Не кмете, тютюневият град не е на пловдивчани! Ето на кого е…

15:26, 31 авг. 22
За истината

„За истината“ публикува текст на Ивайло Дернев от „Под тепето„ „Тютюневият град принадлежи на пловдивчани, а не на едно семейство”. Това изтърси преди дни кметът Здравко Димитров и даде повод за размисъл с второ изречение след първото: „Кой както иска да го тълкува…”. Прочетете още »

Защита на правата на хората с увреждания или злоупотреба с правото

13:24, 26 авг. 22
Димитър Пецов

Възможно ли е адвокат да е създал фондация с единствената цел да обжалва актове на общинските съвети в цялата страна, а самият той да се явява като неин единствен представител по делата с искания за отмяна и плащане на разноски и хонорар?  Какъв е мотивът да го прави - защита на права на определена категория хора ил Прочетете още »

„Не ми звънете! Разговорите се записват“ – как зелена площ в Стара Загора се превърна в строителна площадка

17:27, 20 авг. 22
Венелина Попова

Поредно изсичане на дървета в Стара Загора предизвика гнева на гражданите. Те поискаха отговор от местната власт дали сечта за разчистването на терен в частен имот, предназначен за високо строителство, е законна и защо се премахват напълно здрави дървета? Прочетете още »

Старозагорският административен съд спря предварителното изпълнение на заповедта за спирането на „Брикел“

16:36, 3 авг. 22
Венелина Попова

Старозагорският административен съд спря предварителното изпълнение на заповедта на директора на Регионална дирекция по околната среда и водите – Стара Загора за временно спиране на дейността на „Брикел“ ЕАД в Гълъбово. Прочетете още »

Блатни истории от Варненското езеро – как държавата помогна за частното пристанище на Доган

17:40, 9 юли 22
За истината

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес третото видео от поредицата „Блатни истории от Варненското езеро“. Епизодът проследява необяснимите държавни преференции за бизнесите на Ахмед Доган, почетния председател на ДПС, свързани с ТЕЦ „Варна“ и прилежащото към него пристанище ТЕЦ Езерово. Прочетете още »

Между машините и метлите на Румен Гайтански – Вълка Стара Загора потъна в боклуци

15:13, 7 юли 22
Венелина Попова

направо трудно. Но не само заради климата, а защото тротоарите и улиците са засипани с изсъхнал цвят и прашец от липите – гордостта на старозагорци. Прочетете още »

„Наш човек“, от ГЕРБ – Кой представлява Възраждане в Силистра?

9:11, 6 юли 22
Димитър Пецов

На последното редовно заседание на общинския съвет в Силистра бе разгледана и гласувана докладна записка, внесена от името на кмета на общината, с което се искаше предоставянето на помещение – общинска собственост за нуждите на ръководството на партия “Възраждане“.  Прочетете още »

Тонове заразени птици са загробени край севлиевско село в нарушение на правилата

14:57, 21 юни 22
Емилия Димитрова

Тонове мъртви птици са загробени между 9 и 14 май т.г. в с. Млечево, община Севлиево, след като в две птицекланици наблизо пламна огнище от птичи грип. Загробването е станало набързо, което би било нормално с оглед ограничаване на заразата. Но бързането явнао е било за сметка на правилата. Прочетете още »

Когато инвеститорски и обществен интерес се сблъскат челно

13:47, 9 юни 22
Венелина Попова

Какви са мотивите за промяна на устройствена зона в Стара Загора от „Озеленяване“ в „Жилищно високо строителство“? Прочетете още »