Русенският университет изработва и предоставя предпазни шлемове за медици

13:09, 23 мар. 20
За истината

Предпазни шлемове, предназначени за лекари и медицински работници правят преподаватели от катедрата по „Телекомуникации“ на 3D принтери в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Първите 50 броя вчера бяха дарени на болница „Канев“ в Русе, а в момента се изработват следващите поръчки напълно безплатно, съобщиха от учебното заведение. Прочетете още »

Километрични опашки и бавно придвижване на „Дунав мост“

11:21, 19 мар. 20
За истината

За километрична опашка в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе предадоха местните медии. Причините за забавянето в пропускателния режим на границата са необичайно интензивният трафик и въведените задължителни проверки за здравното състояние на шофьорите, съобщи БНР. Прочетете още »

Русенската полиция разкри схема за производство и разпространение на марихуана

21:38, 18 дек. 19
За истината

Наркооранжерия с над 1700 саксии с трева е открита в помещение, отдадено под наем в русенския Новград. Задържано е рекордно количество марихуана за над 1 милион лева. Прочетете още »

Русе ще купи 35 електрически автобуса и тролейбуса с европейско финансиране

14:57, 7 окт. 19
За истината

Местната администрация в Русе ще купи 35 нови екологични превозни средства за нуждите на обществения транспорт в града по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“. Прочетете още »

Протест с искане за чист въздух в Русе блокира Дунав мост

13:28, 14 сеп. 19
За истината

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП „Дунав мост“, като се образуваха дълги опашки от превозни средства. Протестиращите бяха с маски на лицата и носеха транспаранти с надписи „Стоп на обгазяването на Русе!“, предаде БТА. Прочетете още »

Северин Красимиров получи 30 години затвор на първа инстанция

18:41, 22 апр. 19
За истината

Окръжният съд в Русе осъди днес Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, на 30 години затвор при първоначален строг режим, предаде БНР. Той трябва да заплати и 450 хил. лева кръвнина на семейството ѝ, а на Областната дирекция на МВР – 7015 лв. и 9 хил. лв. държавна такса. Прочетете още »

Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд за изнасилване и убийство на журналиста Виктория Маринова

14:21, 7 февр. 19
За истината

Окръжна прокуратура – Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 06.10.2018 г. в гр. Русе две престъпления – изнасилване на Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай и убийството й, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, съобщи прокуратурата. Прочетете още »

Операторът на сметището в Русе е глобен 1500 лв. за замърсяването на въздуха в града

15:26, 15 ное. 18
За истината

Глоба от 1500 лева е наложена на оператора на русенското сметище за това, че е допуснал да възникне пожарът на 3 ноември и по този начин е бил замърсен въздухът на Русе, съобщи БНР. Пожарарът стана повод за протестите на русенци за чист въздух миналата събота. Прочетете още »

Съдът остави в ареста задържания за убийството на Виктория Маринова

15:14, 19 окт. 18
За истината

Съдът в Русе остави днес за постоянно в ареста обвинения за убийството на журналиста Виктория Маринова Северин Красимиров, който вчера бе приведен в следствения арест в Русе, след като бе предаден на България от германските власти.  Прочетете още »

„Репортери без граници“ настоява за проверка дали заподозреният за убийството в Русе е имал съучастници

14:33, 13 окт. 18
За истината

Международната организация „Репортери без граници“ настоява да се провери дали заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров е действал сам, или има и други замесени. Това заяви в интервю за БНТ Полин Адес-Мевел, ръководител на бюрото на „Репортери без граници“ за Европейския съюз – регион Балкани. Адес-Мевел каза, че е рано да се […] Прочетете още »