Без маска, но с торта в родилно отделение – как кметът на Севлиево честити Бабинден

18:42, 21 ян. 22
За истината

Община Севлиево публикува днес снимки в официалната си Фейсбук страница, на които кметът на града Иван Иванов е в Акушеро-гинекологично отделение на севлиевската болница без предпазна маска. Иванов отишъл да поздрави за Деня на родилната помощ лекарите и акушерките в отделението. Това съобщи регионалното издание „Севлиево онлайн„. Прочетете още »

Оратория* за туба и флейта – как Севлиево плати 14 хил. лв. за войната на кмета си с двама музиканти

17:53, 25 ное. 21
Емилия Димитрова

Близо 14 хил. лв. ще струва на Севлиево упорството на местната администрация да се раздели на всяка цена с двама от музикантите в Севлиевската духова музика. Повод за това бяха съкращения в бюджета на оркестъра, а премълчаната причина - че двамата музиканти бяха динствените, свирили през 2019 г. на предизборен концерт на опонента на преизбрания кмет на града Иван Иванов (ГЕРБ). Прочетете още »

Полицията в Севлиево задържа 12 незаконни мигранти и двама каналджии

3:02, 16 ное. 21
Емилия Димитрова

Дванадесет незаконни мигранти и двама мъже, които са помогнали влизането им в страната, са задържани в неделя, 14 ноември, в Севлиево, съобщиха от полицията. Прочетете още »

„По всички правила“ – в Севлиево започна ремонт на току-що ремонтиран тротоар

14:12, 11 ное. 21
Емилия Димитрова

Община Севлиево е възложила спешен ремонт на току-що основно ремонтиран тротоар, който се оказа неизползваем за движение. Прочетете още »

„Там не се търпи“ – какво се случва зад стените на дома за стари хора в с. Добромирка

9:00, 5 ное. 21
Емилия Димитрова

ovid-19. От 44 изследвани възрастни хора, 21 дават положителен резултат, а по-късно шестима от тях почиват. От персонала са изследвани 22 души, но само тестът на един се оказва положителен. Прочетете още »

Тъмночервена зона – всеки десети пациент на болницата в Севлиево е с COVID-19

11:24, 19 окт. 21
Емилия Димитрова

Почти всеки десети пациент на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево, единствената болница в общината, която лекува пациенти на 36 населени места, е бил с COVID-19. Това сочи справка, предоставена от лечебното заведение. Една трета от всички починали в севлиевския стационар от април м.г. до септември т.г., са били с коронавирусна инфекция. Прочетете още »

Недостъпен за пешеходци тротоар в Севлиево се оказа „проектиран по всички правила“

15:42, 15 сеп. 21
Емилия Димитрова

Не е проблем, че тротоар на севлиевската ул. „Марин Попов“, по който след ремонт бе оставено около педя място за пешеходци, не става за придвижване. Възможност за движение има по отсрещния тротоар, а Община Севлиево няма задължение на всяка улица да осигури тротоари от двете страни. Това се разбира от отговор на кмета на Севлиево Иван Иванов (ГЕРБ) на питане от общински съветник. Прочетете още »

По проект за 4.2 млн. лв. Севлиево направи тротоари, по които се минава на „куц крак“

9:03, 27 авг. 21
Емилия Димитрова

Една педя. Точно толкова е мястото за пешеходци по наскоро ремонтиран тротоар в Севлиево. Ремонтът е приключил, тротоарите са неизползваеми, а Общината засега не казва ще има ли ремонт на ремонта и за чия сметка ще е той. Прочетете още »

Инцидент с ВЕЦ затвори път в севлиевския балкан

20:38, 19 мар. 21
Емилия Димитрова

Движението по пътя между махала Попска и с. Карамичевци в община Севлиево е ограничено в двете посоки. Причината е аварията на ВЕЦ, в следствие на което пътното платно е залято от кална маса, има и паднали дървета. Инцидентът е станал тази нощ. Прочетете още »

Сайтът на Община Севлиево е „not secure“, но това не било проблем

20:49, 16 мар. 21
Емилия Димитрова

Сайтът на Община Севлиево, чрез който гражданите могат да правят справки за задължения към местната хазна, въвеждайки личните си данни, от известно време работи, показвайки на потребителите надписа "not secure" (не е надежден, бел.ред.). Прочетете още »