„Извънземни в с. Щръклево“ – летището в Русе от летящите чинии до Airbus и Boeing

16:57, 26 ян. 23
Кристиян Юлзари

Денят е понеделник – 11 септември 1995 г. Хиляди хора бързат към русенското с. Щръклево – на десетина километра от града. По онова време изчезналите вече "Москвичи" и "Лади" все още са в движение и вдигат прах по пътя към селото, задминавайки велосипеди и каруци. Точно в 11 ч. на летището край селото трябва да кацнат 8 летящи чинии с извънземни от планетата Криси. За да ги посрещнат с венец от рози само за няколко часа се събират над 3 хил. души, поканени от три контактьорки.  Крисианците, разбира се, никога не пристигат на летището в Щръклево. А днес там вече не кацат и самолети. Прочетете още »

Евродепутат от ГЕРБ възроди проект от времето на соца за плавателен канал Русе – Варна

15:09, 28 дек. 22
Диана Желязкова

След като е изоставен преди 50 години, днес проектът за плавателен канал от Русе до Варна отново се възражда от няколко български евродепутати. Всъщност, идеята за директен воден път между Дунав и Черно море е още от времето на Османската импения, но реален проект е бил разработен през 1973 г., когато са направени чертежи, изследвания, […] Прочетете още »

Екоинспекцията в Русе глоби фирма заради изпуснати миризми на химикали

16:55, 20 окт. 22
За истината

Регионалната инспекция по околната среда и водите(РИОСВ) в Русе е съставила днес акт на компанията „Оргахим Резинс“, съобщиха от екоинспекцията. Прочетете още »

Митнически служители на Дунав мост- Русе конфискуваха 191 200 къса цигари

15:33, 13 окт. 22
За истината

Служители на митницата конфискуваха 191 200 къса цигари (9560 кутии) при две проверки на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, съобщиха от Агенция „Митници“.  Прочетете още »

ГДБОП иззе документи от Свободна зона – Русе във връзка с взрива на Кримския мост

15:27, 12 окт. 22
Ася Пенчева

Служители на ГДБОП и Агенция „Митници“ са иззели документи и видеозаписи от Свободна зона – Русе в издирване на товара, посочен от Кремъл като взрив, предназначен за Кримския мост. Прочетете още »

Тежки нарушения в русенския арест – какво се случва с децата – мигранти в България

15:32, 19 авг. 22
За истината

Омбудсманът поиска да не се задържат непридружени деца-чужденци, независимо от техния миграционен статус и да не се образуват наказателни производства срещу тях за престъпление.  Прочетете още »