Новите електробуси в Стара Загора не издържат пълен курс, а в обществената поръчка нямало проблем

18:58, 31 ян. 23
Венелина Попова

В Стара Загора тържествено бяха пуснати в движение новите електрически автобуси. Оказа се обаче, че заради зле подготвено задание за възлагане на обществената поръчка батериите на автобусите не издържат пълен курс по градските линии. Прочетете още »

Още от същото – дружество с осем наказателни постановления с поредна поръчка за милион от Община Шумен (допълнена)

12:25, 17 ян. 23
Диана Желязкова

Как комисия на община Шумен дава обществена поръчка за над 2 милиона лева на местно дружество, което има наложени 7 наказателни постановления по Кодекса на труда за липса на трудови договори с работниците. Прочетете още »

Без изненади: Община Силистра отново избра дружество на Маджо за доставките на горива без конкуренция

9:00, 14 ян. 23
Димитър Пецов

Община Силистра е сключила два нови договора за доставка на горива от началото на 2023 г. с компанията “Бент Ойл” АД, която е свързана с Младен Михалев (Маджо). Това показва профилът на общината в регистрите на Агенцията по обществени поръчки. Прочетете още »

Заводите „Арсенал“ искат да увеличат производството на експлозиви без промяна в инсталациите

15:54, 13 ян. 23
Венелина Попова

В средата на декември 2022 г. в районната екоинспекция в Стара Загора е внесено уведомление за инвестиционно предложение от „Арсенал“ АД – Казанлък. То е за увеличаване на капацитета на химическата инсталация за производство на експлозиви на площадката на т.нар. „Завод 3“, но без промяна на производствените инсталации. Прочетете още »

„Златоградската схема“ – 2 млн. лв. санкции за нагласени обществени поръчки

20:57, 20 дек. 22
Зарко Маринов

На 14 декември в Община Златоград е постъпило уведомление от инициативен комитет, който ще поиска провеждане на местен референдум с два въпроса. Първият – да се построи ли нов кооперативен пазар до парка в центъра на града при положение, че там вече има един? И вторият – да се изтегли ли банков кредит от 1.7 […] Прочетете още »

Смолян започва разпродажба на апетитните имоти

18:06, 16 дек. 22
Зарко Маринов

На 21 ноември т. г. частен съдебен изпълнител обяви продажбата на два имота на Община Смолян. Те се намират по пътя между кварталите Райково и Устово, от двете страни на тунела, през който минава на околовръстният път. Прочетете още »

„Тихо се сипе първият сняг“, а парите за чистенето му в Севлиево – над стари познати по хитри схеми

2:03, 17 ное. 22
Емилия Димитрова

През последните девет години зимното поддържане на общинските пътища и улици в Севлиево е поскъпнало три пъти. В същото време пада все по-малко сняг, а цената за почистване на километър намалява, показва проверка на "За истината". Къде тогава отиват по половин млн. лв. повече на година за почистване на снега на територията на общината? Оказва се - в едни и същи дружества и по добре изработена схема. Прочетете още »

Земя за „наши хора“ – какво се случва, в Силистра, когато законът няма значение

8:00, 11 ное. 22
Димитър Пецов

След проверка, извършена по пет жалби срещу процедури за отдаване под аренда на терени от държавния поземлен фонд, земеделското министерство е решило да анулира търговете заради констатирани тежки нарушения на процедурата. Прочетете още »

Новото рибарско пристанище във Варна е блокирано заради лошо проектиране

23:59, 10 ное. 22
Спас Спасов

По-малко от две години след завършването му новото рибарско пристанище "Карантината" във Варна се оказа блокирано от пясъчните наноси, които го засипват и трябва да бъде спешно удълбочено. Това показва обява, публикувана от общинското предприятие "Паркинги и синя зона", в чиито активи се намира пристанището. То беше построено с 14 млн. лв. (без ДДС), по-голямата част от които европейско финансиране. Прочетете още »