Разследваният кмет на Септември отбелязва убедителна победа на изборите

14:32, 28 окт. 19

Убедителна победа отчете кметът на община Септември, подкрепен от ГЕРБ, Марин Рачев, срещу когото се водеше разследване за умишлена безстопанственост, предаде БНР.  Прочетете още »

Прокуратурата приключи разследването срещу кмета на община Септември

19:39, 8 окт. 19

Специализираната прокуратура приключи разследването за умишлена безстопанственост срещу кмета на Септември Марин Рачев, съобщиха от държавното обвинение. До месец в Специализирания наказателен съд ще бъде внесен обвинителен акт срещу Рачев и още трима общински служители, посочват от прокуратурата. Прочетете още »

Съдът запорира сметки и имоти на кмета на Септември и на съпругата му

10:03, 25 май 19

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на община Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми, съобщи БНР. Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество, а решението се основава на шест тома доказателствен материал, част от който […] Прочетете още »

Kметът на Септември Марин Рачев е осъден за укриване на данъци

19:17, 13 май 19

Пазарджишкият окръжен съд определи две години и шест месеца условна присъда при четиригодишен изпитателен период за кмета на Септември Марин Рачев (на снимката), съобщи БНР. Прочетете още »

Прокуратурата поиска 5 години затвор за кмета на Септември

16:54, 10 май 19

Прокуратурата в Пазарджик поиска пет години затвор и конфискация на имуществото на кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвиняем за укриване на данъци в големи размери в качеството му на търговец на горива, преди да стане кмет, предаде БНР. Прочетете още »

Прокуратурата повдигна обвинения срещу кмета на община Септември и още трима служители

14:20, 16 апр. 19

Специализираната прокуратура повдигна и предяви обвинение на кмета на община Септември Марин Рачев за умишлена безстопанственост за седем деяния, от които е причинена вреда на общината в размер на 226 528.24 лева. Зам.-кметът на общината Явор Митев е обвинен в длъжностно престъпление, а двама други общински служители са с обвинения за извършени документни престъпления. Прочетете още »

Още двама ръководни служители в община Септември с обвинения от прокуратурата

6:02, 3 апр. 18

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на двама ръководни служители в община Септември. Това се случва само два месеца след като  обвинения за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодна сделка бяха повдигнати на кмета на Септември Марин Рачев. Прочетете още »