Русенци отново протестираха за чист въздух

7:58, 25 сеп. 20
За истината

Жители на Русе се събраха снощи на площада пред Съдебната палата на протест срещу непрекъснатото замърсяване на въздуха на града от промишлени предприятия. Това е поредният протест, с който русенци настояха държавата да вземе мерки срещу обгазяването на града. Прочетете още »

Главен данъчен инспектор е задържан за поискан подкуп от русенски търговец

8:51, 16 юли 20
За истината

Главен данъчен инспектор от Отдел „Ревизии“ към Националната агенция за приходите във Варна е задържан за поискан подкуп от 10 хил. лв. във връзка с извършвана данъчна ревизия на търговец от гр. Русе. Прочетете още »

Заради „процедурна грешка“ с фатални последствия болница в Русе е осъдена да плати 50 хил.

16:11, 12 юни 20
За истината

Заради процедурна грешка в лечението на 29-годишна пациентка – Окръжният съд в Русе осъди Болница „Канев“ да плати обезщетение в размер на 50 хил. лева, съобщи БНР. Прочетете още »

Русенският университет изработва и предоставя предпазни шлемове за медици

13:09, 23 мар. 20
За истината

Предпазни шлемове, предназначени за лекари и медицински работници правят преподаватели от катедрата по „Телекомуникации“ на 3D принтери в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Първите 50 броя вчера бяха дарени на болница „Канев“ в Русе, а в момента се изработват следващите поръчки напълно безплатно, съобщиха от учебното заведение. Прочетете още »

Километрични опашки и бавно придвижване на „Дунав мост“

11:21, 19 мар. 20
За истината

За километрична опашка в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе предадоха местните медии. Причините за забавянето в пропускателния режим на границата са необичайно интензивният трафик и въведените задължителни проверки за здравното състояние на шофьорите, съобщи БНР. Прочетете още »

Русенската полиция разкри схема за производство и разпространение на марихуана

21:38, 18 дек. 19
За истината

Наркооранжерия с над 1700 саксии с трева е открита в помещение, отдадено под наем в русенския Новград. Задържано е рекордно количество марихуана за над 1 милион лева. Прочетете още »

Русе ще купи 35 електрически автобуса и тролейбуса с европейско финансиране

14:57, 7 окт. 19
За истината

Местната администрация в Русе ще купи 35 нови екологични превозни средства за нуждите на обществения транспорт в града по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе“. Прочетете още »

Протест с искане за чист въздух в Русе блокира Дунав мост

13:28, 14 сеп. 19
За истината

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП „Дунав мост“, като се образуваха дълги опашки от превозни средства. Протестиращите бяха с маски на лицата и носеха транспаранти с надписи „Стоп на обгазяването на Русе!“, предаде БТА. Прочетете още »

Северин Красимиров получи 30 години затвор на първа инстанция

18:41, 22 апр. 19
За истината

Окръжният съд в Русе осъди днес Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, на 30 години затвор при първоначален строг режим, предаде БНР. Той трябва да заплати и 450 хил. лева кръвнина на семейството ѝ, а на Областната дирекция на МВР – 7015 лв. и 9 хил. лв. държавна такса. Прочетете още »