Няколко институции проверяват Спешна помощ – Сливен заради издаден смъртен акт на жив пациент

19:32, 15 окт. 20
За истината

Районната здравна инспекция, прокуратурата и вътрешна комисия в болницата проверяват Спешна помощ – Сливен заради случай на 72-годишен пациент, диагностициран като мъртъв и предаден на погребална агенция, където показал признаци на живот. Два дни след обявяването му за мъртъв, мъжът е в реанимацията на областната болница „в коматозно състояние, но реагира на волеви дразнения, прави опити […] Прочетете още »

Общината в Сливен е дезинфекцирала изцяло два квартала, всички улици и булеварди на града

13:43, 11 юни 20
За истината

В Сливен тази нощ е направена цялостна дезинфекция на града, след като бяха установени множество заразени с COVID-19 през последната седмица, съобщиха от Община Сливен. Прочетете още »

Инфекциозното отделение на болницата в Сливен ще приема нови пациенти след пълна дезинфекция и изследване на персонала

16:21, 4 май 20
За истината

Мерките, които ще бъдат предприети във връзка с усложнената обстановка с разпространението на COVID-19 и инфектирания медицински персонал в Сливен, бяха обсъдени на извънредно заседание на кризисния щаб при областния управител Чавдар Божурски днес. То беше свикано след като 43-годишната д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение в областната болница почина от с коронавирусна инфекция, а […] Прочетете още »

Здравни медиатори и ромски лидери са мобилизирани в битката срещу COVID-19 в сливенските гета

11:00, 25 апр. 20
За истината

На здравните медиатори и ромските лидери ще се разчита да обединят общността в двата квартала с предимно ромско население в Сливен около необходимостта да се спазват въведените мерки срещу разпространението на COVID-19. Прочетете още »

Възрастен мъж дари пенсията си за изграждане на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19 в Сливен

18:37, 9 апр. 20
За истината

Пенсионер дари 800 лв. на многопрофилната болница „Хаджи Димитър” в Сливен, за да подпомогне изграждането на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19, съобщиха от лечебното заведение. Прочетете още »

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

16:18, 8 ян. 20
За истината

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане […] Прочетете още »

Административен съд Сливен даде ход на делото за оспорване на изборните резултати в града

16:38, 8 ное. 19
За истината

Административният съд в Сливен постанови бюлетините от проведения в неделя балотаж на местните избори да бъдат преброени повторно. Това се разбира от съобщение на съда, публикувано днес в страницата му. Прочетете още »

Задържан е заподозряният за убийството на 7 годишното дете

15:51, 16 авг. 19
За истината

Предполагаемият убиец на 7 годишното детето от сливенското с. Сотиря е бил задържан. Това съобщи Нова телевизия. Момиченцето бе открито вчера изнасилено и пребито до смърт в сливенското село. Прочетете още »

Районната прокуратура в Сливен проверява сигнал за разграбване на паметник на културата

20:04, 15 ян. 19
За истината

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които е посочено, че „Крадци разфасоват бившата белодробна болница в Сливен, паметник на културата“ и разпореди проверка по случая. Прочетете още »

Агенцията по храните открила от кашкавала с плесен в две училища в Сливен

13:59, 1 ное. 18
За истината

Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен съобщи, че е извършила проверки по два сигнала за доставка на кашкавал с плесен в училища на територията на Сливен по схемата „Училищно мляко”. Това, подчертават от агенцията по безопасност на храните, е направено в регламентираните за това срокове и процедури. От съобщението, обаче, става ясно, че […] Прочетете още »