В Русе контейнерите преливали заради интернет търговията

18:09, 14 ян. 21
Ася Пенчева

Повече от два месеца в Русе има сериозен проблем с почистването на битовите отпадъци. Стотици са сигналите на граждани, които и с видео материали показват как кофите за смет преливат от съдържание, а районите около самите контейнери не се почистват, въпреки че и това е задължение на фирмите-концесионери. Това наложило от администрацията да не изплатят близо половин милион лева на контрагентите си. Прочетете още »

Полицаи са задържани за подкуп в Русе

13:40, 8 ян. 21
За истината

Полицейски служители са задържани в Русе по досъдебно производство за корупционни престъпления, съобщи прокуратурата. Задържаните са 44-годишен командир на отделение и двама 41-годишни младши автоконтрольори от група „Охранителна полиция“ на районното управление на полицията в Сливо поле, Русенска област. Прочетете още »

Бездомни трябва да платят PCR тест, за да бъдат подслонени

12:05, 2 дек. 20
За истината

Бездомни хора са принудени да плащат за PCR изследвания със собствени средства, за да бъдат приети в кризисни центрове. Те обаче не могат да си го платят и саобречени да останат на улицата, съобщи в репортаж от Русе БНТ. Прочетете още »

Пламен Бобоков е обвинен и за държане на археологически обекти

16:02, 30 ное. 20
За истината

Бизнесменът Пламен Бобоков е с ново, трето обвинение. То е за държане без регистрация на археологически обекти. Определената му мярка за неотклонение е „подписка“, съобщи пиарът на русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови, цитиран от БНР.  Прочетете още »

Участници в група за търговия с кръв са арестувани в Русе

14:48, 11 ное. 20
За истината

Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за търговия с кръв от малоимотни хора и длъжници на територията на град Русе. Прочетете още »

В Русе се подготвя протест заради планове за нови замърсяващи производства

18:41, 28 окт. 20
За истината

Структурата на коалиция Демократична България в Русе настоява за преразглеждане на намеренията за промяна на общия устройствен план на Община Русе, така че с нея да не се допуснат нови замърсяващи производства в индустриалната зона “Тегра” (територията на бившия Комбинат за тежко машиностроене /КТМ). Прочетете още »

Русенци отново протестираха за чист въздух

7:58, 25 сеп. 20
За истината

Жители на Русе се събраха снощи на площада пред Съдебната палата на протест срещу непрекъснатото замърсяване на въздуха на града от промишлени предприятия. Това е поредният протест, с който русенци настояха държавата да вземе мерки срещу обгазяването на града. Прочетете още »

Главен данъчен инспектор е задържан за поискан подкуп от русенски търговец

8:51, 16 юли 20
За истината

Главен данъчен инспектор от Отдел „Ревизии“ към Националната агенция за приходите във Варна е задържан за поискан подкуп от 10 хил. лв. във връзка с извършвана данъчна ревизия на търговец от гр. Русе. Прочетете още »

Заради „процедурна грешка“ с фатални последствия болница в Русе е осъдена да плати 50 хил.

16:11, 12 юни 20
За истината

Заради процедурна грешка в лечението на 29-годишна пациентка – Окръжният съд в Русе осъди Болница „Канев“ да плати обезщетение в размер на 50 хил. лева, съобщи БНР. Прочетете още »