Три условни присъди за смъртта на скиор на писта „Мечи чал“

18:01, 17 окт. 19

Изпълнителният директор на „Чепеларе спорт“, прокуристът на дружеството Станимир Мутафчийски и служителят Кирил Янков бяха осъдени за престъпно бездействие, довело до смъртта на 28-годишен скиор на писта „Мечи чал“ край Чепеларе през 2015 г. Съдебният процес срещу тримата подсъдими в Смолянския окръжен съд продължи две години продължи. Прочетете още »

Кметът на Смолян бе осъден да даде информация за публичните задължения на Общината

17:18, 14 окт. 19

Смолянският общински съветник Стефан Сабрутев спечели дело по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Съдебният процес се гледа в Административния съд в края на септември след отказ на кмета Николай Мелемов, който е кандидат за трети мандат, да даде информация за публичните задължения на Община Смолян. Прочетете още »

Кандидат за съветник e разследван в България и Испания за източване на помощи за безработни

10:24, 10 окт. 19

Кандидат за общински съветник в родопската община Неделино е разследван в България и Испания за източване на помощи за безработни. Прочетете още »

Седем местни коалиции ще участват на изборите в Смолянска област

17:06, 4 окт. 19

За първи път в Смолян в битката за общински съветници се включват петима независими кандидати. Те са свързани със сформираното миналата година Обществено сдружение „Коректив“, известно и като ГДРОС. Прочетете още »

Общински съвет – Смолян се събира по време на предизборната кампания да гласува нови заеми и продажби на имоти

9:11, 4 окт. 19

Председателят на Общинския съвет в Смолян Данчо Киряков (ГЕРБ) е свикал заседание на общинския съвет 17 дни преди изборите за общински съветници и кметове без да са налице никакви извънредни обстоятелства, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Фирма на ЧЕЗ дължи 3,5 млн. лв. за строителство на неработеща топлоцентрала

21:26, 29 сеп. 19

Дъщерно дружество на ЧЕЗ дължи 3,5 млн. лв. на варненската фирма „Сано и пи си“ ЕООД. Искът е заведен в Софийски градски съд срещу „Бара груп“ и е на стойност 3 446 111,48 лв. Сумата представлява уговорено възнаграждение по договор от 05.05.2014 г. за проектиране, инженеринг, доставка, строителство и въвеждане в експлоатация на газифицирана термична […] Прочетете още »

Общински съветник в Неделино е обвинен в укриване на 500 хил. лв. данъци

17:27, 28 сеп. 19

Общински съветник от Неделино е укрил близо 500 хил. лв. данъчни задължения, твърди прокуратурата. Срещу 42-годишния Сашо Бабачев – управител и едноличен собственик на шивашката фирма „Ели 2003“ ЕООД, е внесен обвинителен акт за укриване и неплащане на данъци в особено големи размери. В същото време дружеството е обявено в несъстоятелност, а дълговете му към […] Прочетете още »

Велизар, който осъди Рудозем заради липсата на път до дома му

17:06, 27 сеп. 19

Деветнадесетгодишен младеж с увреждания осъди община Рудозем заради липса на път до дома му. Велизар Мадански е от село Чепинци и откакто се е родил няма нормален достъп до бащината му къща. Прочетете още »

Разследването за източени помощи за безработни в Неделино стигна до испанските власти

15:46, 23 авг. 19

Окръжна прокуратура Смолян е издала европейска заповед за разследване за източване на помощи за безработни от жители на Неделино, съобщи регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Блокада на пътя Смолян – Пловдив подготвят жители на родопското с. Загражден

11:10, 21 авг. 19

Жители на смолянското с. Загражден заплашиха с блокада на главния път Смолян – Пловдив, ако до 20 август не започне дългоочакваното строителство на пътя Загражден – Белица, съобщава БНР. Акцията е планирана за 24 август заради няколкогодишно забавяне на строителните работи. Прочетете още »