Силистра кандидатства за финансиране на енергиен проект въпреки риска парите да не стигнат

17:44, 27 ян. 23
Димитър Пецов

На първото си за годината заседание общинският съвет на Силистра гласува по спешност докладна записка, внесена от кмета на общината. Снея се дава одобрение за кандидатстване по процедура за финансиране на проект, с който трябва да се подмени уличното осветление на няколко села около града. Прочетете още »

Протестите на прокуратурата продължавали да са най-големия проблем за Общинския съвет в Силистра, смята председателя му

18:28, 18 ян. 23
Димитър Пецов

Това затормозявало работата на местния орган на самоуправление, като го ангажира с представяне на доказателства, защита, разходи др. Прочетете още »

Без изненади: Община Силистра отново избра дружество на Маджо за доставките на горива без конкуренция

9:00, 14 ян. 23
Димитър Пецов

Община Силистра е сключила два нови договора за доставка на горива от началото на 2023 г. с компанията “Бент Ойл” АД, която е свързана с Младен Михалев (Маджо). Това показва профилът на общината в регистрите на Агенцията по обществени поръчки. Прочетете още »

Българо-румънски „мини“ Шенген предложиха и съветниците в Силистра по примера на Добрич

14:45, 24 дек. 22
Димитър Пецов

Общинските съветници в Силистра приеха протестна декларация срещу наложените от Нидерландия и Австрия ограничения за приемането на България в шенгенското пространство. Като реакция срещу „дескриминационната“ според тях мярка те предлагат парламентите на България у Румъния да създадат зона за свободно движение на хора и стоки между двете страни. Прочетете още »

Два университета и дружество за „дълбоководна навигация“ искат да управляват боклука на Силистра

1:56, 29 ное. 22
Димитър Пецов

На последното заседание на Общински съвет – Силистра, кметът на общината, д-р Юлиян Найденов, веднага след точката от дневния ред, на която беше приета програмата за управление на отпадъците за 2021-2022 г., изненадващо взе думата, за да информира, че в Община Силистра е постъпило предложение дейностите по управление на отпадъците на общината да бъдат взети на концесия. Прочетете още »

Бюджетът на Силистра порасна с 12 млн. лв. края на годината

1:35, 29 ное. 22
Димитър Пецов

Трансфери към общинския бюджет от различни министерства, както и увеличени приходи от местен характер чрез събрани данъци и наложени глоби, са довели до промяна на показателите на бюджета на Община Силистра и до увеличаването му в края на годината. Прочетете още »

„Възраждане и приятели“ протестираха в Силистра срещу оръжието за Украйна и въвеждането на еврото

1:22, 29 ное. 22
Димитър Пецов

В края на миналата седмица на централния площад в Силистра се събраха граждани в подкрепа на обявения в редица градове „Поход за мир и неутралитет“. Участниците в събитието се обявиха против изпращането на оръжие за Украйна, което според тях би въвлякло България във войната с Русия. Прочетете още »

Земя за „наши хора“ – какво се случва, в Силистра, когато законът няма значение

8:00, 11 ное. 22
Димитър Пецов

След проверка, извършена по пет жалби срещу процедури за отдаване под аренда на терени от държавния поземлен фонд, земеделското министерство е решило да анулира търговете заради констатирани тежки нарушения на процедурата. Прочетете още »

Въпреки сигналите за нарушения бивш директор на земеделската служба в Силистра е върната на поста си

14:29, 4 ное. 22
Димитър Пецов

Земеделие“ в Силистра е възстановена на тази длъжност по решение на служебния земеделски министър Явор Гечев. Това потвърдиха от областната дирекция, след въпроси, зададени от „За истината“. Прочетете още »

Бившия шеф на АПИ в Силистра е бил уволнен незаконно, реши съдът

9:00, 31 окт. 22
Димитър Пецов

авоотношения на директора на регионалното звено на агинцията Иван Иванов. Той беше уволнен на 1 юни т.г. Прочетете още »