След години протакане и фалшиви новини от „джипката“ пътят Смолян – Асеновград най-сетне ще има трета лента

14:45, 26 ян. 22
Елена Павлова

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще обяви конкурс за възлагане на обществена поръчка за изработване на технически проект за изграждане на частична трета лента по пътя Смолян – Асеновград. Прочетете още »

Община Смолян е осъдена да плати 25 хил.лв. за трудова злополука в „Детска кухня“

15:43, 24 ян. 22
Елена Павлова

Работник в Детска кухня осъди Община Смолян да й плати 25 хил. лв. обезщетение заради падане по стълби в сградата на специализирано звено „Детска кухня”. Прочетете още »

Бум на болничните в Смолянско – близо 17 млн. лв. са платени за една година

12:47, 24 ян. 22
Елена Павлова

Сериозен ръст на болничните листове, отчитат за миналата година от НОИ – Смолян. Заради пандемията и най-вече заради масовото карантиниране, паричните обезщетения за временна неработоспособност, са се увеличили значително, каза шефът на осигурителния институт в Смолян Валентин Гаджев. Прочетете още »

Режим на тока за уличното осветление в цялата община Смолян

10:52, 21 ян. 22
За истината

Шоковото поскъпване на електроенергията за небитовите потребители налага община Смолян да въведе ограничителни мерки свързани с уличното осветление, съобщават от общинската администрация. Прочетете още »

Служител в лаборатория е задържан за продажба на „зелен сертификат“

13:12, 10 ян. 22
За истината

Служител в лаборатория е задържан в курорта „Пампорово“ при получаване на 300 лева от мъж, който искал да се сдобие със „зелен“ сертификат за наличие на антитела срещу коронавирус. Прочетете още »

Смолянските стоматолози няма да бъдат изгонени от сградата си… засега

8:34, 23 дек. 21
Елена Павлова

Общинският съвет в Смолян спря продажбата на сградата на Стоматологичната поликлиника, в която работят 32 зъболекарски кабинета. След продължителни дебати и предложения съветниците решиха докладната записка на общинската администрация да бъде отложена, за да се изяснят в детайли всички положения. Прочетете още »

След обществен натиск кметът на Смолян се отказа да преобразува сградата на театъра в културен център

5:31, 23 дек. 21
Елена Павлова

След обществен натиск кметът на Смолян Николай Мелемов оттегли докладна-записката за създаване на Общински културен център от сградата на театъра. Прочетете още »

Общинският съвет отказа увеличение на такса смет в Смолян

18:17, 22 дек. 21
Елена Павлова

Гражданка предложила увеличаване на всички такси и услуги с 15-18% Общинските съветници от всички партии се противопоставиха на предложението на кмета Николай Мелемов да се увеличи таксата за битови отпадъци в Смолян. При разглеждане на предложените в докладната изменения на Наредба 2 на днешното заседание на ОбС, само трима съветника от групата на ГЕРБ, гласуваха […] Прочетете още »

Около 80% от населените места в Смолянско са без ток

11:33, 14 дек. 21
Елена Павлова

Снеговалежът остави без електричество 80% от населените места в Смолянска област. Множество паднали дървета са скъсали главни електропроводи. Повече от 12 часа няма ток няма и в няколко квартала на областния град Смолян.  Прочетете още »

Протест в Смолян затвори главния път за Мадан заради разкопана по водния цикъл улица

20:33, 1 дек. 21
Елена Павлова

Жители на Смолян затвориха главния път за Мадан заради разкопана и неасфалтирана улица по проекта за воден цикъл на града. Живеещи в квартал Устово – на ул. „Мургавец” и „Цар Симеон”,  блокираха за повече от час ул. „Васил Райдовски”, която е част от републиканската пътна мрежа.  Прочетете още »