Заради психично заболяване беше разкрита самоличността на първия заразен с COVID-19 в Смолян

16:00, 20 мар. 20
Елена Павлова

Вечерен час е въведен на територията на цялата Смолянска област. Това съобщиха от Областния съвет по сигурност. В часовете от 22 ч. до 6.00 ч. излизането извън домовете е забранено. До крайната мярка се стигна след като в региона бе регистриран първият положителен случай на заразен с коронавирус. Това е 40-годишен мъж от Смолян, който в петък се е завърнал от Великобритания. Прочетете още »

Първи случай на коронавирус в Смолян

23:57, 18 мар. 20
Елена Павлова

Мъж от Смолян е с положителна проба за коронавирус. Това беше съобщено днес от Националния кризисен щаб. Той и още двама негови приятели, с които е живял през последните дни, са изолирани в квартирата, която се охранява от полицията. Прочетете още »

Община Чепеларе въведе вечерен час

8:32, 17 мар. 20
Елена Павлова

Пистите в курортен комплекс Пампорово ще бъдат затворени от днес. В община Чепеларе е въведен вечерен час със заповед на кмета. Той важи за жителите и гостите на всички населени места в общината. В часовете между 22,00 и 6,00 часа никой няма право да напуска имота си или мястото, в което е настанен. Изключения са […] Прочетете още »

За три месеца “ВиК“ – Смолян спира да засича водомерите заради коронавируса

13:34, 13 мар. 20
Елена Павлова

„ВиК“ ЕООД – Смолян предприе мерки срещу коронавируса – COVID-19. От този месец инкасаторите няма да влизат в домовете и преустановяват засичането на водомерите на всички потребители на територията на община Смолян. Прочетете още »

Екоинспекцията в Смолян установи наднормени концентрации на цинк и манган в река Върбица

13:01, 11 мар. 20
За истината

От 5 до 8 пъти наднормени концентрации на цинк и манган в река Върбица установи Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Смолян. Срещу дружеството, експлоатиращо хвостохранилище „Ерма река“, стартира административнонаказателно производство, съобщиха от екоинспекцията. Прочетете още »

Смолянският административен съд отлага 55 дела заради коронавируса

17:26, 10 мар. 20
Елена Павлова

Смолянският административен съд спира за месец разглеждането на дела, съобщи председателят на съда Игнат Колчев. Прочетете още »

Окончателно: Изборът на кмет в чепеларското с. Забърдо е законен

8:50, 20 февр. 20
За истината

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението, с което Административният съд в Смолян отказа да касира изборите за кмет на чепеларското село Забърдо и потвърди избора на Валентин Черпоков. Прочетете още »

Кмет получи условна присъда от 6 месеца за шофиране с над 2 промила алкохол

12:16, 19 февр. 20
За истината

Кметският наместник на рудоземското село Бърчево Карамфил Сираков е осъден на 6 месеца условно за шофиране след употреба на алкохол. Прочетете още »