Частен съдебен изпълнител запорира всички сметки на община Чепеларе

8:57, 21 ян. 20
За истината

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен от частен съдебен изпълнител. Общото дължимо по три изпълнителни дела е над 86 хил. лв., съобщи бТВ, цитирана от БГНЕС. Запорът е от 9 януари. Прочетете още »

Шофьор осъди АПИ заради неподдържан път

16:10, 16 ян. 20
За истината

Смолянският районен съд осъди Агенция „Пътна инфраструктура“ да плати разходите за лечение на шофьор, катастрофирал заради неподдържан пътен участък. Прочетете още »

Община Девин е осъдена заради пътен инцидент на заледен участък

14:06, 7 ян. 20
За истината

Семейство осъди Община Девин заради пътен инцидент, станал на заледен и неопесъчен участък, през февруари 2018 година. Прочетете още »

Рекордна план сметка за чистота в Смолян за 2020 година

8:54, 2 ян. 20
За истината

Рекордна план сметка за чистота за 2020 година от близо 5.5 млн. лева, или близо 2.4 млн. лева повече в сравнение с 2019 г., приеха общинските съветници в Смолян на последното си заседание за 2019 година, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Община Чепеларе дължи близо 2 млн. лв. за почистване

8:42, 16 дек. 19
За истината

Община Чепеларе ще трябва да плати близо 2 млн. лева за сметосъбиране, сметоизвозване и зимно почистване. Дълговете са натрупани през последните три години, а сумата е набъбнала и благодарение на начислените лихви за забава и разноски по делото, което Общината изгуби с решение на Смолянския окръжен съд от 9 декември срещу на „Глобал Клинър“ – […] Прочетете още »

Тонове вода се изливат от година в центъра на Смолян, а „ВиК“ нехае (видео)

14:10, 5 дек. 19
За истината

Тонове питейна вода се изливат в център в Смолян, вече близо година, но аварията и до днес не е отстранена от местното ВиК дружество, въпреки, че проблемът отдавна е локализиран. Той е на ул. „Кольо Фичето“ и е от началото на тази година. Живеещите в близкия жилищен блок се притесняват, че водата може да подкопае основите му и да наводни избите им. За това съобщава месното издание "Отзвук". Прочетете още »

Десетки сигнали на тел. 112 заради заледените улци в Смолян (видео)

13:51, 5 дек. 19
За истината

Причината за днешното тежко заледяване на улиците в Смолян е в недостатъчната техника и консумативи, с които разполага дружеството "Титан", изпълняващо обществена поръчка за снегопочистване в града. Прочетете още »

Съдът в Смолян потвърди изборните резултати в Неделино

11:43, 27 ное. 19
За истината

Смолянският административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в родопската община Неделино за избора на общински съветници, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Съдът не намери доказателства за изборен туризъм в чепеларското с. Забърдо

13:54, 23 ное. 19
За истината

Административният съд в Смолян отказа да касира изборите за кмет на чепеларското село Забърдо, предаде регионалното издание „Отзвук„. Прочетете още »

Прокуратурата разследва изборен туризъм в чепеларското с. Забърдо

15:13, 20 ное. 19
Elena Pavlova

Досъдебно производство за изборен туризъм в чепеларското село Забърдо образува Районна прокуратура в Смолян. Само през тази година в селото са били регистрирани 26 нови жители, а през 2014 г. - 71. Прочетете още »