Гешев поиска имунитета на депутат от „Продължаваме промяната“ заради катастрофа

13:35, 10 май 22
За истината

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С., съобщиха от държавното обвинение. Прочетете още »

Митничари на „Дунав мост“ спряха нелегален износ на 8 кг тютюн и 47 хил. къса български цигари

14:20, 5 май 22
За истината

Общо 7800 гр. тютюн и 47 000 къса цигари от различни марки, всички облепени с български акцизен бандерол, откриха в микробус с българска регистрация митничари на ГКПП Дунав мост- Русе. Прочетете още »

Общината в Русе глобява фирмите, които не възстановяват улици и тротоари след ремонтни дейности

15:07, 4 май 22
За истината

Община Русе започна да глобява фирмите, които разкопават улични и тротоарни настилки без предварително разрешение и без да са възстановили предишното състояние на настилките при предходни обекти. Прочетете още »

Цената на билета за общинския транспорт в Русе скача с 50 процента

19:40, 11 апр. 22
За истината

Цената на билета за общинския транспорт в Русе се увеличава с 50 ст. считано от 16 април. Така един билет – хартиен или електронен, по всички тролейбусни линии вече ще струва 1,50 лв. вместо левче. Прочетете още »

Защо бежанци бяха изведени от къща за гости в Русе, където бяха настанени

16:16, 5 апр. 22
Ася Пенчева

Докато хиляди българи помагат на украинските бежанци, като ги приемат в къщите си, купуват им храна и ги наемат на работа, то други са решили да спечелят от страданието на хората и да получат пари от държавата. Прочетете още »

Екоинспектори ще проверяват чистотата в областите Силистра и Разград

17:54, 28 мар. 22
За истината

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе започват проверки за чистота на населените места, съобщиха от екоинспекцията. Проверките ще започнат от неселените места в областите Силистра и Разград. Прочетете още »

Единната система за регистрация на бежанци от Украйна вече работи

19:22, 15 мар. 22
За истината

Вече работи единната система за регистрация на бежанци от Украйна, които влизат в нашата страна. Това каза премиерът Кирил Петков, по време на посещението си на гранично-пропускателния пункт при Русе днес. Прочетете още »

Кого избра „градът на първите неща“

17:13, 16 ное. 21
Ася Пенчева

Неслучайно етнолозите наричат Русе "град на модерността", "градът на първите неща", "вратата към Европа"... Няма как да е иначе и всичко това дължим на Дунава - нашият единствен път без дупки и ТИР-ове в насрещното движение. Прочетете още »

Митничари откриха над половин милион недекларирани евро в арматурното табло на товарен автомобил

15:29, 11 окт. 21
За истината

Служители на Митницата в Русе откриха над половин милион евро недекларирана валута при проверка на товарен автомобил в района на граничен пункт Ферибот Оряхово. Прочетете още »