристическия данък предлага кметът на Смолян

16:10, 12 дек. 22
Зарко Маринов

Данъкът при продажба на имоти в община Смолян да бъде завишен на максималния, предвиден в Закона за местните данъци и такси – 3% от оценката на прехвърляното имущество. Прочетете още »

Димка ли е обещаната от кмета Мелемов ски писта в Смолян, или реален проект?

1:13, 3 дек. 22
Зарко Маринов

На 24 ноември Общинският съвет на Смолян взе безсмислено решение от гледна точка на разумните аргументи. Той гласува промени в капиталовия списък на Община Смолян за 2022 г., която ще изпратим след един месец. Прочетете още »

Подземен музей ще бъде открит в изоставена мина край Мадан

17:28, 27 ное. 22
За истината

Единствен по рода си у нас подземен музей ще бъде открит в родопския град Мадан. Експозицията е разположена в стара минна галерия, а в нея ще се влиза с миньорски влак. За това съобщава "Нова телевизия". Прочетете още »

АПИ обяви обществена поръчка за две пътни отсечки в Смолянско за близо 1 млн. лв.

10:34, 14 ное. 22
За истината

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви обществена поръчка за близо 1 млн. лева без ДДС с две обособени позиции за трайно укрепване и възстановяване на път III-866 Смолян – Девин и път III-8683 Смолян – Арда. Прочетете още »

Смолянско село отказва да плаща данъци заради лоши пътища

13:20, 11 ное. 22
Елена Павлова

Жители на смолянското село Бостина заявиха, че ще спрат да плащат данъци заради лошото състояние на пътя до домовете им. Прочетете още »