Шестима души са обвинени за контрабанда на акцизни стоки и пране на пари в Сливен

11:19, 20 май 22
За истината

Шестима души са привлечени към наказателна отговорност в Сливен с обвинения за контрабанда на акцизни стоки и изпиране на пари. Прочетете още »

Окончателна условна присъда за двамата братя, държали нерегистрирани паметници на културата

12:02, 7 апр. 22
За истината

Върховният касационен съд потвърди присъдата на двама братя от Сливен, държали стотици нерегистрирани паметници на културата. Прочетете още »

Незаконни депа за стари автомобили действат в частни имоти на сливенско село

10:17, 24 мар. 22
За истината

Сливенско село се превърна в нерегламентирана зона за отпадъци от черни и цветни метали, стари автомобилни гуми и части. Дейността се извършва от частни собственици на имоти в селото, което е в разрез със законовите разпоредби и нанася щети на околната среда. За проблема ще бъдат сезирани Министерство на екологията и парламентарната комисия по околната […] Прочетете още »

Черни лешояди са отровени край котленското село Тича

10:26, 15 мар. 22
За истината

Четири черни лешояда, включени в Червената книга на България, са били отровени край котелското село Тича. Това съобщи на сайта си природозащитната организация „Зелени Балкани“. Прочетете още »

Задържан е мъжът, заплашил с бомба Народното събрание

13:58, 9 мар. 22
За истината

Полицията съобщи, че е задържала автора на анонимно телефонно обаждане със сигнал за взривно устройство в Народното събрание. Прочетете още »

Сливенската болница: В лечебните заведения връзване на пациенти в детска възраст е практика

17:56, 22 фев. 22
За истината

Ръководството на сливенската болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ излезе със становище по повод сигнала на майка, съобщила за връзване на деца, настанени сами в Детското отделение на болницата. Сигналът предизвика възмущение и стана причина за проверки от прокуратурата, здравните власти и Държавната агенция за закрила на детето. Прочетете още »

Два дни след като наредиха дистанционно обучение, в Сливен пак върнаха малките ученици в час

8:49, 24 ян. 22
За истината

Учениците от 1 до 4 клас в общините Сливен и Нова Загора ще продължат присъственото си обучение през тази седмица, съобщиха от Областния кризисен щаб в неделя. Преди това – на 20 януари, беше издадена заповед за преминаване към дистанционно обучение на всички ученици, включително и малките. Прочетете още »

Всички ученици в Сливен и Нова Загора преминават в онлайн обучение от понеделник

8:15, 21 ян. 22
За истината

Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в Сливенска област във връзка с нарастващата заболеваемост, особено сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в градовете Сливен и Нова Загора, и усложняващата се обстановка с разпространението на коронавируса. Това реши Областният кризисен щаб на извънредно заседание, проведено на 20 януари. Прочетете още »

Проект за фотоволтаичен парк скара кмет и областен управител в Сливен

7:38, 20 ян. 22
За истината

Държавата в лицето на областния управител и общинските власти в Сливен влязоха в спор по повод решението за изграждане на фотоволтаичен парк, с отстъпено право на строеж за 30 години, чрез търг. Прочетете още »