Община Севлиево прекрати обществена поръчка заради нередности

16:08, 23 юни 22
За истината

Община Севлиево прекрати процедура по избор на изпълнител за обществена поръчка с предмет „Доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване задълженията на координатор на балансираща група за нуждите на община Севлиево“, след като при проверка от Агенцията за обществени поръчки (АОП) бяха установени нередности в обявявената процедура съобщи „Севлиево онлайн„.  Прочетете още »

Тонове заразени птици са загробени край севлиевско село в нарушение на правилата

14:57, 21 юни 22
Емилия Димитрова

Тонове мъртви птици са загробени между 9 и 14 май т.г. в с. Млечево, община Севлиево, след като в две птицекланици наблизо пламна огнище от птичи грип. Загробването е станало набързо, което би било нормално с оглед ограничаване на заразата. Но бързането явнао е било за сметка на правилата. Прочетете още »

Какво се случи, след като „За истината“ попита какво излиза от комина на цех за пелети в Севлиево

9:56, 8 юни 22
Емилия Димитрова

Три години след като цех за производство на пелети на метри от жилищен квартал в Севлиево работеше без да е ясно какво бълва коминът му, инсталацията е на път да се впише в законовите разпоредби. Тя е свързана с с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Прочетете още »

Защо една неизградена инвалидна рампа в Севлиево остана зад кадър и извън прессъобщение?

15:57, 31 май 22
Емилия Димитрова

В традиционната помпозна церемония по рязане на лента пред санирани сгради, днес кметът на Севлиево плисна менче с вода и сряза лента пред блок №5 в градския кв. „Митко Палаузов“. За официалните снимки избра един от трите входа, пред които са монтирани рампи за инвалиди. Прочетете още »

За един месец Севлиево събра 5421 подписа срещу горенето на боклук край с. Върбовка

15:22, 20 май 22
Емилия Димитрова

Подписката на гражданите от севлиевска община срещу изграждането на инсталация за изгаряна на боклук край павликенското село Върбовка, днес бе входирана в Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Велико Търново. Прочетете още »

След саниране на блок в Севлиево, инвалид пак стига с мъка до входната му врата

13:18, 11 май 22
Емилия Димитрова

Блок 5 в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево е един от наскоро санираните. Има пет входа и до ремонта нито един от тях не е бил пригоден за хора с намалена подвижност. След санирането живеещите в три от входовете получават рампа за инвалиди. В единствения вход, в който живее мъж с тежки увреждания обаче, рампа […] Прочетете още »

При по-малко боклук за рециклиране в Севлиево ще плащат повече за сепариране

14:24, 3 май 22
Емилия Димитрова

Близо 5.2 млн. лв. с ДДС ще получи до 2027 г. дружеството „Еко Титан Груп“ за рециклиране на отпадъците на общините Севлиево, Дряново и Сухиндол. Това е с близо 2 млн. лв. повече отколкото същата компания е получила за последните пет години. Прочетете още »

В името на „фактическата ситуация“ Севлиево стана градът на отсечените дървета

16:40, 23 апр. 22
Емилия Димитрова

Колко дървета са изчесени, окастрени или изкоренени в Севлиево за последните десет години? На Прочетете още »

Севлиево финансира с пари на данъкоплатците медия, която щедро хвали местната власт

17:27, 4 апр. 22
Емилия Димитрова

Без никакви изненади Общинският съвет на Севлиево одобри с пари на данъкоплатците да бъде компенсирана част от загубата на обслужващия местната власт вестник „Росица“. Прочетете още »

Кметът на Севлиево прехвърли казуса с горене на боклук край с. Върбовка на екоинспекцията във Велико Търново

14:21, 4 апр. 22
Емилия Димитрова

Кметът на Севлиево Иван Иванов не се ангажира с каквато и да било позиция за евентуалната инвестиция край павликенското село Върбовка, част от която е електроцентрала, захранвана от изгарянето на огромни количества отпадъци. Прочетете още »