Община Котел обяви обществени поръчки за изграждане на нова детска градина и за пристройка към училището в с. Градец

15:41, 14 апр. 21
За истината

Сливенската община Котел обяви две обществени поръчки за строителство на обекти в сферата на образованието за местното село Градец. Едната е за изграждане на нова детска градина в селото, а другата за присторяване на сграда към основното училище в село Градец, както и благоустрояване на дворното му пространство. Прочетете още »

заснежена планина

От Община Сливен предупредиха да не се пътува към Карандила

12:58, 22 мар. 21
За истината

Заради обилния снеговалеж в Сливенската планина и невъзможността в момента да се извърши почистване на пътищата в района от Общината призоваха да не се предприемат пътувания в посока местността "Карандила". Прочетете още »

Сватба със 70 гости установи полицията в сливенско заведение въпреки наложените противоепидемични забрани

16:37, 29 дек. 20
За истината

Сватбено тържество със 70 гости установили полицията и контролните органи в заведение в Сливен при проверка за спазване на противоепидемичните мерки в неделя. Всички пълнолетни гости и собственикът на заведението са били глобени за нарушаване на заповедта на здравния министър, с която се забраняват масови събития и тържества по време на въведените мерки за ограничаване […] Прочетете още »

Няколко институции проверяват Спешна помощ – Сливен заради издаден смъртен акт на жив пациент

19:32, 15 окт. 20
За истината

Районната здравна инспекция, прокуратурата и вътрешна комисия в болницата проверяват Спешна помощ – Сливен заради случай на 72-годишен пациент, диагностициран като мъртъв и предаден на погребална агенция, където показал признаци на живот. Два дни след обявяването му за мъртъв, мъжът е в реанимацията на областната болница „в коматозно състояние, но реагира на волеви дразнения, прави опити […] Прочетете още »

Общината в Сливен е дезинфекцирала изцяло два квартала, всички улици и булеварди на града

13:43, 11 юни 20
За истината

В Сливен тази нощ е направена цялостна дезинфекция на града, след като бяха установени множество заразени с COVID-19 през последната седмица, съобщиха от Община Сливен. Прочетете още »

Инфекциозното отделение на болницата в Сливен ще приема нови пациенти след пълна дезинфекция и изследване на персонала

16:21, 4 май 20
За истината

Мерките, които ще бъдат предприети във връзка с усложнената обстановка с разпространението на COVID-19 и инфектирания медицински персонал в Сливен, бяха обсъдени на извънредно заседание на кризисния щаб при областния управител Чавдар Божурски днес. То беше свикано след като 43-годишната д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение в областната болница почина от с коронавирусна инфекция, а […] Прочетете още »

Здравни медиатори и ромски лидери са мобилизирани в битката срещу COVID-19 в сливенските гета

11:00, 25 апр. 20
За истината

На здравните медиатори и ромските лидери ще се разчита да обединят общността в двата квартала с предимно ромско население в Сливен около необходимостта да се спазват въведените мерки срещу разпространението на COVID-19. Прочетете още »

Възрастен мъж дари пенсията си за изграждане на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19 в Сливен

18:37, 9 апр. 20
За истината

Пенсионер дари 800 лв. на многопрофилната болница „Хаджи Димитър” в Сливен, за да подпомогне изграждането на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19, съобщиха от лечебното заведение. Прочетете още »

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »