Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »

Административен съд Сливен даде ход на делото за оспорване на изборните резултати в града

16:38, 8 ное. 19
За истината

Административният съд в Сливен постанови бюлетините от проведения в неделя балотаж на местните избори да бъдат преброени повторно. Това се разбира от съобщение на съда, публикувано днес в страницата му. Прочетете още »

Задържан е заподозряният за убийството на 7 годишното дете

15:51, 16 авг. 19
За истината

Предполагаемият убиец на 7 годишното детето от сливенското с. Сотиря е бил задържан. Това съобщи Нова телевизия. Момиченцето бе открито вчера изнасилено и пребито до смърт в сливенското село. Прочетете още »

Районната прокуратура в Сливен проверява сигнал за разграбване на паметник на културата

20:04, 15 ян. 19
За истината

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които е посочено, че „Крадци разфасоват бившата белодробна болница в Сливен, паметник на културата“ и разпореди проверка по случая. Прочетете още »

Агенцията по храните открила от кашкавала с плесен в две училища в Сливен

13:59, 1 ное. 18
За истината

Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен съобщи, че е извършила проверки по два сигнала за доставка на кашкавал с плесен в училища на територията на Сливен по схемата „Училищно мляко”. Това, подчертават от агенцията по безопасност на храните, е направено в регламентираните за това срокове и процедури. От съобщението, обаче, става ясно, че […] Прочетете още »

Прокуратурата в Сливен проверява изложени ли са на опасност здравето и живота на ученици в града

16:22, 30 окт. 18
За истината

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които са посочени данни за това, че в някои детски градини и училища на територията на град Сливен, деца са получили закуски с мухлясал кашкавал по програма „Училищно мляко“. Прочетете още »

Телефонни измамници върнаха парите на 9 пострадали възрастни жени от Сливен

13:33, 24 окт. 18
За истината

Две ефективни и две условни присъди е постановил Специализираният наказателен съд за четирима телефонни измамници, след като се признали за виновни и върнали до стотинка парите на 9 пострадали възрастни жени от Сливен. Според информацията, пубкикувана в страницата на прокуратурата, обвиняемите поискали споразумение със Специализираната прокуратура. Двамата организатори на престъпната група Димитър П. и Георги И. приели […] Прочетете още »

Полицейски служители са пострадали при безредици в Сливен

10:11, 19 окт. 18
За истината

Трима полицейски служители са пострадали при изпълнение на служебните си задължения, след като са се отзовали на сигнал за нарушение на обществения ред в Сливен. Това съобщи пресцентърът на МВР. Прочетете още »

Тонове бали със слама се запалиха в ТЕЦ – Сливен (обновена)

8:17, 25 сеп. 18
За истината

Пожар е избухнал в двора на ТЕЦ-Сливен снощи. Запалили са се бали със слама, които били складирани в двора на топлофикацията и се ползвали за изгаряне на отпадъци. В момента пожарът вече е овладян и локализиран, съобщи bTV. Няма данни за пострадали хора.  Прочетете още »

Етичната комисия на Българския лекарски съюз се е самосезирала по случая с починалата родилка в Сливен

8:51, 20 авг. 18
За истината

Етичната комисия на Българския лекарски съюз ще поиска експертното становище на Борда по акушерство и гинекология, каза в предаването „Преди всички“ на БНР д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ по повод случая с починалата родилка в Сливен. Централната комисия по професионална етика на БЛС, чийто председател е д-р Бянкова, се […] Прочетете още »