стадион Силистра

Община Силистра обяви поръчка за ремонт на градския стадион „Луи Айер“

8:21, 8 дек. 21
Димитър Пецов

Община Силистра публикува дългоочаквано за силистренци обявление за обществена поръчка с предмет „Изпълнение на инженеринг за обект „Ремонт на стадион Луи Айер“, показва електронния регистър на поръчките. Така се задейства процедура за избор на изпълнител на строителни дейности. Прочетете още »

След ремонт, светофар на ключово кръстовище в Силистра е без звукова сигнализация за незрящи

9:59, 3 дек. 21
Димитър Пецов

Трети декември е международен ден на хората с увреждания. Обикновено за тях в умните градове се създава улесняваща среда, особено когато се реализират нови проекти и ремонти. Но след един такъв ремонт в Силистра, едно от улесненията за хора с увреждания, беше премахнато. Прочетете още »

Параграф 22 – никой не знае колко мръсен е въздухът в Силистра

17:43, 16 ное. 21
Димитър Пецов

твърде оптимистични данни. Но дали те отговарят на действителността? Прочетете още »

„Опасно за живота“ – как се печелят и изпълняват обществени поръчки за саниране в Силистра

8:09, 5 ное. 21
Димитър Пецов

Сигурно си спомняте сатиричния български филм от 1978 г. „Топло“? В сюжета му група майстори се споразумяват със живеещите в един блок да им рекарат парно и така започват неволите, сполетели обитателите на блока. Нещо подобно се случва и с един от блоковете, включен в п Прочетете още »

Лекари са задържани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в Силистра

15:17, 24 сеп. 21
За истината

Схема за издаване на неистински медицински заключения за явяване пред Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК) срещу заплащане е разкрита в Силистра, съобщиха разследващите на пресконференция в крайдунавския град днес. Прочетете още »

Как кметът на Силистра внезапно прозря ползите от конкуренцията

13:30, 1 юни 21
Димитър Пецов

След няколко публикации във Фейсбук групата "Граждански контрол Силистра" през миналата година и сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция, подаден от Фондация „Антикорупционен фонд“ Община - Силистра най-сетне е въвела конкурентна процедура за избор на застраховател на общинското имущество, а застраховките на автомобилите й са поевтинели с 10 хил. лв. Прочетете още »

Сдружение осигури компютри за обучението на деца в риск, кампанията продължава

12:15, 3 фев. 21
За истината

Деца от област Силистра, чиито семейства живеят на ръба на бедността и не могат да си позволят закупуване на компютър или мобилно устройство, осигурявайки достъп на детето си до он-лайн обучение, получиха необходимите им лаптопи, благодарение на кампанията „Подари компютър на дете“. Прочетете още »

Силистренци започват 30-часова блокада на границата

9:35, 20 ное. 20
За истината

Блокада на Граничния пункт край Силистра започва от днес в 12 ч. и ще продължи общо 30 часа – до 18 ч. в събота, 21 ноември. Това съобщи председателят на фондация „Човек, природа и здраве“ д-р Недко Белев. Причина за недоволството е преминаването на ТИР-ове през града, срещу което което силистренци вече няколко пъти протестират. Прочетете още »

Главна инспекторка от Агенцията по безопасност на храните е обвинена за вземане на подкуп

14:44, 10 юни 20
За истината

Главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в Тутракан е била задържана непосредствено, след като поискала и приела подкуп от двама търговци, за да им издаде документи за извършване на търговска дейност. Сумата на подкупа е 1110 лева, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Деца пострадаха при полицейска демонстрация с граната за 1 юни

18:57, 31 май 19
За истината

Три шестгодишни деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната от служители на полицията в Силистра по време на събитие, организирано на стадиона в града по повод деня на детето 1 юни и началото на лятната ваканция. Прочетете още »