Горски служител от ДГС Борино „помагал” на кметска фирма с евтини дърва

17:02, 14 юни 22
Елена Павлова

Горски служител  от Борино е работил  в полза на фирмата на съпругата на доспатския кмет Елин Радев, научи репортер на „За истината”. Младият горски на име Юксел Ч. е заловен случайно, но бивши колеги на боринецът са на мнение, че това не е единствения случай в неговата двугодишна практика в Държавно горско стопанство Борино.  Прочетете още »

Законодателни промени поискаха кметове от Смолянска област

15:59, 14 юни 22
Елена Павлова

Промени в законодателството поискаха кметовете на общини от Смолянска област по време на Областния съвет по регионално развитие. На форума, който продължи близо три часа, освен представители на местната власт, присъстваха народният представител от „Демократична България” Зарко Маринов и директори на държавни учреждения.  Прочетете още »

Община Смолян е осъдена заради катастрофа на заледена улица в града

15:34, 2 юни 22
Елена Павлова

Жена от Смолян осъди Общината заради катастрофа по заледена улица в града. Обезщетението, което трябва да й се плати надхвърля 13 хил. лв. Прочетете още »

ОбС разреши да се отдаде под наем за „жълти” стотинки топлоцентралата в Смолян

17:54, 30 май 22
Елена Павлова

Общинският съвет в Смолян даде „зелена” светлина за отдаване под наем на топлоцентралата срещу месечен наем от 250 лв. Прочетете още »

„ВиК“ – Смолян ще плаща на граждани за щети по проект за 90 млн. лв.

16:07, 10 май 22
Елена Павлова

Над 5 хил. лв. лева вреди е осъдено да плати дружеството „Водоснабдяване и канализация” – Смолян, заради наводнена къща, вследствие ремонт по водния проект в града.  Прочетете още »

Проект за 90 млн. лв. в Смолян ще приключи навреме само ако градът се опразни

8:52, 10 май 22
Елена Павлова

Изпълнителите на водния проект в Смолян на стойност 90 млн. лв. не поемат ангажимент да приключат в срок втория етап на строителството – Жълтия ФИДИК. Прочетете още »

Кметът на Смолян иска да отдаде общински земи срещу годишен наем от 10 лв. на квадратен метър

14:45, 28 апр. 22
Елена Павлова

н Николай Мелемов има намерение да отдаде топлоцентралата в града срещу месечен наем от 250 лв. Друго негово предложение е общински земи да бъдат дадени под наем за трийсет години срещу 33 стотинки на квадратен метър за година. Прочетете още »

Над 500 хил. кубика дървесина е отсечена от горите в Смолянско

17:28, 5 апр. 22
Елена Павлова

Над половин милион кубични метра дървесина е отсечена от горите в Смолянска област през 2021 г. Това съобщи днес по повод Седмицата на гората инж. Георги Кисьов – директор на Регионална дирекция по горите (РДГ) в Смолян. Прочетете още »

ВиК и полицията в Смолян – с нови шефове от днес

16:56, 1 апр. 22
Елена Павлова

Полицията в Смолян е с нов шеф от днес. С нов управител е и „ВиК“ – Смолян, след като съдът остави без движение молбата на предшественичката му срещу вписването на промяната. Прочетете още »