„Идеал Стандарт-Видима“ получи отличието на Министерството на труда за социално отговорност

16:03, 30 дек. 22
За истината

Дружеството „Идеал Стандарт-Видима“ получи най-високото отличие в категория „Общество“ в годишните награди на Министерството на труда и социалната политика за „Социално отговорен стратегически мениджмънт“. Прочетете още »

„Тихо се сипе първият сняг“, а парите за чистенето му в Севлиево – над стари познати по хитри схеми

2:03, 17 ное. 22
Емилия Димитрова

През последните девет години зимното поддържане на общинските пътища и улици в Севлиево е поскъпнало три пъти. В същото време пада все по-малко сняг, а цената за почистване на километър намалява, показва проверка на "За истината". Къде тогава отиват по половин млн. лв. повече на година за почистване на снега на територията на общината? Оказва се - в едни и същи дружества и по добре изработена схема. Прочетете още »

„Сече наред и незаконно“ – нарушител стана лице на малкия бизнес в Севлиево

18:50, 27 сеп. 22
Емилия Димитрова

Кражбите на дървесина и високите цени на дървата за огрев е дискутирала Мая Манолова от „Изправи се България“ на среща с малкия бизнес в Севлиево. Това се казва в прессъобщение, разпространено от партийния й пресцентър. На снимката, която илюстрира съобщението, до Манолова е единствено Георги Михайлов – собственик на фирми за дърводобив, срещу който между […] Прочетете още »

Кметът на Севлиево забрани поливането и миенето на тераси с питейна вода

13:25, 9 авг. 22
Емилия Димитрова

Със заповед на кмета на община Севлиево от 1 август на територията на цялата община е забранено поливането на дворове и градинки, пълненето на басейни, миенето на автомобили, тераси и улици, както и поливането на зелени площи. Прочетете още »

Община Севлиево прекрати обществена поръчка заради нередности

16:08, 23 юни 22
За истината

Община Севлиево прекрати процедура по избор на изпълнител за обществена поръчка с предмет „Доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване задълженията на координатор на балансираща група за нуждите на община Севлиево“, след като при проверка от Агенцията за обществени поръчки (АОП) бяха установени нередности в обявявената процедура съобщи „Севлиево онлайн„.  Прочетете още »

Тонове заразени птици са загробени край севлиевско село в нарушение на правилата

14:57, 21 юни 22
Емилия Димитрова

Тонове мъртви птици са загробени между 9 и 14 май т.г. в с. Млечево, община Севлиево, след като в две птицекланици наблизо пламна огнище от птичи грип. Загробването е станало набързо, което би било нормално с оглед ограничаване на заразата. Но бързането явнао е било за сметка на правилата. Прочетете още »

Какво се случи, след като „За истината“ попита какво излиза от комина на цех за пелети в Севлиево

9:56, 8 юни 22
Емилия Димитрова

Три години след като цех за производство на пелети на метри от жилищен квартал в Севлиево работеше без да е ясно какво бълва коминът му, инсталацията е на път да се впише в законовите разпоредби. Тя е свързана с с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Прочетете още »

Защо една неизградена инвалидна рампа в Севлиево остана зад кадър и извън прессъобщение?

15:57, 31 май 22
Емилия Димитрова

В традиционната помпозна церемония по рязане на лента пред санирани сгради, днес кметът на Севлиево плисна менче с вода и сряза лента пред блок №5 в градския кв. „Митко Палаузов“. За официалните снимки избра един от трите входа, пред които са монтирани рампи за инвалиди. Прочетете още »

За един месец Севлиево събра 5421 подписа срещу горенето на боклук край с. Върбовка

15:22, 20 май 22
Емилия Димитрова

Подписката на гражданите от севлиевска община срещу изграждането на инсталация за изгаряна на боклук край павликенското село Върбовка, днес бе входирана в Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) във Велико Търново. Прочетете още »

След саниране на блок в Севлиево, инвалид пак стига с мъка до входната му врата

13:18, 11 май 22
Емилия Димитрова

Блок 5 в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево е един от наскоро санираните. Има пет входа и до ремонта нито един от тях не е бил пригоден за хора с намалена подвижност. След санирането живеещите в три от входовете получават рампа за инвалиди. В единствения вход, в който живее мъж с тежки увреждания обаче, рампа […] Прочетете още »