Трева поникна на асфалтирана преди година улица в Смолян

11:08, 1 юли 20
За истината

Трева поникна на асфалтираната през миналата година улица „Студенец“ в Смолян , установи репортерска проверка на регионалното издание „Отзвук“ след сигнали на граждани. Настилката – не повече от 2-3 сантиметра е била положена през юни 2019 г., новече е напукана и от нея е поникнала трева. Прочетете още »

Протестна подписка и заявка за блокада обявиха жителите на родопско село

8:35, 29 юни 20
За истината

Днес жителите на родопското село Левочево ще внесат при кмета на Смолян Николай Мелемов протестна подписка с искане за ремонт на трикилометровия участък, водещ до селото. След многократни неизпълнени обещания на местната власт за ремонт на пътя, осеян с дупки, жителите на Левочево заплашиха, че ще затворят главния път за Пловдив, ако в най-скоро време […] Прочетете още »

Община Смолян е осъдена заради незаконно поставени съоръжения в частен имот

10:14, 26 юни 20
За истината

Община Смолян ще трябва да плати обезщетение от 6 480 лв. и да премахне шахти и канализация, незаконно изградени в имота на смолянско семейство. Това постанови състав на Смолянския окръжен съд по казус, по който семейството търси правата си повече от 8 години. Прочетете още »

Жители на Златоград протестираха срещу присъдата на шофьор, убил дете на тротоара

9:36, 8 юни 20
За истината

Жители на Златоград се събраха снощи на протестно бдение срещу присъдата от 3 години затвор за смъртта на 13-годишния Митко Крушков, прегазен преди 2 години на тротоар. Прочетете още »

Съдът в Смолян постанови три години затвор за шофьора, прегазил с 90 км/час дете на тротоара

9:13, 3 юни 20
Елена Павлова

Смолянският окръжен съд осъди на три години затвор при първоначален общ режим 57-годишният Любен У., който преди две години прегази 13-годишно момче на тротоара. Делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие.  Подсъдимият мъж бе лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години. Прочетете още »

След 11 нападения на мечки, горски поискаха разрешение за отстрел

9:43, 2 юни 20
За истината

Отстрел на две мечки поискаха от Държавното горско стопанство в родопското село Славейно. За нападенията и за нанесените от тях щети са представени протоколи, а комисията към Регионалната дирекция по горите в Смолян е изпратила предложение, като се очаква крайното решение на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), съобщи регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Община Смолян е глобена за наемане на работници без трудови договори

10:01, 30 май 20
Елена Павлова

Община Смолян ще трябва да плати две глоби за общо 3 хил. лв. затова че е назначила на граждански договори служители, които са изпълнявали задължения при условия, за които се полага трудов договор. Прочетете още »

Административният съд в Смолян заседава в зимна градина

10:31, 29 май 20
Елена Павлова

Административният съд в Смолян изнесе съдебните заседания в зимната си градина. От две седмици съдиите заседават в залата, използвана за коктейли, семинари и събрания. Прочетете още »

Малки бензиностанции свалиха драстично цените на горивата в Смолян

21:49, 17 май 20
За истината

Сериозна разлика в цените на горивата по малките бензиностанции и тези – на големите вериги се наблюдава от няколко седмици в Смолян. Това съобщава месното издание „Отзвук“. Разликата достига до 40 – 50 ст. на литър като в някои бензиностанции цените са достигнали до 1,39 лв. за литър А95 и дизел. Прочетете още »

Районна прокуратура – Смолян внесе първи обвинителен акт за нарушаване на карантина

17:01, 24 апр. 20
Елена Павлова

Районна прокуратура – Смолян внесе в съда първия обвинителен акт за нарушаване на карантина в Смолянска област. Подсъдима е 51-годишна жена, която била хваната да пие кафе на 30 метра от дома си. Наказателното дело ще се гледа на 28 май. Прочетете още »