Кого избра „градът на първите неща“

17:13, 16 ное. 21
Ася Пенчева

Неслучайно етнолозите наричат Русе "град на модерността", "градът на първите неща", "вратата към Европа"... Няма как да е иначе и всичко това дължим на Дунава - нашият единствен път без дупки и ТИР-ове в насрещното движение. Прочетете още »

Митничари откриха над половин милион недекларирани евро в арматурното табло на товарен автомобил

15:29, 11 окт. 21
За истината

Служители на Митницата в Русе откриха над половин милион евро недекларирана валута при проверка на товарен автомобил в района на граничен пункт Ферибот Оряхово. Прочетете още »

Първият български електрически лекотоварен автомобил беше представен днес

19:02, 27 сеп. 21
За истината

Първият електрически лекотоварен автомобил L CITY, произведен изцяло от българска фирма – русенската компания „Син Карс Индъстри“ АД, беше представен днес. Прочетете още »

Протест на превозвачи блокира движението на „Дунав мост“

13:21, 1 сеп. 21
За истината

Протест на превозвачи блокира за час движението в района на граничния пункт „Дунав мост“. Причина за протеста станаха километричните опашки за преминаване на границата и лошата, според превозвачите, организация на пункта, водеща до изчакване на повече от 8 часа без храна, вода и санитарни условия. Прочетете още »

Щафетна гладна стачка с искане за оставката на главния прокурор започва на 1 септември от Русе

15:17, 30 авг. 21
За истината

Щафетна гладна стачка с искане на оставката на главния прокурор Иван Гешев обявиха активистите от Русенския граждански комитет „Съвест“. За начало на стачката е посочена датата 1 септември, а до 20-ти щафетата е вече запълнена и желаещи за включване в нея се приемат за след тази дата, показват дискусиите по темата във Фейсбук. Прочетете още »

Без конкурс РЗИ Русе е възложила на частна лаборатория бързи антигенни тестове на „Дунав мост“, твърдят от АБВ

14:27, 12 авг. 21
Емилия Димитрова

Частна лаборатория, избрана по неясна процедура, прави двойно по-скъпи антигенни тестове на ГКПП „Дунав мост“. Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров бави отговора си за реда, по който дейността е възложена от здравната инспекция на лабораторията, собственост на частната УМБАЛ „Медика-Русе“, става ясно от прессъобщение, разпратено до медиите от пресцентъра на партия АБВ. Прочетете още »

Лабораторията за Covid тестове на „Дунав мост“ не работи заради проверка на здравното министерство

9:51, 3 авг. 21
За истината

Манипулационната за антигенни Covid тестове на граничния пункт „Дунав мост“ в Русе, която беше отворена на 15 юли, вече е затворена. Така влизащите в България от страни, които са в зелената и оранжевата зона, ще трябва да спазват карантина, докато не си направят тестове в страната, предаде кореспондентът на БНР в Русе Ася Пенчева. Прочетете още »

Изборът на Русе – „Тримата самураи“

9:17, 12 мар. 21
Ася Пенчева

Тази смешка като че е създадена за листите с кандидати за парламентарните избори на 4 април т.г. Не че на местните преди година и половина не беше същото, но сега положението е още по-тежко. Прочетете още »