Извънредни мерки в област Сливен са в сила от днес до края на месеца

9:25, 11 окт. 21
За истината

Заради повишената заболеваемост от Covid-19 в област Сливен от днес до края на месеца – 31 октомври, влизат в сила извънредни противоепидемични мерки. Прочетете още »

Сливенска библиотека помага на желаещите да се преброят онлайн

11:59, 24 сеп. 21
За истината

Библиотеката при читалище „Зора 1860“ Сливен обяви кампания за подпомагане на хората, които искат да се преброят електронно в Националното преброяване, но нямат възможност да го направят в дома си. Прочетете още »

Хероин за близо 24 млн. лв. е открит при специализирана полицейска операция в Сливен

13:07, 7 юни 21
За истината

Голяма пратка с хероин, скрит в кухини на мраморни керемиди, е открита в склад в Сливен при специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП, Европол и Агенция „Митници“. До момента по образуваното досъдебно производство са иззети близо 500 кг наркотични вещества на стойност близо 24 млн.лв. Прочетете още »

Голямо количество хероин е заловено при спецоперация в Сливен

14:19, 4 юни 21
За истината

Голямо количество хероин е заловено при спецоперация на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, съобщи БНР след като в профила на главния прокурор в Twitter се появи крака информация за това. Прочетете още »

Община Котел обяви обществени поръчки за изграждане на нова детска градина и за пристройка към училището в с. Градец

15:41, 14 апр. 21
За истината

Сливенската община Котел обяви две обществени поръчки за строителство на обекти в сферата на образованието за местното село Градец. Едната е за изграждане на нова детска градина в селото, а другата за присторяване на сграда към основното училище в село Градец, както и благоустрояване на дворното му пространство. Прочетете още »

заснежена планина

От Община Сливен предупредиха да не се пътува към Карандила

12:58, 22 мар. 21
За истината

Заради обилния снеговалеж в Сливенската планина и невъзможността в момента да се извърши почистване на пътищата в района от Общината призоваха да не се предприемат пътувания в посока местността "Карандила". Прочетете още »

Сватба със 70 гости установи полицията в сливенско заведение въпреки наложените противоепидемични забрани

16:37, 29 дек. 20
За истината

Сватбено тържество със 70 гости установили полицията и контролните органи в заведение в Сливен при проверка за спазване на противоепидемичните мерки в неделя. Всички пълнолетни гости и собственикът на заведението са били глобени за нарушаване на заповедта на здравния министър, с която се забраняват масови събития и тържества по време на въведените мерки за ограничаване […] Прочетете още »

Няколко институции проверяват Спешна помощ – Сливен заради издаден смъртен акт на жив пациент

19:32, 15 окт. 20
За истината

Районната здравна инспекция, прокуратурата и вътрешна комисия в болницата проверяват Спешна помощ – Сливен заради случай на 72-годишен пациент, диагностициран като мъртъв и предаден на погребална агенция, където показал признаци на живот. Два дни след обявяването му за мъртъв, мъжът е в реанимацията на областната болница „в коматозно състояние, но реагира на волеви дразнения, прави опити […] Прочетете още »

Общината в Сливен е дезинфекцирала изцяло два квартала, всички улици и булеварди на града

13:43, 11 юни 20
За истината

В Сливен тази нощ е направена цялостна дезинфекция на града, след като бяха установени множество заразени с COVID-19 през последната седмица, съобщиха от Община Сливен. Прочетете още »